Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Tudjátok meg

Vers

Beköszöntő

"...egyszeresen kiváló lett az Impi."

Utcanevek nyomában

Zsigmond kiváló tanuló volt, hat év alatt elvégezte a nyolc éves kollégiumot, mindig színjeles eredménnyel. Debrecenben kapta első pénzkereseti lehetőségét is, egy idős bácsinak olvasott fel.

Naplopók

Tök függetlenül, ám teljesen egyszerre ébred bennünk fel a szégyenérzet, hogy ehhez képest mi átlustálkodtuk a napot, párhuzamosan kezdjük a hajunk gyorsan valami emberi formára szedni, kipislogni a csipát a szemünkből, rövid nyújtózások, ruhaigazgatás, hirtelen valami komolyabb beszédtéma keresése.

Támpont Hírek

Doktorandusz konferencia; új egyetemi klub; Prága; ERASMUS pályázat

Igényesség a Weben

"Éppen Várklub volt"

Majzik Róbert (Mc)

C64 zóna

"...kihasználta a 65xx család egyik legérdekesebb tulajdonságát, az úgynevezett tiltott kódok létezését..."

Sajtból van a gond

13 éve írtuk

Fegyelmi Határozat

Villamos Elosztó

Egyetemünkön és más egyetemeken rendezett állásbörzék tapasztalatait felhasználva 1994-ben rendeztünk először hasonló, saját szervezésű rendezvényt. A rendezvény helyszíne a kollégium két nagyterme. A rendezvény itt sokkal sikeresebb, mint az egyetemen, aminek két oka lehet. Az egyik az a tény, hogy a kollégiumban lakik a kar több, mint fele, tehát a rendezvényt bevittük több, mint ezer ember otthonába.

A másik ok a szervezés alapgondolata. Az egyetemi állásbörzékkel ellentétben itt kizárólag olyan cégeket hívtunk meg, amelyek - nem feltétlenül végzős - villamosmérnök és informatikus hallgatókat keresnek. A közvetlenebb hangulatot az biztosítja, hogy a találkozás nem csak standos rendszerben folyik, hanem lehetőség van félrevonulni kis boxokba beszélgetésre, vagy előadás tartására, szintén hangulatosan berendezett termekben.

Az állásbörze kapcsán merültek fel olyan tervek, hogy igény esetén rendezhetnénk termékbemutatókat és cégismertető előadásokat is. Az ötletet itt is az az egyszerű felvetés adja, hogy a kollégiumban erre a hely is és az érdeklődők is biztosítva vannak.