Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kollégista lettem...

Orvos-biológus mérnökképzés

Sziget

Én vagyok a kis tehén...

Időkutatás

Pályázat külföldi szakmai gyakorlatra

Somogyi Erzsébet (Rzsó), III. Info.

Megütött a HiFi-guta

Filmszemle

Nőidomítás

–Jön a barátnőd este bulizni? –Nem, azt mondta, inkább otthon marad. –Jól van idomítva, tudja, hova nem kell jönnie

E! - Beköszöntő

Kosárlabda

Jó érzés írni és olvasni egyaránt. Magához és másokhoz mérten is hihetetlenül jó évet zárt a gépészkari kosárlabda csapat. Emiatt joggal érezheti magát büszkének a Kármán DSK gárdája is.

A szakosztály ősszel komoly elhatározással indult neki az idénynek, s a két gyengébbik csoport egyikében 6-3-as mutatóval (6 győzelem, 3 vereség) kivívta e kettő közül a jobbikban való indulást tavaszra, ahol szintén remek eredményt produkálva (7-2) a 3. helyen végzett, s talán ősszel immár a két jobbik csoportban indulhat.

A tavasz közepén megrendezett BME-sportnap is üde színfoltja volt az idei évadnak, hisz a többi kar csapatát maga mögé utasítva az 1. helyen végzett karunk.

Az év záró aktusaként a sportág legrangosabb egyetemi megmérettetése következett a karok közötti bajnokság. Itt már színre léptek intézményünk legjobb játékosai is, akik zárójelben megnyerték az idei egyetemek közötti bajnokságot (MEFOB). Szerencsére karunk sem szűköl-ködött bennük, s így komoly érem eséllyel indult. A Kármán csapat velük megerősödvén, sőt inkább megújul-ván vágott neki a szombati (május 8.) csoportküzdelmeknek, ahol a...

Gépész-Vegyész54-28
Gépész-GTK88-51
Gépész-Építő43-69

...mérkőzések után a csoportban a 2. helyen végezve az elődöntőbe jutott és az építészekkel játszott a döntőbe jutásért:

Gépész-Építész   64-61

[nagy szónak számit, hisz ez jó néhányunk emlékezete óta nem történt meg - a szerk.]

A vasárnapi döntő az előző napi eredmény tudatában lefutottnak tűnt.

Azonban a gépészek nem így gondolták, s bár veszí-tettek, nem adták olcsón a bőrüket, s jó meccset vívva nyerték el jutalmukat, az ezüstérmet:

Építő-Gépész   77-71

A csapat:

Szerényi Zoltán, Márton Róbert, Timár Levente, Kiss Dániel, Cseh Károly, Szarka István, Szöllösi Zoltán, Jakab Solt, Insperger Tamás, Jutasi Gábor, Szántó László, Tóth Balázs.

És nem utolsó sorban, a bajnokság legjobb védője:

Timár Levente (gépész)

Tóth Balázs
szakosztályvezető