Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Teaház

DSK hírek

"Impi és Téki"

Bár, az impik és tékik is igen rendes népség, így (majdnem) mindenki tartózkodott a sörtől, a hangulat egyre kötetlenebb lett.

Építkezni jártunk

"...amit már most lehet látni az építkezésből, az a két liftakna..."

Kína

Gondolj bele! Egyetlen kínai sem beszél akcentus nélkül más nyelven. A természetes nyelvek feldolgozása mind a mai napig nem tökéletesen megoldott probléma. Ők is hibáznak az értésben, a kiejtésről nem is beszélve!

20 éves a PC

"Becsapjuk magunkat azzal, hogy mennyi minden újat tud a gépünk, pedig pont a PC-nek köszönhetjük, hogy ennyire lemaradtunk."

"...veled van tele a SPOT-fal"

Változás

Egyetemi nagyszótár

40 éves öregtalálkozó volt...

mindkét helyen bőséges programválaszték segítette az emlékezést

Csak lányoknak!

A cím olvastán gondolom a fiúk azok, akik elsőként nekiesnek ennek a pár sornak... :) Fő a kíváncsiság... :) Na, semmi gond, nem női titkokról lesz szó, de mondanivalóm alapvetően az ifjú virágszálaknak szól.

Hurrá-hurrá, idén sem csökkent a lányok lelkesedése, ismét ugyanannyian vágtok neki a "nagy kalandnak" itt a Karon, mint tavaly!

Ti 48-an az évfolyamotok 4,6%-át teszitek ki, ami több, mint a 4,3%-os kari arány... Láthatjátok tehát, hogy "nincs sok belőlünk" a Karon. Így bizonyos szempontból "kivételezett" helyzetben vagytok (vagyunk) – ezt Ti is meg fogjátok tapasztalni.

Előfordulhat, hogy néhány dolog Nektek könnyebben fog menni, és persze a hátrányokkal is bőven találkozni fogtok. A fiúk a tenyerükön fognak majd hordozni Benneteket, mindig lesz kölcsön jegyzet, lesz, aki segítsen az utolsó éjszaka felkészülni a másnapi ZH-ra, aki felcipeli a nehéz csomagokat a kolesz szobátokig, aki segít kifesteni vagy átrendezni a szobát, megcsinálni a digit nagyházit. Mindig előreengednek a liftben és a folyosón, a tanárok név szerint fognak ismerni Benneteket, és figyelemmel kísérik, hogy melyik órára jártok be és mit csináltok... és persze mindig rátok marad majd a mosogatás a szintvacsi után, mindenki tőletek kéri kölcsön az előadás jegyzetet, mert Ti szépen jegyzeteltek és bejártok órára, Ti varrhatjátok meg a csapat zászlóját, Ti moshatjátok fel a folyosót szintfestés után, rendben tarthatjátok a szint konyháját, Ti mentek majd egyezkedni a tanárral egy újabb pót-pót-pótZH ügyében, és előadhatjátok a visszafogott bájvigyort, miközben "mókás" oktatótok megfelelően sz@r poénokat próbál bevetni előadásán a női nem rovására...

Szóval a helyzet súlyos, de nem reménytelen... :) De mielőtt még teljesen el- vagy felcsigázlak Benneteket, rátérek igazi mondandómra.

Ha koleszos leszel, a fenti jelenséggel hatványozottan találkozni fogsz. Itt a koleszban összesen 15 lányszoba lesz idén. (Nem csoda, ha sokak fejében úgy él a Schönherz, hogy az egy "fiú kollégium" – tőlem pl. már kérdezték csodálkozva, hogy és én hogy-hogy itt lakom...) Ez azt jelenti, hogy sok minden teljesen természetesen a fiúk számára, alapvetően az ő igényeiknek megfelelően van kialakítva (hülye példa, de abszolút megszokott dolog, hogy a srácok a női WC-t is használják).

Persze minden "nehézség" áthidalható, egy kis odafigyeléssel könnyedén ki lehet alakítani a harmonikus együttélés szabályait – persze azért nem árt egy kis rátermettség és diplomáciai érzék hozzá. Mindezek ellenére, azt hiszem, előfordulhat, hogy jól jön, ha van kihez fordulnotok ügyes-bajos dolgaitok elintézésében. (És akkor most jön az önreklám... :)

Ha már ennek a pár sornak az erejéig "találkoztunk", bemutatkoznék: Endrődi Csilla vagyok, én is itt végeztem a Villanykaron 2001-ben, jelenleg Ph.D hallgató vagyok, valamint kollégiumi nevelőtanár. Egyik fontos feladatom, hogy lehetőségeimhez képest segítsek Nektek, így tehát forduljatok bizalommal hozzám! A kolesz 1812-es szobájában lakom, illetve el tudtok érni a csilla@sch.bme.hu címen is. Természetesen ne csak a koleszosok, hanem a "külsősök" is nyugodtan nyaggassanak!!!

Találkozunk szeptemberben!

Csilla