Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Műegyetemi Antirasszista Charta

A zürügy

A legtökösebb gólya beszámol...:

A gólyatábor-hangulat egyre jobban erősödött, kezdve a magázódástól a maffia-feelingen keresztül egészen a plakátokig ("maffiózó, aki lenyelt egy gólyát").

Kereskényi Balázs

Eszed ezt az SZMSZ-t?

Dibó Zoltán

Amatőr rádiós, profi űrkutató

Interjú Gschwindt András tanár úrral

Felhívás kari tanulmányi versenyre

Schönherz tavaszi féléves rendezvénynaptár

Medveczki Gábor

Kultúra?

Előre közlöm most a jövendőbeli felháborodottakkal, hogy sajnos a teljesség igényével nem nyilatkozhatom a nagyszíndarabokról, performance-okról, hiszen csak a második este ültem le nézni őket. Mindazonáltal így is kijutott nekem néhány nagyszerű, sokat csiszolt, vagy egyszerűen csak mellbevágó mű. Performance-okból a leginkább nekem tetsző úgy hiszem a Roham@OK-é volt (ha nem akkor bocsi, követ rám), mikor a függöny felhúzása után egy srácot pillanthattunk meg egy asztalnál, melyen egy üres fehér lábos, s egy tojásokkal teli edény csücsült. Fogja az emberke s elkezdi törni fel a tojásokat a fehér lábosba, melléejtve a bensőségnek a héját is. Feltör vagy tíz tojást, miközben mindenki egyre értetlenebbül lesi, hogy na mi van, majd egy hirtelen mozdulattal feláll, s a többi tojást a közönség közé vágja. Azonban mielőtt mindenki nyakig tojásos lett volna, néhány pattogás után kiderült, hogy a többi "tojás" csupán pingponglabda volt. A halálos csönd s rémület után hatalmas taps és hangos röhögés jutalmazta a "művészt". Tehénkéék természetesen most is kitettek magukért, s egy vérprofi H:M ={Hair => amsterdami coffeeshop} musical feldolgozással lepték meg a nagyérdeműt. Megemlítendő még a Retox! csapat mély filozófiai tartalmat felvonultató "nemtudjukmirőlszólt" színdarabja, és Csernozjomék szintén mély mögöttes filozófiai és technológiai tartalommal bíró Kis herceg átirata. Kis közjáték után, melyben Ervin utolsó időhúzásként előadta a Green Jelly három kismalacát angolul, helyszínen produkált zenei aláfestéssel, nagy meglepetésünkre az Old Boys is előrukkolt egy színdarabbal. Pontosabban egy színdarabbal és egy performance-szal, azaz egymás után kétszer előadták darabjukat – igaz, utóbb a színdarab során elfogyasztott alkohol hatására a második "felvonás" kicsit eredetibb lett. Muszáj azonban még megemlítenem Tehénék performance-át, melyben a "Néha furcsa hangulatban" kezdetű dalocskát sikerült olyan mértékben rücskös módon átírni...

Sajnálom, hogy a többi remekművet nem sikerült látnom, biztosan volt még köztük néhány párját ritkító darab, mint például a leírhatalan melleit igazgató, szőröslábú, tenor Olivia Newton-John. Mert olyan is volt ám!

-nICE-