Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Utcanevek nyomában

Stoczek József papnak készült, azonban a természettudományok erősebben vonzották.

Kórházajánló

Fiktív filmek - a javából

Szakválasztás

Sziget 2004

Második reneszánsz

A Public Private Partnership (PPP) egy együttműködési forma az állam és a magánszektor között, melynek célja, hogy a közfeladatok, közcélú projektek megvalósításában – és nem titkoltan a finanszírozásában – a magántőke az eddiginél nagyobb szerephez jusson.

Egyetemes álom

"...kísért a BME, még mindig álmodom róla."

A német nyelvű képzés

Németes tanárok, tárgyak.

A legrosszabb fajta

Cím nélkül

Csak lányoknak!

A cím olvastán gondolom a fiúk azok, akik elsőként nekiesnek ennek a pár sornak... :) Fő a kíváncsiság... :) Na, semmi gond, nem női titkokról lesz szó, de mondanivalóm alapvetően az ifjú virágszálaknak szól.

Hurrá-hurrá, idén sem csökkent a lányok lelkesedése, ismét ugyanannyian vágtok neki a "nagy kalandnak" itt a Karon, mint tavaly!

Ti 48-an az évfolyamotok 4,6%-át teszitek ki, ami több, mint a 4,3%-os kari arány... Láthatjátok tehát, hogy "nincs sok belőlünk" a Karon. Így bizonyos szempontból "kivételezett" helyzetben vagytok (vagyunk) – ezt Ti is meg fogjátok tapasztalni.

Előfordulhat, hogy néhány dolog Nektek könnyebben fog menni, és persze a hátrányokkal is bőven találkozni fogtok. A fiúk a tenyerükön fognak majd hordozni Benneteket, mindig lesz kölcsön jegyzet, lesz, aki segítsen az utolsó éjszaka felkészülni a másnapi ZH-ra, aki felcipeli a nehéz csomagokat a kolesz szobátokig, aki segít kifesteni vagy átrendezni a szobát, megcsinálni a digit nagyházit. Mindig előreengednek a liftben és a folyosón, a tanárok név szerint fognak ismerni Benneteket, és figyelemmel kísérik, hogy melyik órára jártok be és mit csináltok... és persze mindig rátok marad majd a mosogatás a szintvacsi után, mindenki tőletek kéri kölcsön az előadás jegyzetet, mert Ti szépen jegyzeteltek és bejártok órára, Ti varrhatjátok meg a csapat zászlóját, Ti moshatjátok fel a folyosót szintfestés után, rendben tarthatjátok a szint konyháját, Ti mentek majd egyezkedni a tanárral egy újabb pót-pót-pótZH ügyében, és előadhatjátok a visszafogott bájvigyort, miközben "mókás" oktatótok megfelelően sz@r poénokat próbál bevetni előadásán a női nem rovására...

Szóval a helyzet súlyos, de nem reménytelen... :) De mielőtt még teljesen el- vagy felcsigázlak Benneteket, rátérek igazi mondandómra.

Ha koleszos leszel, a fenti jelenséggel hatványozottan találkozni fogsz. Itt a koleszban összesen 15 lányszoba lesz idén. (Nem csoda, ha sokak fejében úgy él a Schönherz, hogy az egy "fiú kollégium" – tőlem pl. már kérdezték csodálkozva, hogy és én hogy-hogy itt lakom...) Ez azt jelenti, hogy sok minden teljesen természetesen a fiúk számára, alapvetően az ő igényeiknek megfelelően van kialakítva (hülye példa, de abszolút megszokott dolog, hogy a srácok a női WC-t is használják).

Persze minden "nehézség" áthidalható, egy kis odafigyeléssel könnyedén ki lehet alakítani a harmonikus együttélés szabályait – persze azért nem árt egy kis rátermettség és diplomáciai érzék hozzá. Mindezek ellenére, azt hiszem, előfordulhat, hogy jól jön, ha van kihez fordulnotok ügyes-bajos dolgaitok elintézésében. (És akkor most jön az önreklám... :)

Ha már ennek a pár sornak az erejéig "találkoztunk", bemutatkoznék: Endrődi Csilla vagyok, én is itt végeztem a Villanykaron 2001-ben, jelenleg Ph.D hallgató vagyok, valamint kollégiumi nevelőtanár. Egyik fontos feladatom, hogy lehetőségeimhez képest segítsek Nektek, így tehát forduljatok bizalommal hozzám! A kolesz 1812-es szobájában lakom, illetve el tudtok érni a csilla@sch.bme.hu címen is. Természetesen ne csak a koleszosok, hanem a "külsősök" is nyugodtan nyaggassanak!!!

Találkozunk szeptemberben!

Csilla