Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Időjárás-jelentés

SCHFreestyle

TDK C15

Bizonygató

"A Házban a múltban, a Házért most is"

Az a tapasztalatom, hogy sajnos a kollégistákat nem igazán érdekli a kultúra, de ezen szerintem még lehet változtatni. Ebben a korban alakulnak ki az olyan szokások, hogy elmegy-e az ember egyszer-egyszer színházba, kiállításra, vagy csak otthon ül, és kizárólag bulizni megy el.

CS – egy kicsit másképp

Erdélyi Tamás

Aktuális ZOH!

Az elnyomott kistestvér

Király Dénes (Dezső)

Nagy Péter (Lehel ), VI. Vill.

Elsős korom óta foglalkozom közösségi munkával, eleinte kizárólag a kollégium keretein belül, pl. a Titkári Reszortban vagy a senior-gárdában, míg most három éve, hogy beszálltam a Hallgatói Képviselet munkájába. Eleinte a külügyes teendők tartoztak a szárnyaim alá. Ez takarta mind a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) közgyűlésein szerzett tapasztalatokon keresztül a külföldi kapcsolatok elindítását is. Közel két évvel ezelőtt a HK megválasztott EHK-sának (Egyetemi Hallgatói Képviselet) és ebből következően elég nagy feladatot vettem nyakamba. Elég komoly – néha már munka – teendő, a sokszor egymásnak ütköző egyetemi és kari érdekek között mindkét irányba úgy képviselni az érveket, hogy azok ne csorbuljanak túlságosan. A Villanykaron túl egy láncszeme vagyok a HÖOK 10 fős elnökségének. Ezen túl feladatokat vállalok a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületében, ami a szakmai külkapcsolatok fejlődését segíti elő a HK-ban.

Elsődlegesen szeretnék egy olyan HK-ban "dolgozni", amely azon kívül, hogy eredményeket tesz le az asztalra, eredményes lesz a Kar hallgatói szemében is. Az elmúlt két év erre jó garancia, tekintve a testület fiatalodását és a "szakmai" tudás gyarapodását. Mindig problémát jelent az, hogy ismerjétek, milyen jogaitok, lehetőségeitek vannak. Én nem ígérem, hogy ezt magamra tudom vállalni mind a 4000 hallgató esetében, azt viszont le kell szögeznünk, hogy ezt el kell látnia a HK-nak.

Amiért személyem jelenthet garanciát, hogy amennyiben a HK újra bizalmat szavaz nekem, akkor folytatom az EHK-ban elkezdett tevékenységemet. Meggyőződésem, hogy akkor lehet nagy eredményeket elérni, ha vagy egy zseni csinálja, vagy valaki beletanul. Úgy érzem, hogy az a két év, amit munkával töltöttem, elegendő volt a számomra, hogy beletanuljak. Célom, hogy az EHK HÖOK-os kapcsolataiban továbbra is képben maradjak, és ebből kifolyólag szeretném tovább végezni a budapesti egyetemek képviseletét, illetve – ha más fórumon is így gondolják, akkor – a HÖOK elnökségében is. Továbbra is szeretném segíteni a Külügyes Csoport munkáját, hiszen ennek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ennek fényében az egyetemen működő, nem túl rég alakult Hallgatói Külügyes Bizottságnak is tagja vagyok. Találkozunk a választásokon :-) !

E-mail cím: lehel@sch.bme.hu