Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kína

Gondolj bele! Egyetlen kínai sem beszél akcentus nélkül más nyelven. A természetes nyelvek feldolgozása mind a mai napig nem tökéletesen megoldott probléma. Ők is hibáznak az értésben, a kiejtésről nem is beszélve!

Levélváltás

E!

"a beygir gücü törökül hengerűrtartalom."

Villamos Elosztó

Poén a Matávtól

"...csak úgy"

Sokat éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!

Kapitalizmus

"Ha fizetnek, akkor adok levegőt."

Tapasztalatszerzés, bulik, AIESEC

Téridő

"Nagyon sokáig semmi sem volt."

Fényképkészítés a belépőkhöz

Rövid hírek a Schönherz tájáról

Nyári bentlakás

Az idén nyáron is lehetőség van arra, hogy szállást kapjatok itt a kollégiumban. A férőhelyek augusztusban sajnos csak korlátozott mértékben állnak rendelkezésre, ezért ekkor a végzős ötödévesek sajnos egyáltalán nem kaphatnak elhelyezést.

A szállás díja kollégisták számára 7 500 Ft mindkét hónapban, doktoranduszoknak júliusban 4 500 Ft-ot, míg augusztusban 7 500 Ft-ot kell fizetniük, a végzős ötödévesek számára pedig 10 000 Ft-ba kerül az elhelyezés (júliusban).

A beadott szállásigénylések alapján elkészített nyári szobabeosztást a vizsgaidőszak végén olvashatjátok majd a faliújságon (ebben a körök által kért szobák is benne lesznek). Idén minden igénylő a Schönherzben kerül elhelyezésre.

Kollégiumi felvételi

A kollégiumi felvételi lapok leadási határideje: 1999. július 2.

A felvételi lapokat az Igazgatói Irodában illetve a Dékáni Hivatalban tudjátok beszerezni, leadni a Schönherz kollégium Igazgatói Irodájában lehet munkaidőban.

A kitöltött formanyomtatványhoz mellékelni kell:

- 2 db igazolványképet (ezek nélkül a kérelem hiányosnak minősül)

- az utolsó két aktív félév indexmásolatát

- a szociális helyzetet igazoló iratokat

Jó, ha tudjátok:

A késve érkezett kérelmekkel nem foglalkoznak. A hiányosan leadott kérelmek a felvételi rangsor végére kerülnek. A felvételi elbírálásakor csak a hivatalos iratokkal igazolt adatokat tekintik érvényesnek.

Kedvezményezettek:

Tanulmányi kedvezményezettek azok a hallgatók, akik a Karon a homogén hallgatói csoportonként meghatározott tanulmányi rangsor első 20%-ában vannak, ők első körben kapnak kollégiumi elhelyezést. Az ehhez elérendő ösztöndíjátlagot természetesen (így a vizsgák előtt) még nem lehet tudni, de hogy valami biztosat azért mégiscsak tudjatok, a KKB (az előző évek statisztikái alapján) garantálja, hogy a következő átlagok felett biztosak lehettek a kollégiumi elhelyezésben (és ilyenkor nem szükséges szociális pontra sem pályázni):

villamos szak, alapképzés 4.0

villamos szak, szakirány 4.8

informatika szak, alapképzés 4.5

informatika szak, szakirány 5.0

(Ezek a számok valóban elég "vadul" hangzanak, de valószínűleg azért még csökkenni fognak...)

Közösségi kedvezményezettnek számítanak azok, akik a közösségi pontozás során elérik a 100 pontot, valamint az utolsó két aktív félévükre számított ösztöndíjátlaguk legalább 2.0. A közösségi pontozás végeredménye még a vizsgaidőszak vége előtt kihirdetésre kerül (a kollégium faliújságján és a Dékáni Hivatalban is).

Kiköltözés

A kollégiumból való kiköltözés végső határideje július 2. (ez az utolsó vizsganap).

Aki június 15-e előtt kiköltözik a kollégiumból, annak júniusra csak félhavi kollégiumi díjat kell befizetnie.

Jó tudni:

A könyvtári, KSzK-s, DSK-s és egyéb körökkel szembeni tartozásokról a gondnoknőknél lesz lista, ezért csak ezek rendezése után tudtok majd kiköltözni. A szobákat kitakarítva, eredeti állapotába visszarendezve kell elhagyni, ezt is a gondnoknők (vagy az általuk megbízottak) fogják ellenőrizni. Akik nem "megfelelően" hagyják el a szobájukat, azoknál az igazgató úr javasolni fogja a Dékán úrnak, hogy a következő félévben ne nyerjenek elhelyezést a Schönherz Kollégiumban.

