Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Aikido a BME-n

HK News

Sajnos a jegyzet kérdését sem sikerült megoldani – bár az előző félév végén ígéretet kaptunk, hogy augusztusra lesz jegyzet, de sajnos ez nem teljesült.

Message

"...plágium feldolgozni a népdalt?"

Színes programnyelvekről álmodom

Álmomban a BME új angol szakán lettem tanár. Az angol szakra magyar nyelven felvételiztek a diákok. Nagy volt az érdeklődés, csak a legjobbak jutottak be az új angol szakra, amely méltán tekintette magát az ország elitszakjának.

Ultimate levlista-guide

Kedves olvasóink, GTK-s, VIK-es, TTK-s hallgatók!

Gyomornyugodva aztán helyet, időt, lehetőséget, munkaerőt engedett, hogy mindannyiunk örömére egymás után 3-5-7-szer összeeresszük szerkesztőségeinket, megismerhessük egymás idióta szokásait, megtudjuk néhányunk féltve őrzött titkát, veszekedjünk arról, mi miért jó, és ez önmagában miért a legnagyobb baromság, amit valaha hallottunk.

Pondró II.

"Ezúttal a kisfiú az anyjával sétált kézenfogva."

Járjunk nyitott szemmel, és aminek lehet, örüljünk

Tanárinterjú dr. Palasik Máriával. "Ez még a második világháború előtt volt, de évtizedek múltak el a Műegyetemen anélkül, hogy nő hallgatóként betehette volna ide a lábát."

Egy kis matematika

Oz, a csodák csodája: politikai tanmese

American Beauty

Nézzétek meg! Furcsa lesz, szokatlan stílus (v.ö. "One Night Stand"), naturalista, közönséges, de meg kell hogy lássátok benne, hogy miről szól. Mert kérem ez a film kurvára az életről szól, a sok hülyéskedés meg beszólás mögött van minden, és amit a faszi a végén mond, bármennyire ál-művészi is, kimondja a "nagy igazságot", mégha patetikusan is, de kiérzik belőle, hogy valaki, aki bölcsebb mint te, megtalálta azt, amit mi még csak nem is keresünk. Biztos le leszek hurrogva, de úgy érzem, egy ilyen film tartást ad, megmutatja, hogy bármennyire is szar az életünk, bármennyi bajunk is van azokkal, akik körülvesznek minket, bármit is csinálunk, nem a hibát kell keresnünk másokban, mert ha magunkba nézünk, akkor látjuk, hogy igazából boldogok vagyunk, és ha azok is akarunk maradni, akkor nem kell mást tennünk, csak szeretnünk, mert az élet szép. Nincs "American Dream", mint ahogyan nem film a "Szörny" vagy az "Austin Powers" – de van "American Beauty".

Nézzétek, hallgassátok, tanuljátok meg szeretni és látni a szépet.

- Inyl