Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Áramszünetek egyetemünkön

Járjunk nyitott szemmel, és aminek lehet, örüljünk

Tanárinterjú dr. Palasik Máriával. "Ez még a második világháború előtt volt, de évtizedek múltak el a Műegyetemen anélkül, hogy nő hallgatóként betehette volna ide a lábát."

Schönherzes szobahelyzet

Boldog születésnapot, J.R.R. Tolkien!

Füzessy Tamás, a Társaság egyik alapítója beszélt a nyelvek közötti különbségekről, "nyelvjárásokról", a helyesírási szabályokról, kalligráfiáról, elmondta az ékezetesítés és a toldalékolás mikéntjeit, és mindezt meglepően sok példával és fordítással illusztrálta – akárcsak egy idegennyelvi órán.

Dávid és Góliát

Életem története

Velencei karnevál

Copycat pie perv burnt

Mi kell a nőnek

"Amerikai."

Villanykari Szakestélyek

Sporthírek

Bár lassan a vizsgaidőszak is véget ér, azért van még egy-két eredmény, amiről be tudok számolni. De haladjunk időrendben!

Április 27-én, a Csillagtúra után, a Dartskör megrendezte e félévi 2. versenyét. Ezen a versenyen építős versenyzők is megjelentek, és legnagyobb bánatunkra az első két helyezést elhódították a villanyosok orra elől.

A végeredmény:

1. Rózsa Tamás
2. Kovács Olivér
3. Vincze Gábor
4. Tamás Csaba

Szokás szerint május 1-jén rendeztük meg az Evezősnapot. Szerencsére az idő a kegyeibe vette a rendezvényt, így egész nap ragyogó napsütésben volt részünk. A víz hőmérséklete nem érte el az ilyenkor szokásos átlagértéket, de voltak olyanok, akik azért megfürdőztek a Dunában, akár többször is. Hagyományosan volt pörkölt is, mely igen hamar elfogyott. Voltak "rendezett programok" is, melyek közül a "Fürdessük meg a DSK vezetőséget!" aratta a legnagyobb sikert. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a Bitbulls évfolyamnak azt a munkát, amivel felélesztették és életben tartották ezt a rendezvényt. Mivel ők elballagnak az idén, ezért a DSK feladata lesz találni egy olyan közösséget, amely a DSK-val karöltve ismét megrendezi a következő években.

Sorrendben a következő rendezvényünk a május 3-ai Biliárdverseny. Először rendeztünk ilyen versenyt, ennek ellenére az érdeklődés igen nagy volt. A végeredmény:

1. Bucsi Péter
2. Hegedűs Árpád
3. Nagy Endre

A következő héten, május 10-én a postVízinyuszi versenyünket, a Vízimajálist bonyolítottuk le a MAFC uszodában. A vizsgaidőszakhoz közeli időpont ellenére sokan vettek részt a rendezvényen. Az első helyért 6 csapat versengett, melyek közül az egyik a meghívott karé: az építészeké volt. Az idétlenebbnél idétlenebb feladatokkal teletűzdelt verseny végén a Boss-ton csapat örülhetett, amely a Vízimikuláson szerzett győzelmét megismételve ismét az első helyen végzett. A további sorrend: KGGB, Angolna, Jimmy emlékcsapat, Vízikurvák, Rohamsisakok.

Év közben lezajlott az asztalitenisz-bajnokság is, amelyben volt egyéni illetve páros verseny is. A következő eredmények születtek:

Egyéni:

1. Péntek Tibor

2. Martinek Péter, Belicza Zsolt, Búzás Bence

Páros:

1. Molnár Péter, Heller Tamás
2. Laczó Tibor, Sinka János
3. Égel Zoltán, Kiss Gergely

A vizsgaidőszak elején véget ért a kinti kispályás focibajnokság is. A végeredmény:

1. Száguldó Vörös Október
2. Medve és a többiek
3. Pia Fia SK
4. Real Betlis

A DSK a vizsgaidőszakban sem pihen. Ezt az is jelzi, hogy csapatunk megpróbál minél több körrel, reszorttal egy ádáz focimeccset vívni. Eddig a KKB-val és a BSTV-vel sikerült megmérkőznünk. Jó hangulatú, küzdelmes meccseket vívtunk velük.

Június 3-án, vasárnap a futókörünk elindult a Dreher Maraton Váltón, melyre közel 800 csapat nevezett. A versenyen a 42 km-es maratoni távot, egymást váltva, tagonként 7 km-es kört futva kellett teljesítenie a csapatnak. A tavalyi időnkön jelentősen, majdnem 9 percet javítva sikerült 2:49:27-es idővel célba érkezni. Ez az idő összetettben a 70., kategóriánkban a 48. helyre volt elég (kategóriánkban 543 csapat indult). A csapat tagjai: Mundi András, Lengyel László, Gáspár Attila, Kovács Péter, Borbély Zsolt és Tornai András. A csapat minden tagja 30 perc alatt teljesítette a távot.

Legfrissebb eredményünk június 16-án, a Sportszigeten született. Az ott megrendezett országos lépcsőfutó-versenyre a Schönherz toronyfutás csúcstartóját: Gáspár Attilát (Gazsit) neveztük. A mintegy 50 induló kétszer próbálkozhatott, és a jobbik idejük számított. Gazsi első idejét sikerült egy embernek megdöntenie, de ő nem tétovázott, mégegyszer futott, és az addigi legjobb időt is megdöntve megkaparintotta az első helyet!

A DSK nyáron sem fog pihenni. A body, az általános szertár és a kerékpárszertár is működni fog. Arról, hogy melyik szobában fognak ügyeletet tartani, majd a DSK faliújságról szerezhettek tudomást. A szünidőben tovább folytatódik a konditerem és a tornaterem felújítása, ami kisebb szépítéseket, felújításokat is magában foglal, hogy a lehetőségekhez képest a legigényesebb körülményeket tudjuk biztosítani a sportoláshoz.

Mindenkinek kellemes nyarat, és ne feledjétek:

Sportoljatok! Csá!

Kópé
DSK