Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

ELTE

A helyzet egy kicsit megváltozott!

Az ERASMUS ösztöndíjról

Anno universitas

A Villanykar új virágai

Balatoni Emese és a többiek.

Hmm...

Pesti Gábor

A Schönherz Kollégium programjai

A liftes gyilkos

"..egy végső, halálhörgésszerű sikolyban tört ki..."

Hende Szabolcs Márton (Xabi)

Millennium

"...nekünk is van az M betűs csodából."

Táska

Nemrég a kezembe került egy táska. Méghozzá nem is akármilyen. INFO-TÁSK@. Ez egy kéthetente megjelenő, középiskolásoknak szóló informatikai magazin. "Egy olyan igényes, új kiadvánnyal szeretnénk előrukkolni, amely a következő tanévtől minden magyarországi középiskolába eljuthat." Habár ez még csak a legelső szám, azért mégis érdemes vetni rá néhány (kritikus) pillantást. Az informatikához való kötődését egyedül a cím jelzi – ugyanis az újságon belül minden csak a számítástechnikáról szól. De nézzünk csak bele! Köszöntő, Hírmorzsák, Internet, Mobilmánia és Windows Tippek.

"E célt szolgálja az Írisz program... alig több mint egy év alatt az egyik leglátogatottabb honlappá vált a www.irisz.sulinet.hu" (Részlet a Köszöntőből.) Ez bizony egy érdekes adat...

"A sok régi és új barát e-mail címét bizony nehéz fejben tartani. Szerencsére van ügyes megoldás..." – és a középiskolások megtudják, hogyan kell használni az Outlook címjegyzékét. A világháló gyöngyszemei elnevezés eléggé lelőtt és megkopott – mindenesetre az itt fellelhető címeket be kell ütnünk a böngészőnkbe.

De a csúcs az Irisz-SuliNet-ről szóló tudósítás: "Erdélyben, a Vajdaságban és Kárpátalján megkezdődik 30 oktatási intézmény csatlakoztatása az Irisz–SuliNet programba... 2003-ban a finanszírozásról szóló szerződések lejárnak [a magyarországi középiskolákban], a tervek szerint megszűnne a költségek teljes központi finanszírozása... [A csúcs most következik, tessék csak figyelni!] Két évvel ezelőtt ezer laborból 120-130-at be sem kapcsoltak, mára a tartalomfejlesztésnek köszönhetően az Irisz–SuliNet Magyarország egyik leglátogatottabb honlapja."

Úgy tűnik, a tartalmat az újságban is fejleszteni kell. Mellesleg a fent említett lap egy példányát bárki megkaphatja tőlem, aki az idézet utolsó mondatának két fele között megtalálja a logikai összefüggést!

Bacsi