Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

IEEE Etikai Kódex

Elfogadjuk a felelősséget, hogy olyan mérnöki döntéseket hozunk, melyek a köz biztonságát, egészségét és jólétét nem veszélyeztetik, és hogy késedelem nélkül nyilvánosságra hozzuk azokat a tényezőket, melyek veszélyeztethetik az emberi közösséget vagy a környezetet.

ELTE nyílt nap élménybeszámoló

Sch Kórus

Simonyi Károly Szakkollégium

Szerkezetként egy olyan, a korábbi reszort működéséhez képest szorosabban csatolt struktúrát lehet vázolni, ahol a körvezetőkből alkotott testület munkáját, a közös stratégia kidolgozását egy menedzsment – "elnökség" – segíti, ám a döntések meghozatala és a szakmai tartalom biztosítása továbbra is a körök, körvezetők feladata.

IAESTE Hungary

Sajtófesztivál

"A miniszterelnök úr szereti a Danone-termékeket?"

Csillag túrás

"Pedig ez nem így van."

Cím nélkül

20 éves a PC

Az alapmodell 16 Kbyte memóriát és MDA-t (Monochrom Display Adapter, egyszínű karakteres kijelzés), de a csúcsmodell is csak 64 (később 256) Kbyte memóriát és CGA-t (Color Graphics Adapter, 16 színű karakteres és max. 4 színű, fix palettás grafikus képernyő) tartalmazott.

Impresszum

Mit (t)együnk, ha éhesek vagyunk?

Ne felejtsd el, hogy ember vagy, és ebből kifolyólag bizonyos időközönként enned kell ezt sok egyetemista hajlamos elhanyagolni, aztán a rendszertelen étkezés következtében gyomorfekélyt kap vagy elhízik. Magadnak főzni csak ritkán lesz időd, így sajnos valószínűleg a pénzed nagy részét evésre fogod költeni. Nem mindegy azonban, hol, mit és mennyiért ehetünk. Vidékieknek az otthonról hozott/küldött kaja nem mindig megoldható, de a pestieknek sem lesz idejük ebédre, vacsorára hazarohangálni. Következzen egy kis áttekintés az Egyetemről könnyen megközelíthető étkezdékről.
Menzák

Ha menzán szeretnéd az étket magadhoz venni, akkor az egyetem területén kettő közül választhatsz:

Goldmann menza

A Goldmann téren van, egy ugrásnyira az E, V1, V2 épületektől (ld. térkép). Ez a jobbik egyetemi menza, viszonylag olcsón lehet jót enni. Érdekessége, hogy az egyik részén mindig valamilyen külföldi étel-specialitást kóstolhat meg az ember fia, amelyek rendszerint finomak.

Van ala carte, de befizetni is lehet ócsóbbért. Azt is megteheted, hogy a menü alapján csak bizonyos napokra kérsz kajajegyet. Az ala carte abrak drágább, de legalább te választhatod ki az egyes fogásokat.

Stoczek menza

A Stoczek utcában található. Régebben ez volt a jobb menzánk, de most már csak megszokásból mennek ide az öregebb csókák.

Jó poén néha a haverokkal ellátogatni más intézmények menzáira (Közgáz, ÁF, ELTE Budaörsi úti kolesz), tipikusan valamilyen köztudottan unalmas előadás helyett...

Gyros

Ha szereted, több helyen is találsz a közelben: az Egry József és a Karinthy utca sarkán; a Karinthy-n a Salátabárban és a Schönherz felé a Budafoki út egyik udvarában. Mindegyik a szokásos gyros, 350-450 Ft közötti árakon.

Büfék

Az épületekben található büfék praktikusak, mikor az ember siet, leginkább az E épület földszintjén található Bull-Dog-ot ajánlom, kiemelkedő ár/teljesítmény aránya és a helyes büféslányok miatt (ilyen advanced hot-dogokat kaphatsz itt, olcsón). Van még egy Bull-Dog a K épület alagsorában is. Default büféket az I, E, R, V1, K, St épületekben találsz.

Kocka vagy Lego Büfé

Az I épülettől nem messze, onnan a koleszhoz vezet utca sarkán áll. Biztosan meg fogod ismerni, hiszen furcsa nevét nem véletlenül kapta (az igazi nevét nem is tudjuk). Mivel az I környékén nincs menza, ezért igen hasznos tud lenni, ha az ember egy kis meleg kajára vágyik.

A kívülről gyermekmegrzre emlékeztet épület belül kellemes szocreál hangulatot áraszt, ahol teljes békességben falatoznak egymás mellett a környékbeli építkezéseken dolgozó munkások és az egyetemi tanárok. A hely a választékát tekintve is a régi idket idézi: szokott lenni minden nap egyetlen féle meleg étel ("a" menü), ami egyébként kifejezetten olcsó és finom. Emellett kapható még hot-dog, hamburger, melegszendvics, tojásrántotta, egyéb egyszerű ételek. Ja, és van klasszikus málnaszörp is, a boroskóla pedig olcsó.

