Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Megújuló energia Ma(gyarországon)

Trükkös németek találták ki, hogy két lyuk helyett egyet fúrnak, és koncentrikusan elhelyezett csövekben juttatják le és fel a vizet.

Morál

"... nem divat már a lakókörnyezetre odafigyelni."

Életkép a Schönherzből

Világvége

Nincs víz. Mi lesz holnap? Talán áram sem lesz... Akkor még lesz plusz egy órám annyit megy a gépem az UPS-ről.

Önköltséges kollégiumi árak

Egy doktorandusz órarendje

Cím nélkül

Fejezetek az Izland-expedíció naplójából

Máshol

Trip

Táska

Nemrég a kezembe került egy táska. Méghozzá nem is akármilyen. INFO-TÁSK@. Ez egy kéthetente megjelenő, középiskolásoknak szóló informatikai magazin. "Egy olyan igényes, új kiadvánnyal szeretnénk előrukkolni, amely a következő tanévtől minden magyarországi középiskolába eljuthat." Habár ez még csak a legelső szám, azért mégis érdemes vetni rá néhány (kritikus) pillantást. Az informatikához való kötődését egyedül a cím jelzi – ugyanis az újságon belül minden csak a számítástechnikáról szól. De nézzünk csak bele! Köszöntő, Hírmorzsák, Internet, Mobilmánia és Windows Tippek.

"E célt szolgálja az Írisz program... alig több mint egy év alatt az egyik leglátogatottabb honlappá vált a www.irisz.sulinet.hu" (Részlet a Köszöntőből.) Ez bizony egy érdekes adat...

"A sok régi és új barát e-mail címét bizony nehéz fejben tartani. Szerencsére van ügyes megoldás..." – és a középiskolások megtudják, hogyan kell használni az Outlook címjegyzékét. A világháló gyöngyszemei elnevezés eléggé lelőtt és megkopott – mindenesetre az itt fellelhető címeket be kell ütnünk a böngészőnkbe.

De a csúcs az Irisz-SuliNet-ről szóló tudósítás: "Erdélyben, a Vajdaságban és Kárpátalján megkezdődik 30 oktatási intézmény csatlakoztatása az Irisz–SuliNet programba... 2003-ban a finanszírozásról szóló szerződések lejárnak [a magyarországi középiskolákban], a tervek szerint megszűnne a költségek teljes központi finanszírozása... [A csúcs most következik, tessék csak figyelni!] Két évvel ezelőtt ezer laborból 120-130-at be sem kapcsoltak, mára a tartalomfejlesztésnek köszönhetően az Irisz–SuliNet Magyarország egyik leglátogatottabb honlapja."

Úgy tűnik, a tartalmat az újságban is fejleszteni kell. Mellesleg a fent említett lap egy példányát bárki megkaphatja tőlem, aki az idézet utolsó mondatának két fele között megtalálja a logikai összefüggést!

Bacsi