Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Egy felmérés tanulságai

Milyen állást szeretne egy infós?

A piros hetes csapdája

"Tanmese – kizárólag – ivarérett férfiaknak"

Csulyák Gábor (Csucsu)

2003-as rendezvénynaptár

ÚjVár, Táncklub, Banális és a többiek.

Az idő szava

A legtökösebb gólya beszámol...:

A gólyatábor-hangulat egyre jobban erősödött, kezdve a magázódástól a maffia-feelingen keresztül egészen a plakátokig ("maffiózó, aki lenyelt egy gólyát").

VVER 440/213, Bzmot

Siemens támogatás

HPösztöndíjak

"Mi a legőrültebb álmod?"

"Valóra váltjuk!"

EHK-tükör

Mottónk: "Jajj, de hideg ez a beton
Felveszem a kiskabetom."

Nem tudom, ki hogy van vele, de valahogy hűvösebb van mostanság, és a színek is mintha megkoptak volna körülöttünk. Több szavahihető, köztiszteletben álló, hasonló észrevételeket tett hallgatótársunk, valamint Aigner Szilárd véleményét is kikérve szomorúan kellett észrevételeznem: beköszöntött az ŐSZ.

Most légy okos Domokos – mondtam magamnak – tettre fel! Ideje valamiféle stratégiát kidolgozni, amíg nem késő, és ellencsapásokat mérni a számunkra oly kedvezőtlen folyamatok lassításának érdekében. Sajnos próbálkozásaim rendre kudarcba fulladtak. Hiába cseréltem a 60-as izzókat 100-asra, nem volt igazi a verőfény hatása. A rigók reggeli trillái mp3 formátumban nem annyira vidámítóak, de még a felállított V. Xavér óriásplakátok által sugárzott melegség sem volt képes érdemben befolyásolni a hőérzetet. Így maradt a beletörődés és a pulóverek előkeresése. Fájdalmam csillapítására csak azt találtam, hogy legalább nem akaródzik majd kimozdulni, és többet leszünk kénytelenek a tanulmányainkkal foglalkozni. Hurrá!

Ha már az Egyetemen jártam, azt is megtudtam, hogy:

Több karon Hallgatói Gyűlés és Hallgatói Képviselő választás lesz, ahol az Egyetemi HÖK SZMSZ változása miatti Kari HÖK SZMSZ módosítások is elő fognak kerülni. Kérünk mindenkit, hogy vegyen részt ezeken a gyűléseken, hiszen az itt hozott döntések jelentősen befolyásolhatják további egyetemi életét.

Az Egyetemi Hallgatói Képviseletben is megtörtént az évente szokásos elnökválasztás. Az EHK új elnöke Kreutzer Richárd közlekedésmérnök hallgató lett. Az eddigi elnöknek, Krázli Zoltánnak köszönjük áldozatos munkáját

Elbírálásra kerültek az Egyetemi BME Ösztöndíjra beadott pályázatok. A nyertesek kiértesítése megtörtént.

Lezajlott a Duna-parti Egyetemek Regattája is, melyen a hagyományoknak megfelelőenJ a remek versenyben a BME csapata győzedelmeskedett. Sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt. Köszönjük a sport és egyéb programokon való részvételt mindenkinek, aki a csepergő eső ellenére kilátogatott a rakpartra.

A Jegyzetboltban nem változtak a feltételek. Január 1-jéig ez meg is marad, de akkor a törvényi és szabályzati változások miatt új rendszer kerül bevezetésre, melyről előtte kaptok bővebb tájékoztatást. Tehát most még megmaradt 4500Ft a felhasználható féléves támogatási keret, ami az egyetemi jegyzeteknél 70%, külső beszerzésű jegyzeteknél 50% támogatásként jelenik meg a jegyzet árában.

Még mindig aktuális az "Esélyt a Tanulásra" Közalapítvány által kiírt pályázat.

A beadás határideje: 2002. október 28.

Címünk nem változott: ehk@sc.bme.hu. Ha bármi érfalroppantó gondotok van, írjatok bátran!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)