Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Majzik Róbert (Mc)

Húsz PC a Schönherznek

Re: Világvége

A Műegyetemi Kórus

"...számos külföldi fellépés és fesztiválon való részvétel öregbíti nevüket."

Impresszum

Somogyi Erzsébet (Rzsó), III. Info.

Schönherz 40 éves öregtalálkozó

A hagyományokat felelevenítendő, lehetőség lesz megint "fényesíteni a szoborot".

Kedves Új Diákjaink!

A Dékán úr köszöntője.

Nézőpont

Bemutatkozik a Sport reszort

Aktuális ZOH!

Múltkor írtam a 72x Kenwood CD meghajtóról. Na, olyat nem lehet kapni. Meg egyébként is, már van DVD óccsóér, úgyhogy valószínűleg nem is nagyon érné meg. Bár én szerettem volna egy halk CD-ROM-ot, de mindegy.

Végül is csodálatos a világ: a cégek 3D-s kártyával vesznek szervert, mert csak olyan kapható, tök mindegy, hogy nincs rá szükség pl. Unix alatt. Mi 40-szeres CD meghajtót veszünk, mert az a leglassabb, ami van a boltban, igaz, kicsit hangos, de legalább nem hallani, ha a feleség mellette porszívóz. Jellemző, hogy van egy program, ami a meghajtó lelassítására való, hogy ne legyen olyan hangos. A seek time sem túl nagy, néhány másodperc alatt már fel is pörgeti a CD-t, és legalább egy évig működik is (utána már mindegy, mert lejár a garancia, 'szt vehetjük az újat, ami már 50-szeres). A sebesség hajszolása az utóbbi időben már teljesen elvesztette az értelmét az otthoni PC kategóriában. Múltkor vettem egy 500-as Celeront (563-on ment), de egy hét múlva visszaraktam a 333-ast (az 500-ast meg eladtam a francba), mert csak az MP3 lejátszás lett gyorsabb. Egy határ felett már egyszerűen nem lesz gyorsabb a gép a gyorsabb processzortól, mert az FSB sebessége úgyis megfogja a rendszert, vagy ha az nem, akkor a vinyóé.

A legtöbb otthoni feladatra bőven elegendő lenne egy sima Pentium PC egy megbízható videokártyával és egy 4-szeres CD-vel. Csak ilyet már kapni sem lehet, meg a legújabb játékok (beleértve a Windowst is) nem, vagy csak lassan mennének rajta.

Nemrég megvettem hosszú ideje az első olyan hardware-t, ami tényleg javított a géphez való viszonyomon, és amelynek ezért igazán felhőtlenül tudok örülni: egy drót nélküli, rádiós egeret.

Tom