Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Tandíj a Műegyetemen – kinek, mennyi...?

Ha államilag finanszírozott vagy...

O(')da a Lineáris Hálózatok(hoz)

EHK-Tükör

SPOT

Eltévedni jó dolog

"Lesz egy hótúránk várfoglalással, meg eltévedéssel."

Gépészkari Hallgatói Képviseleti választás eredménye

VERS-ELŐ

Budapest

Szórakozás, strandok, teaházak, kávézók, sportolás, hard-kultúra

Mint kertben a virágok...

"És ezek a virágok... milyen szépek..."

Oz, a csodák csodája: politikai tanmese

"Join the Esoteric Order of IFS! Worship the Fractal Gods!
Ia: Ia: Man-delbroth!"

– ismeretlen hittérítő a XX. század vége táján

Már letettem a pilótajáték-vallás gondolatáról. Most valami klasszikusabb dolog jár a fejemben: modern, univerzális, elektronikus búcsúcédula. A módszer lényege az, hogy a vallásba való belépéskor felmérik a vagyoni helyzeted, és az alapján meghatározzák, hogy mennyi pénzbe kerül 1 LÜP (lelki üdvösség pont) a delikvensnek (elvégre tolerancia is van a világon, ne csak a lelki, a gazdasági szegényeknek is adasson meg az üdvözülés). Ezek után kap egy mágneskártyát, azon vezetik a pontokat. Az úrvacsoraosztás úgy képzelhető el, hogy a pap a nyelvedre helyezi az ostyát, utána kezedbe adja a boroskelyhet, végül a kártyaolvasót, amin lehúzod egyszer a kártyád, és máris egy 1 LÜP-pel gazdagabb vagy.

A másik (sokkal gyorsabb) módszer az egyházi adakozás, amikor is a belépéskor meghatározott összegért minden cécó nélkül lehet venni pontokat.

Persze gyónáskor pont fordítva megy végbe a dolog, miután leadtad bűneid listáját, a pap kirója a penitenciát, és ismét egy kártyalehúzás, és ugrott is a bűneidnek megfelelő mennyiségű üdvösség.

Az utolsó kenet feladása után pedig végelszámolás következik, szentelt pénztárgépszalagra kinyomtatják életed történetét, a jelenlevő pap és a ministráns aláírásával hitelesíti a számlát, a számlához odagemkapcsozzák a lelket, és úgy küldik az Atyaúristen színe elé, remélve, hogy hűséges szolgálatukért cserébe egy-két pontocska nekik is csurran-cseppen.

"A ragyogó fehér ruhás hentes-angyalok megállnak egy pillanatra, míg az új adag áldozati bárány megérkezik a futószalag elejéhez, hogy végül majd konzerv formában elrakhassák őket ínségesebb időkre. És így megy ez az idők kezdetétől, így dolgoznak az angyalok egészen a fájrontot jelző trombitaszóig."

lsp