Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Gólyatanács

Vajda Milán

Nem helyettesíti

Az InfoSite múltjáról és jövőjéről. "Azt nem értem, hogy valaki, aki nem tanulta meg, nem érti a tárgyat, hogy veszi magának a bátorságot, hogy egy összefoglalót készítsen, amikben alapvető hibák szerepelnek."

Pólódizájn-pályázat

Nyerjetek díjakat!

Villamos Elosztó

2001. március 21-22.

Gyenes Tamás (Tom), VI. Info.

Kapitalizmus

Sporthírek

November 2-án következett a schakkverseny. Nagyon jó hangulatban zajlott, sikerült egypár új tagot elcsábítani a hétfő esti foglalkozásokra, nagy örömünkra nemcsak schönherzesek vettek részt a rendezvényen, hanem külsősök is szép számmal.

Rejtvényfejtők bajnoksága

Új támogatónk, a Siemens

"... a Schönherz Zoltán Kollégiumot pedig modern számítógépekkel segíti a cég."

EHK-tükör

"A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter egy zsákba gyömöszölte bele az összes magyarországi tévétársaságot. A közszolgálatiakat és a kereskedelmieket egyaránt. Szerinte valamennyi operatőrnek csőlátása volt, objektívjeikre rátelepedett a szubjektivitás."

(Várkonyi Tibor: Szertelenség; Magyar Hírlap, 1999. ápr. 21.)

Az idézet copyright-os. Nem tartozik szorosan az EHK-tükör témájához, de a zsák meg a gyömösz igazán eredeti.

Az EHK a Kari Hallgatói Képviseletek részvételével egy fórumot szervezett Gödre. Az április 10-ei hétvégén lebonyolított rendezvényen a résztvevők a hallgatói önkormányzat és az egyetem aktuális témáit vitatták meg. Vendég volt többek között a BME rektora, a BME főtitkára, a Diákközpont igazgatója, és a MŰISZ elnöke.

Az ET által 1998. december 22-én elfogadott Oktatók Hallgatói Véleményezésének (OHV) Szabályzata és Ügyrendje értelmében az OHV lebonyolítása új rendszer szerint fog történni ebben az évben. Egyes karokon eddig egyáltalán nem volt OHV. Az OHV egy kérdőív formájában realizálódik, amit a hallgatóknak kell kitölteni (nem kötelező, de saját, jól felfogott érdek). A kérdések a tárgyra, az oktatóra, a hallgatóra vonatkoznak.

A Műegyetemi Hallgatókért Alapítvány (MŰHAL) úgy döntött, hogy támogatja az Országos Tudományos Diák Kör (OTDK) konferenciáján előadó műegyetemi hallgatókat. A konferencia lezajlott, a műegyetemi hallgatók sikeresen szerepeltek.

Az aktuális pályázatok és felhívások a következők:

Az EHK ebben a félévben is pályázatot hirdet hallgatói csoportok részére kedvezményes közösségi célú táborozási lehetőségre Balatonlellén az Ifjúsági Táborban 1999. augusztus 2. és szeptember 5. között. A szállásdíj 300 Ft/fő/nap, az étkezés (reggeli 170 Ft, 2 fogásos ebéd 450 Ft, meleg vacsora 380 Ft) 1000 Ft/fő/nap.

Az EHK pályázatot hirdet kollégiumi és kari öntevékeny körök és csoportok támogatására. A pályázati feltételekről bővebbet a hirdetőkön találtok. Tanulmányozzátok szorgalmasan!

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu. Az EHK honlapja folyamatos felújítás alatt áll. Végül egy kis giccsparádé: Málnaízű zenélő nyalóka, kapható a Városligetben.

Veres Gábor
(Tsóka)