Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hálózati hírek

A föld mélyén

"...rengeteg cső, szigetelőanyagok, kábelek, egy döglött macska, meleg levegő..."

Történelem

A Pascalra való áttérés 1981-ben történt, amiben Pongor tanár úrnak elévülhetetlen érdemei voltak. Ekkor még a 4 külön szakon (technikus, műszer, híradó, erősáram) külön folyt az oktatás.

II. 24 órás programozóverseny

Csajkovszkij Diótörőjére kellett a robotoknak táncot bemutatniuk

Jegyosztás SZIF-es módra

Utcanevek nyomában

Zsigmond kiváló tanuló volt, hat év alatt elvégezte a nyolc éves kollégiumot, mindig színjeles eredménnyel. Debrecenben kapta első pénzkereseti lehetőségét is, egy idős bácsinak olvasott fel.

Kollégium és diákotthon

Mátrabérc teljesítménytúra

"...sokáig küzdöttek a szokatlan körülmények nyújtotta nehézségekkel."

Theo papa

"...ők mindent megtesznek"

Egy újabb érzés...

A zebrán átmenet izgalmában elfelejtett körülnézni, amire csak akkor jött rá, mikor a hangos fékcsikorgással megálló autó fényei a szemébe világítottak, és hallotta a sofőr káromkodását.

Vizuális manipuláció

Manapság nem lehet úgy végigmenni a városon, hogy az ember meg ne jegyezzen egy-két reklámszlogent, jelképet, emblémát stb... Mindez az országszerte elterjedt óriásplakátoknak, fényreklámoknak, néha egész tűzfalakat betöltő hirdetéseknek köszönhető!

Az még nem lenne baj, ha teszem azt egy építkezést körülvevő palánksoron, nagyobb közlekedési csomópontok kihasználatlan részein, vagy tömegközlekedési eszközökön hirdetnek az arra igényt tartók. De sajnos a múzeális értékű épületeket is elérte már a modernizáció ezen – ízlésesnek éppenséggel nem mindig mondható – vívmánya. Példa erre az Oktogont övező múltszázadi épület-együttes, vagy például a Nemzeti Galéria.

Személy szerint én nem vagyok híve az ilyen nemű vásárlócsalogató marketingfogásoknak. Van elég agymosásnak is beillő reklám, melyek az elektronikus médián keresztül zúdulnak a nyakunkba.

Néhány évvel ezelőtt még gyermekcipőben járt a reklámozás Magyarországon, mégis mindenki megtalálta a számára kielégítő minőségű és mennyiségű árucikket. De sajnos a civilizációnak nem szabhatunk korlátokat, s lassan megfulladunk a saját jólétü(n)ket elősegíteni próbáló cégek túlzott promóciós készségébe.

Mégis, talán addig kéne megfékezni a reklámhordozók terjedését, míg nem késő, s míg épülethomlokzatokat, loggiákat, köztéri szobrokat látunk végeérhetetlen tampon reklámok helyett.

Az egészben pedig az a legbosszantóbb, hogy ebből a vizuális manipulációból sokan nagyon jól megélnek!

Csiga