Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Bolt++

"A "Hogyan legyünk gazdagok?", a "Sikeres élet titkai" és a "Hogyan érveljünk gyorsan és hatásosan?" című munkák bestsellerek lettek, íróik pedig egycsapásra meggazdagodtak. Az Impulzus sem maradhat ki ebből az üzletből, így egy tanulmányt készítettünk..."

Itt a BSS!

A Microsoft segít a tanulásban!

Az előadások egy kb. egy órás bemutatóból állnak, és utána baráti légkörben, tea mellett tetszőleges témában lehet kérdéseket feltenni, beszélgetni. Jelen esetben lehetőség volt egy picit kézbe venni és kipróbálni a TabletPC-t.

Szakkollégiumok találkozója – Tőserdő 2003.

Nem egyszerű megfogni, hogy mi a közös ezekben a közösségekben, amelyek ilyen sokféle szakterületről érkeztek. A szakkollégium fogalmának definiálása szinte örök téma a szervezetek között, ebben a tekintetben egy alapkő a közel tíz éve lefektetett szakkollégiumi charta.

Világvége

Nincs víz. Mi lesz holnap? Talán áram sem lesz... Akkor még lesz plusz egy órám annyit megy a gépem az UPS-ről.

Sport hírek

Budavári Schönherz Stúdió

A BSS ma az ország talán legjobban felszerelt, hallgatók által működtetett egyetemi stúdiója.

Vekker

"...többet nem maradsz fenn hajnalig..."

Siemens támogatás

Rövid hírek a Schönherz tájáról

Szórólapocska

A minap kezembe nyomtak a metrókijáratban egy szórólapot. Bizonyára nem én vagyok az első ember, akivel ez megesett. Megnézem, hát a szokványos antikvitásos hirdetés: megvesznek mindent, ami antik: régi kerámiát, kézimunkákat, terítőt, öreg bútort, kávédarálót, mozsarat, konyhakredenceket, ékszert, festményt: egyszóval mindent, amit csak gyártottak (kézimunkáztak) régen. Eddig semmi furcsa, igaz? Ámde leesett az állam, amint továbbolvastam (szó szerint):

"Teljeskörű fogászati ellátás régiségekért cserébe, értékegyeztetéssel". Ez már jobb, nem? És mi van akkor, ha én a századelei, lestrapált, kopott, antik bakelit műfogsoromat szeretném megjavíttatni a fogorvos úrral? Vagy: "Jó napot kívánok, hoztam egy hatvanéves babakocsit, egy komódot és szeretném, ha cserébe kihúzná az összes fogamat". Lehet, hogy ebben persze semmi különös nincs: egy fog jelenleg felér egy kredenccel, két fog már egy kredenc és egy legalább ötven éves gramofon stb.

Mégis, szerintem vannak dolgok, amiken az embernek megakad a szeme, ha egy oldalon látja őket. Hát az antikvitás és a fogászat talán ezek közé tartozik.

Rdee