McDonalds/Burger King

Burger King a Skála aljában van, McDonalds-ot legközelebb a Móricz Zsigmond körtéren találhatsz. Tipikus, már jól ismert amerikai egyenkaja. Nem sok, drága, de viszonylag finom, és nagyjából előre tudhatod, mit kapsz. A McDonalds éjfélig van nyitva, a környéken itt lehet a legkésbbig készételt kapni.

Kínai büfé

A Schönherztől nem messze, az Október 23-a utcán a Skála felé található. Viszonylag szűkös a választék, de aki szereti a kínai kaját, annak érdemes ide járni. Aki még nem evett ilyet, annak egy próbát mindenképpen megér. Közepes árfekvésű, az adagok megfelelőek. A bambuszrügyes és a zöldséges csirke elég jó.

Palacsintázó

Nagyon kellemes (nagyon) kis hely az Október 23-a utcán a Skála felé, a Schönherz felől egy kicsit lejjebb, mint a kínai. Sokféle palacsinta van, többféle spagetti, vasalt csirke. Minden itt kapható étel finom, különösen a túrógombóc. Árban már közelebb áll a gyorséttermekhez, mint a menzákhoz.

Centrál

A 4-6-os Baross utcai megállójával szemközti téren átkelve a villamos vonalára merőleges utcán kell lemenni pár lépést. Menzaszerű kaja kapható, csak a választék más. Elég jól főznek, de a sült krumplijuk rossz. Ez is drágább, mint a menzák, ellenben változatosságot biztosít, ha meguntad a többit. A tejszínes-gombás pulyka nokedlivel bevált választás.

Ha este, de még nem túl későn szeretnél a barátnőddel vagy a haverokkal egy jó helyen kajálni, a következők közül választhatsz:

Bajor söröző

A Karinthy úton a Móricz felé található. Finom sörök és szintén finom étkek kaphatók itt, mindenképpen érdemes kipróbálni. Ha többen mentek, jobb előre helyet foglalni, mert esténként tele van. Ivással-evéssel egybekötött beszélgetésre felettébb alkalmas. Az étterem kategóriában közepesek az árak. A pincérlány csinos.

Kínai étterem

A Schönherztől pár lépésnyire az Október 23-a utcán a Skála felé található. Széles választékuk van finom, egzotikus ételekből. Viszont ugyanazt a kaját itt másfélszer-kétszer drágábban adják, mint a büfé részben. Egy alkalmat megér, de rendszeresen csak azok járhatnak ide, akiknek vastag a pénztárcájuk. Az adagok nagyok, egy átlagos embernek talán kicsit sok is. Az ára ennek és a környezetnek megfelelően magas, inkább meghitt esték, mintsem beszélgetések helye ez.

Gálya

A Közgáz mögött az egyik kis utcában található. Régebben széles volt a választék, finom a sör és nagyok az adagok, de a legutóbbi tapasztalatok sajnos erős visszaesést mutatnak. Ennek ellenére megéri benézni ide, hátha...

Batka manó

A Budafoki úton van, kb. az St. épület magasságában. A pizzák és a spagetti helyett inkább a többi húsos ételt érdemes kipróbálni. Ajánlott a tejszínes pulyka sajtos palacsintával. Közepes nagyságú, igényes hely, ennek megfelelő árakkal.

Stil

A Budafoki úton, a Schönherz mögött található. Főleg pizzéria, de van rendes főtt kajájuk is. A pizzák viszonylag finomak, és nagyon jó a spagetti is, de mást nem érdemes itt enni (esetleg még somlóit). Viszonylag kicsi a befogadóképessége, ezért 4-5 fő felett nem biztos, hogy találtok helyet. Hangulatos hely, megfizehető.

Borpatika

A Bertalan Lajos úton található, a Bartók Béla utcához közel. A helyiségbe belépve egy szűkös kocsma-szerűségben találjuk magunkat, de nem szabad feladni! A bejárattal átellenes végén egy lépcső vezet le, ahol egy pincehelyiségbe jutunk. Általában jó, de eléggé változó minőségű. Ivással-evéssel egybekötött beszélgetésre felettébb alkalmas. Ajánlatos előre helyet foglalni. A sertésborda jóasszony módra bejött.

Aki pedig végképp kifogyott az ötletekből, az még mindig leülhet a számítógépe elé és rendelhet kaját a neten: http://www.netpincer.hu

Ez egy kényelmes megoldás, ami akár költségkímélő is lehet, ha többen összeálltok egy nagyobb pizza erejéig. Vigyázat: gyakori alkalmazás esetén pizzaundor léphet fel!

Theo Papa

Róluk már írtunk cikket, azóta nem szállítanak ki nekünk pizzát...

Rzsó & Tom