Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Támpont Hírek

Doktoranduszok konferenciája

A Miskolci Egyetem 2001. augusztus 13. és 19. között harmadik alkalommal rendezi meg a Ph.D. Hallgatók Nemzetközi Konferenciáját. A konferencián 15-18 országból várhatóan 350-400 fiatal oktató, kutató, Ph.D. hallgató vesz részt.

A konferencia célja: lehetőséget biztosítani a Ph.D. hallgatóknak, fiatal oktatóknak, kutatóknak tudományos eredményeik bemutatására, megvitatására és új kapcsolatok építésére.

További információk a
http://www.uni-miskolc.hu/phdkonf/
című honlapon találhatók.

Jelentkezési határidő: 2001. április 15.

Új klub indul a Műegyetemen

Március 8-án az R épület első emeleti "R" klubjában este 8 órától találkozhatnak azok az egyetemisták, akik szeretnék, ha a kollégiumokban működő klubok mellett lenne egy olyan hely is, ahol különböző karok (sőt egyetemek, főiskolák) hallgatói rendszeresen találkozhatnának.

Az első alkalommal a tervek szerint a South Park rajzfilmsorozat néhány részét vetítik le azzal a céllal, hogy alkalmat teremtsenek egy beszélgetésre a szabadságról, szabadosságról, a csúnya beszédről vagy a rasszizmusról. A szervezők a félév során odalátogatók véleménye alapján alakítják ki a hivatalosan csak a jövő tanévben nyíló klub profilját.

Posztgraduális közgazdász képzés ösztöndíjjal Prágában

A prágai Károly Egyetemen az USA-ban is akkreditált 4 éves közgazdász képzés indul jövő ősszel. Az elmúlt években nem volt magyar hallgató az angol nyelvű nemzetközi képzésen, ezért újabb jelentkezők után kutatva a képzés menedzsere felkeresett több magyarországi egyetemet, ahol erős matematikai háttértudást igénylő diplomát adnak ki. A Műegyetemen a Támpont vállalta, hogy információval és jelentkezési lappal látja el az érdeklődőket.

A jelentkezés határideje: 2001. március 30.

Erasmus pályázat

A Socrates/Erasmus európai ösztöndíj pályázatra március 14-ig lehet jelentkezni a kari felelősöknél. Már megtalálhatók a megpályázható helyek az Erasmus és a Támpont irodákban, valamint az Erasmus iroda honlapján:

http://minek.tuo.bme.hu/erasmus/

A jelentkezés sok előkészületet igényel, ezért már most kezdjetek bele!