Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

EHK-tükör

Az összes nevezett csapat

Lapzárta után

Hírek Telefóniából

Moonsorrow

MusicMania

Csapatok honlapjai

Robert Francis Kennedy (1925-1968)

Ismét Szakest

Fizika tanszék nem vizsgázott, inkább a sörivásban tették próbára erejüket, egy sörpárbaj formájában.

Információtechnológiai forradalom

A tegnap szörnyű

Schönherz Zoltán Szakkollégium

A Schönherz Zoltán Szakkollégium fiatal, csupán néhány éves múlttal rendelkező kezdeményezés a kollégiumban. Célkitűzése, hogy tagjai számára megfelelő szintű szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson.

Kapcsolat a cégekkel

Jelenleg több számítástechnikai céggel (Novell Magyarország Kft., Microsoft Magyarország Kft., Compaq Computer Kft., Protomix Kft., Andersen Consulting) állunk kapcsolatban, illetve az elmúlt tanév során együttműködési megállapodást kötöttünk egyetemünk Infomatikai Központjával. A cégektől az elmúlt évek során sok támogatást kaptunk szakkönyvek, szoftverek, hardver, szakmai előadás és gyakorlat formájában.

A Microsoft Magyarország Kft-vel kötött megállapodásunk szerint évente húsz szakkollégista hallgató MCP (Microsoft Certified Professional) vizsgáját támogatják. A Novell Magyarország Kft. félévenként 2 hallgatónk CNE (Certified Novell Engineer) vizsgadíjának felét fizette.

Az Informatikai Központtal (IK) kötött együttműködésen keresztül az IK nem csak a hardver- és szakkönyv-beszerzéseinket támogatja, hanem a szakkollégiumban folyó szakmai képzést is. Ezen túlmenően a szakkollégium tagjainak lehetőségük nyílik bekapcsolódni az IK-ban folyó különféle projektekbe.

Előadások, rendezvények, képzések

Rendszeresen lehetővé tesszük különböző cégek szakmai előadásait a kollégiumban.

A szakkollégium képzései nyíltak, szakkollégisták számára rendszerint ingyenesek, karunk más hallgatói számára térítés ellenében látogathatók. A képzéseket tanfolyami formában végezzük, melyek házivizsgával zárulnak. A házivizsgáink anyaga teljes egészében megegyezik a nemzetközi vizsgákéval.

A szakkollégiumi tagságról

A Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak lehetőségük van arra, hogy szakkollégiumi hallgatók legyenek. Szakkollégiumi hallgató akkor lehet valaki, ha jelentkezik, megfelel a felvétel kritériumainak és vállalja az ezzel járó kötelezettségeket, melyeket a szakkollégiumi SZMSZ tartalmaz.

A szakkollégium működésének körülményeiről

A földszinten a szakmai könyvtár mellett kapott helyet a szakkollégium önálló helysége. A szakkollégiumi helységben találhatók a szakkollégium szerverei és munkaállomásai, valamint egy öreg IBM AS/400-as számítógép, melynek beüzemelése folyamatban van. A számítógépek mellett itt tartjuk a teljes szakkönyv állományunkat is.

Bővebb információkat az info@compaq.sch.bme.hu ímen lehet kapni, a szakkollégium honlapján pedig sok tudnivaló megtalálható, érdemes tehát megnézni. A cím: http://compaq.sch.bme.hu

Jövőbeli tervek

Az eddigiekhez hasonlóan különböző témájú szakmai, illetve a jelentkező cégekről ismeretterjesztő előadásokat szeretnénk tartani. A céges kapcsolatok terén is tervezünk további előrelépéseket. Jelenleg a CISCO-val, a HP-val illetve az ORACLE-lel folytatunk egyeztetéseket. Az aktuális lehetőségek publikálására nagy hangsúlyt fogunk fektetni.