Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

2005 éve – a fizika és a kultúra egysége

József Attila csodálatos verseket alkotott, mégsem tudott megélni belőle. A kor nagy irodalmárai fordításokból biztosították megélhetésüket, azonban ehhez az ő iskolázottsága kevés volt. Küzdött, sokan pártfogolták, mások nem ismerték el.

A XXIX. Schönherz QPA eseményei

Vodafo?? NE!

A Villanykar új virágai

Balatoni Emese és a többiek.

Mi mennyi?

Kupagyőztes csapatok 1972 – 2001

HK news

DSK hírek

Jött egy busz...

34. Magyar Filmszemle

Sporthírek

Powered by Schönherz DSK

Rejtvény – KAO lemezekért

A legutóbbi Impulzusban közölt rejtvényre 3, azaz három darab megfejtés érkezett.

A három megfejtőnk:

Bíró Norbert Schönherz 410. szoba
Csurgay Péter (s-csurgay@nov.mht.bme.hu)
és egy "MSZMP" jeligés megfejtő

Mivel mindhárom megfejtés helyes volt, és mindhárman küldtek be új feladatot, ezért sorsolással döntöttük el, ki a nyertes. A szerencse az "MSZMP" jeligés megfejtőnek kedvezett, nyereményét átveheti a Szerkesztőségben (Schönherz 210.) szerdán (december 9-én vagy 16-án) este hat után.

Mivel a rejtvény iránti érdeklődés nem volt zérus (háromnál több próbálkozóról is tudok, ki tudja, miért nem küldtek megfejtést, talán a határidő volt túl rövid), ezért ezen a héten is olvashattok egy új rejtvényt. S hogy mindenki minél több megfejtést küldjön be, az egy-egy doboz KAO lemez mellett tavasszal egy főnyereményt is kisorsolunk a helyes megfejtők között úgy, hogy mindenkinek a neve annyiszor kerül a kalapba, ahány helyes megfejtést határidőre beküldött. A főnyeremény egyelőre (még előttünk is) titkos, de biztosan sokkal értékesebb lesz, mint egy doboz lemez.

A három beküldött rejtvény közül az "MSZMP"-s kedves olvasónk levelét választottam új rejtvénynek.

Míg el nem felejtem, azok, akiknek a rejtvényét leközöljük, automatikusan bekerülnek még egyszer a kalapba, így a jeligés pályázónk neve már kétszer szerepel a másik két megfejtő neve mellett.

Kiindulás a régi rejtvény megoldásához:

1. Ha csak egy csalás történt, akkor az, akit megcsaltak, meglepve hallja, hogy van csalás a faluban, s így az első este lekaszabolja csalárd nejét.

2. Ha két csalás történt, akkor az első este senkit sem ölnek meg, s azok ketten, akik a faluban csak egy csalásról tudnak, meglepve tapasztalják ezt.

Az 1. pont alapján ők ugyanis egy kivégzést vártak aznap estére. Mivel ez elmaradt, így már biztosak benne, hogy "szarvuk nőtt", s másnap mindketten megölik a feleségüket.

Az, aki próbára teszi indukciós képességeit, sokra juthat ezek alapján.

Íme az új rejtvény.

Tom, aki 50%-os találati esélyű céllövő, bezúg a kocsmába, és beleköt Billbe, aki 100%-os eséllyel talál célba. Szó szót követ, végül Tom kihívja párbajra Billt. Továbballag a kocsmában, leönti whisky-vel Jack kalapját. Jack ezen feldühödik, megsérti Tomot, mire Tom kihívja őt is párbajozni. Jack, akinek Billel is van egy függő párbaja 80%-os eséllyel talál.

Tom azonban nem hülye, csak részeg, ezért megbeszéli a két ügyfelével, hogy a három párbajt intézzék el egyszerre mindhárman úgy, hogy mindenki lőhet mindenkire szép sorban, és ő, mivel a leggyengébb, kezd. Eljön a reggel, felállnak háromszögbe és Tom lövésre emeli pisztolyát. Kire céloz, és miért?

A megfejtéseket január 1-jéig lehet nekem elküldeni.

Mészáros Tamás, Schönherz 1711
e-mail: meszaros@mmt.bme.hu