Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Sport hírek

SCHFreestyle

Mi lenne...

SPOT

A Villanykar új virágai

Balatoni Emese és a többiek.

A Schönherz Kollégium programjai

Soós István (Soósi), V. Vill.

Hogyan (ne) írjunk e-mailt?

"...azonnal írd meg a listára!"

Kari BME ösztöndíjasok

"Omega – @" kategória, jutalmuk 21000 Ft

Biztonság a kollégiumban

"...hiába tiltott ki a KKB a kollégiumból néhány embert"

EHK-tükör

Mottónk: Bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a halakat!

Nyájas Olvasók! Immáron túl vagyunk a szorgalmi időszak felén. Gondolom, felétek is egyre szaporodnak a ZH-k és házi feladatok, valamint egyre nagyobb szükség van az időbeosztására. Ennek egyik állami manifesztációja a heti gyakoriságú naptárreform. Ünnepeink napjainkban jórészt függetlenné váltak a boldog emlékű Gergely pápa által megregulázott rendszertől, így a hétvége egészen új értelmet nyerhet, és a mindent időben elkészítő hallgatók hömpölygő tömegének semmi sem állhatja útját a szabadidős intézmények felé. Arra kell egyedül figyelni, hogy a pénteki randit olyan hétre beszéljük meg, amikor tényleg van péntek.

Az egyetemi események közül szemezgetve kiemelném, hogy megtörtént az Egyetemi Hallgatói Képviseletben az évente szokásos elnökválasztás, ahol a posztot eddig is betöltő Krázli Zoltánt (KSK) ismét megválasztották egy évre.

A Könyvtár az OMIKK-kal történt egyesülés után ismét megnyitotta kapuit. Sajnos a Nagyolvasó felújítása műszaki okok miatt elhúzódik, de minden egyéb szolgáltatás már működik.

A Jegyzetboltban a tavalyihoz képest nem változtak a feltételek: megmaradt 4500 Ft a felhasználható féléves támogatási keret, ami az egyetemi jegyzeteknél 70%, külső beszerzésű jegyzeteknél 50% támogatásként jelenik meg a jegyzet árában.

Lezárult az "Esélyt a Tanulásra" Közalapítvány által kiírt pályázatok feldolgozása, és a pályázatoknak a Közalapítványhoz való elküldése is megtörtént. A pályázatok további sorsáról információkat a http://www.prof.iif.hu/esely/ címen szerezhettek.

Aktuális pályázatok közül az jogarnoki posztra kiírt pályázatra hívom fel figyelmeteket. A kiírást keressétek a faliújságokon!

Időközben lezajlott a már hagyományosnak mondható Duna-parti Egyetemek Regattája a Vodafone és a Flextronics támogatásával, melyen a rendkívül bőséges szórakoztató- és sportprogramáradat koronájaként a BME csapata nyerte a Regatta fő versenyszámát, a klasszikus egyetemi nyolcasok versenyét. A sportversenyek győzteseinek és résztvevőinek ezúton is gratulálunk, és köszönjük a megjelent szurkolóknak a biztatást és a fergeteges hangulatot!

Címünk nem változott: ehk@sc.bme.hu. Ha bármi szívet tépő gondotok van, írjatok bátran!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)