Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Állásbörze

Jó, azt tudtam, hogy recesszió van, de hogy ennyire...

EHK-Tükör

"Pályázatok"

RF felújítás

nagyobb csatornaválaszték és jobb képminőség

Mi legyen egy pizzán?

A KSZK jelenti...

Egy felmérés tanulságai

Milyen állást szeretne egy infós?

Fiókmélye

Süveges Péter(SPeti), III. Vill.

KSzK

Tasi Csongor

Nagy Péter (Lehel ), VI. Vill.

Elsős korom óta foglalkozom közösségi munkával, eleinte kizárólag a kollégium keretein belül, pl. a Titkári Reszortban vagy a senior-gárdában, míg most három éve, hogy beszálltam a Hallgatói Képviselet munkájába. Eleinte a külügyes teendők tartoztak a szárnyaim alá. Ez takarta mind a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) közgyűlésein szerzett tapasztalatokon keresztül a külföldi kapcsolatok elindítását is. Közel két évvel ezelőtt a HK megválasztott EHK-sának (Egyetemi Hallgatói Képviselet) és ebből következően elég nagy feladatot vettem nyakamba. Elég komoly – néha már munka – teendő, a sokszor egymásnak ütköző egyetemi és kari érdekek között mindkét irányba úgy képviselni az érveket, hogy azok ne csorbuljanak túlságosan. A Villanykaron túl egy láncszeme vagyok a HÖOK 10 fős elnökségének. Ezen túl feladatokat vállalok a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületében, ami a szakmai külkapcsolatok fejlődését segíti elő a HK-ban.

Elsődlegesen szeretnék egy olyan HK-ban "dolgozni", amely azon kívül, hogy eredményeket tesz le az asztalra, eredményes lesz a Kar hallgatói szemében is. Az elmúlt két év erre jó garancia, tekintve a testület fiatalodását és a "szakmai" tudás gyarapodását. Mindig problémát jelent az, hogy ismerjétek, milyen jogaitok, lehetőségeitek vannak. Én nem ígérem, hogy ezt magamra tudom vállalni mind a 4000 hallgató esetében, azt viszont le kell szögeznünk, hogy ezt el kell látnia a HK-nak.

Amiért személyem jelenthet garanciát, hogy amennyiben a HK újra bizalmat szavaz nekem, akkor folytatom az EHK-ban elkezdett tevékenységemet. Meggyőződésem, hogy akkor lehet nagy eredményeket elérni, ha vagy egy zseni csinálja, vagy valaki beletanul. Úgy érzem, hogy az a két év, amit munkával töltöttem, elegendő volt a számomra, hogy beletanuljak. Célom, hogy az EHK HÖOK-os kapcsolataiban továbbra is képben maradjak, és ebből kifolyólag szeretném tovább végezni a budapesti egyetemek képviseletét, illetve – ha más fórumon is így gondolják, akkor – a HÖOK elnökségében is. Továbbra is szeretném segíteni a Külügyes Csoport munkáját, hiszen ennek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ennek fényében az egyetemen működő, nem túl rég alakult Hallgatói Külügyes Bizottságnak is tagja vagyok. Találkozunk a választásokon :-) !

E-mail cím: lehel@sch.bme.hu