Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Nylonzacskó-pukkasztás az Interneten

Aki kicsit is ért a Flash-hez, tudja, hogy egy ilyen játékot összerakni maximum félnapi munka, egy kis animáció meg néhány hang, hogy azért kicsit változatos legyen, plusz minimális programozás ActionScript-ben.

Szarvasűzők

Játék

Gólyatábor

Helyzetjelentés a beléptetőrendszerről

Ebben a félévben érkezett el az idő, hogy a beléptetőrendszer élesben is bemutatkozzon. Ez persze nem sikerült zökkenőmentesen, felmerült néhány probléma. Az egyik az volt, hogy az emlegetett szerkezet memóriáját egy kicsit alulméretezték, a másik pedig, hogy a portához legközelebbi ajtó zárszerkezete eltörött, így ott egyelőre szabadon közlekedhet mindenki.

Vers egy szuszra...

Impresszum

Filmszemle

Tudsz róla?

Elektronika

"Nem tudná egy általános iskolás is felfogni a tranzisztor működését?"

Villamos Elosztó

Biztos vagyok abban, hogy a gólyák kivételével mindenki tud arról, hogy mi is az a Villamos Elosztó. Az újak kedvéért azonban írnék róla pár szót. (Hátha mások is hallanak új információt.)

Nyolc évvel ezelőtt Dervalics Ákos, Géró Péter és Jeges Ernő vezetésével páran kitalálták, hogy kellene hívni cégeket a kollégiumba a Műegyetemi Állásbörzéhez hasonlóan, hiszen a Villanykarról kikerülő embereket nem feltétlenül érdekelheti pl. egy vegyipari cég feldolgozó üzemsorának működése, karbantartása. Egyszóval: meg akarták csinálni az Állásbörzét kicsiben, kizárólag olyan cégek részvételével, akik az informatikus és villamosmérnöki képzésből frissen kikerülteket tudnák foglalkoztatni.

A kezdés természetesen nehéz volt; első évben például csak nyolc céget sikerült megnyerni az ügyüknek, azokat is nagyrészt volt kollégista ismerettségeken keresztül. Mára viszont az Elosztó igencsak kinőtte kezdeti problémáit, erre elég csak egy idézettel szolgálnom Ákostól: "Régi vágyunk, hogy a vállalatok, a Kar és az utánpótlás közeledjen egymáshoz. Ennek legfeltűnőbb jele, hogy az Elosztót a hazai ipar legkiválóbbjai is megtisztelték jelenlétükkel".

Az Elosztó mostanra ismert és sokak által várt rendezvény lett. Mindkét fél részéről igaz ez a kijelentés, hiszen többen találtak már rajta keresztül munkára, és a cégek is élénken érdeklődnek (jóval a kezdési időpont előtt is, mindenféle propaganda nélkül). A legtöbbet "szájhagyomány" útján hallanak róla, amit visszajelzésként is felfoghatunk, ez azt jelenti, hogy meg voltak velünk elégedve. Erre természetesen nagyon büszkék is vagyunk.

Az idei Elosztó lesz szám szerint a 8. a sorban, március 21-22-én (szerda, csütörtök) kerül megrendezésre déltől délután hatig. Ez idő alatt előadásokat, bemutatkozásokat hallhattok a cégektől, végiglátogathatjátok a standokat, ahol ki tudja, mi vár az érdeklődőkre.

Hogy miért érdemes eljönni az Elosztóra? Természetesen azért, mert általa átláthatóbbá válik számodra a jelenlegi munkaerőpiac, hogy mit várnak, várhatnak el Tőled egy munkakörben, megismerhetsz új lehetőségeket, munkaköröket, cégeket stb. olytathatnám még a felsorolást egy darabig, de a lényeget pár szóban össszefoglalva annyit mondanék, hogy a rengeteg más álláshirdetéssel (újság, levelezési lista, fórum stb.) szemben az Állásbörzének van egy hatalmas előnye: a személyes kontaktus. Odamehetsz bárhova, kérdezhetsz mindenféle kötelezettség nélkül, beszélgethetsz a cégek képviselőivel, akár olyan információk birtokába kerülhetsz, ami egy hivatalos találkozó, megbeszélés alkalmával a háttérbe kerül. Egy helyen több lehetőséget látsz, azaz lesz összehasonlítási alapod; megtudhatod, mire van szükség most, és várhatóan mi kell majd 2-3 év múlva. Azt mondják, mára az álláskeresés kicsit átalakult; ha jó helyre akarsz kerülni, akkor meg kell ismerni a piacot, meg kell tudnod, hogy Te mit tudsz kínálni, mennyit érsz, és ennek tudatában kell munkát választani. Az Elosztón biztosan segíthetnek Neked ebben.

Fontos kiemelni azt, hogy nem csak végzősöket várnak odalent, hiszen amiről pár sorral feljebb írtam, azt már most el lehet és kell kezdeni.

Az előző évekhez hasonlóan most is több ismert és jeles cég képviselteti magát. Csak néhányat felsorolva: Ablemen, Accenture (a volt Andersen Consulting), Debis, Delphi Packard, Ericsson, Jabil, LNX, Nokia, Philips, Stratis, Sysdata, Videoton, Westel, Elsinco, Nextra, Balluff és még sokan mások.

Várunk tehát Benneteket március harmadik hetében a kollégium földszinti és első emeleti nagytermében, ahol 28-30 cég mutatkozik majd be Nektek. Ha ismerősöd, barátod hasonló felsőoktatási intézményben tanul, ne habozd elhívni, lehet, hogy pont itt talál majd állásra!

Egy jótanács a végére: ha végzős vagy, hozz fényképes önéletrajzot. Hátha...

A rendezők szerint lesz lent valami meglepetés is... :)

Toma