Gólyatábor, senior tábor

A nyár eleji seniortábor várhatóan július 1-4 lesz, a szervezést Indián intézi.

A Gólyatábor augusztus 14-18-ig lesz Tatán (ahol tavaly is), ahova a rendező seniorok már 11-én letelepszenek az előkészületek elvégzése és a gólyatábornak megfelelő hangulat megteremtése végett. Akik szeretnének eme nagy fontosságú kari eseményben részt venni (elsősorban Ti, elsősök, akiknek ez még újdonság), keressétek a nevelőtanárokat!

Nyári Tábor

Természetesem idén is lesz, méghozzá Balatonlellén, a BME üdülőtelepén. Az időpont augusztus 27-29 (péntek-vasárnap). Az érdeklődők a részvételi díjat, amely 1500 Ft, a 17. emeleti Gazdasági Irodában fizethetik be. Ezen összeg magában foglalja a szállást, étkezést, a tábor területén található strand, a ping-pong asztalok, focipálya és röplabdapálya kötetlen használatát, valamint a színes (vitatkozós, hajtépős) programokon való részvételt, melyek többek között a következők lesznek:

- KKB (és még esetleg egyebek) beszámolója

- Őszi költségvetések elbírálása

- ÁB osztás

- szintosztás

- KKB titkár-úsztatás (igény szerint verés :)

Őszi költségvetések

Az őszi költségvetések leadási határideje a Nyári Tábor.

A KKB kéri, hogy minden kör (reszort) alaposan gondolja át ezeket (ne legyenek fölösleges tervezetek, de ne is hagyjatok ki semmit), mert később nem lesz lehetőség változtatni rajtuk. Bővebb információt minden körvezető a saját reszortvezetőjétől tudhat meg, hiszen a tervek szerint minden reszort előzetesen átnézi-összehangolja az igényelt pénzösszegeket!

Tesi aláírás a koleszban!

A Body-kör által biztosított lehetőséggel a 120 jelentkezőből 103-nak sikerült megszereznie az e féléves testnevelés aláírást. Látszik tehát, hogy az akció népszerűsége mellett eredményesnek is bizonyult, reméljük, a jövőben is számíthatnak rá a "testépíteni" vágyók!

Szobai telefonok

A Schönherz Telekom a nyári leszerelés kapcsán június 20-tól letiltja a szobai telefonoknál a kifelé menő hívásokat, vagyis attól kezdve csak a házon belül illetve az egyetemre lehet majd telefonálni. (A külső hívások továbbra is fogadhatók lesznek.)

Akinek szerződése van a Telekommal, csak akkor költözhet ki, ha minden számláját rendezte. Fontos: a júniusi telefonszámlát készpénzben kell rendezni! A befizetés megtehető a Telekom helyiségében ügyeleti időben, azaz minden szerdán és csütörtökön 19.00-20.30-ig. A megkötött szerződést és a személyi igazolványotokat mindenképpen hozzatok magatokkal!

Hálózatépítés a kollégiumban

A Hilti jóvoltából valószínűleg már hallottál arról, hogy a koleszban UTP háló épül, amely előbb 10, majd később 100 Mb-en veszi át a jelenlegi koaxos hálózat szerepét. A nyári feladataink között szerepel a szinthármasok kiépítése és az aktív eszközök üzembe helyezése is, amely az addig kiépített szinteken lehetővé teszi szeptembertől az új háló beindítását. Mivel a nyár nem elég hosszú arra, hogy az összes szintet megfelelően bekábelezzük, ezért egyes emeletek megnövekedett prioritást fognak kapni, tipikusan azok, amelyekről sokan jönnek segíteni. Ha szeretnéd a fontossági sorrendet befolyásolni, gyere Te is építeni, vagy szervezz építő csapatot!

A jelentkezéshez írj levelet rabbit@sch.bme.hu-ra, vagy tölts ki a http://hilteam.sch.bme.hu címen a doksik linknél megtalálható excel táblázatot!

Ne feledd: ha 14 napot dolgozol, nem kell többet törődnöd a hálódíjjal, emellett lesz kaja, pia, tombola...

Várklub, nyáron...?

Az biztos, hogy lesz, legalábbis a hétvégeken. A KKB tervezi, hogy hétközben is kinyitják a bulit valamely napokon, de ez ügyben még folyik a tervezgetés...

Csilla