Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Szabadság

A beszélgetés során egyszer csak valakinek nagyszerű ötlete támadt: Modellről beszélünk akkor, ha az elv, tézis, gondolat megváltozása nem okoz lelki fájdalmat, ellenkező esetben pedig hit.

A német nyelvű képzés

Németes tanárok, tárgyak.

Teleki Réka

Kedves olvasóink, GTK-s, VIK-es, TTK-s hallgatók!

Gyomornyugodva aztán helyet, időt, lehetőséget, munkaerőt engedett, hogy mindannyiunk örömére egymás után 3-5-7-szer összeeresszük szerkesztőségeinket, megismerhessük egymás idióta szokásait, megtudjuk néhányunk féltve őrzött titkát, veszekedjünk arról, mi miért jó, és ez önmagában miért a legnagyobb baromság, amit valaha hallottunk.

Kaktuszok gondozása a lakásban

és ősszel inkább reggel, míg nyáron inkább este locsoljunk. A víz minimum szobahőmérsékletű legyen, hisz a kb. 25°C-os víz döntően hozzájárul a növény jó fejlődéséhez.

Hálózati hírek

Túlélési útmutató

Ha mégsem tudsz ilyen tempóban haladni (dolgoznod kell közben, vagy szőke lány vagy), akkor sincs semmi baj, vegyél fel valamivel kevesebb kreditet.

Beszámoló a Hallgatói Képviselet tevékenységéről

Ami a jövőt illeti, a Kari Tanács egy döntése elvileg lehetővé teszi, hogy 2004 szeptemberében az informatika szakon már kétlépcsős formában induljon meg a képzés.

Sokat éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!

TVSZ-feeling

Egymásnak ellentmondó szabályok esetén melyik az érvényes?

BMgE

Sajnos rengeteg helyen láttam a fent látható négy betűt Egyetemünkre vonatkozóan szerepelni, még hivatalos szövegekben, meghívókban is. Igaz, hogy 2000. január 1-jétől egyetemünk új neve Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lett, de a rövidítés (BME) nem változott! Angolul és németül egyébként Budapest University of Technology and Economics (BUTE) és Technische und Wirtschaftswissenschaftliche Universität Budapest (TWUB).

A félreértések elkerülése végett: a http://www.bmge.hu URL-t elővigyázatosságból jegyeztette be az Egyetem.

Tom