Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hegedű

HK news

"Nézegessétek gyakran"

CS – egy kicsit másképp

Ne csak szeleteljünk

"Kicsit sok ember, kicsit kevés hely, kicsit kevés levegő fél órára."

Pályázat hallgatók részére

BME - Magyar Villamosművek Rt.

Az Ügyfél és a Kisasszony

Amikor megkötöttem a szerződést, akkor volt a papíron egy kis négyzet, és mellé volt írva, hogy internetes átutalások tiltása. Ezt én beikszeltem.

Köszönetnyilvánítás

Behind the tree and under the snow

AIESEC, avagy buli, munka, tapasztalat...

Részt vehetsz mindezektől függetlenül külföldi szakmai gyakorlatcsere programunkban, melynek keretén belül akár másfél évet is külföldön tölthetsz, hatalmas előnyre téve szert ezáltal, mind a külföldi szakmai tapasztalattal, mind nyelvtudásod aktív, mindennapi fejlesztése révén.

Szabtam én már eleget, szabjon most már más is!

Szórólapocska

A minap kezembe nyomtak a metrókijáratban egy szórólapot. Bizonyára nem én vagyok az első ember, akivel ez megesett. Megnézem, hát a szokványos antikvitásos hirdetés: megvesznek mindent, ami antik: régi kerámiát, kézimunkákat, terítőt, öreg bútort, kávédarálót, mozsarat, konyhakredenceket, ékszert, festményt: egyszóval mindent, amit csak gyártottak (kézimunkáztak) régen. Eddig semmi furcsa, igaz? Ámde leesett az állam, amint továbbolvastam (szó szerint):

"Teljeskörű fogászati ellátás régiségekért cserébe, értékegyeztetéssel". Ez már jobb, nem? És mi van akkor, ha én a századelei, lestrapált, kopott, antik bakelit műfogsoromat szeretném megjavíttatni a fogorvos úrral? Vagy: "Jó napot kívánok, hoztam egy hatvanéves babakocsit, egy komódot és szeretném, ha cserébe kihúzná az összes fogamat". Lehet, hogy ebben persze semmi különös nincs: egy fog jelenleg felér egy kredenccel, két fog már egy kredenc és egy legalább ötven éves gramofon stb.

Mégis, szerintem vannak dolgok, amiken az embernek megakad a szeme, ha egy oldalon látja őket. Hát az antikvitás és a fogászat talán ezek közé tartozik.

Rdee