Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Mi újság, Hallgatói Gyűlés?

Varga István

Új ember az EHK élén

"... közlekkaros kollégáink által készített interjúból olvashattok itt részleteket."

VERS-ELŐ

Trubadúrvers

20 éves a PC

Az alapmodell 16 Kbyte memóriát és MDA-t (Monochrom Display Adapter, egyszínű karakteres kijelzés), de a csúcsmodell is csak 64 (később 256) Kbyte memóriát és CGA-t (Color Graphics Adapter, 16 színű karakteres és max. 4 színű, fix palettás grafikus képernyő) tartalmazott.

A Villamoskari Hallgatói Képviselet

Kedves TDK-zó Hallgatók!

Kolesztöri

Cím nélkül

103 - 171

avagy mese a 24 órás fociról

A kezdőrúgást pontban este 10 órakor Nizsa, a KKB titkári reszortosa és csatára követte el, majd nemsokára be is talált a Nevelőtanári gárda & ex-KKB csapat kapujába – megszerezve ezzel a bajnokság első gólját. Ezzel együtt a 3/4 órás KKB-NTG & ex-KKB összecsapás eredménye 3-3-as döntetlen lett, majd átvette a pályát a Csillagtúrára igyekvők csapatainak küzdelme. Nagy hangulatot csinált a We'kings gárdája, akik között két lány is pályára lépett a szurkolóik közül. Közben megérkezett az AC-s cucc, így a zene is felharsant. Ezután lett volna lehetőség a pihenésre a végig ott maradni szándékozó focisták számára, de senki sem tudott ekkor még elaludni.

Amint elkezdődtek a komoly összecsapások, az Sch. Alsó csapata szerzett egy kisebb előnyt, amelyet folyamatosan növelt. A délelőtt folyamán egy áramszünet okozta zenehiány tovább őrölte a fáradt játékosok idegeit, állóképességét. Délre a kevés résztvevő miatt néhányan már túl voltak a fejenként 6-7 órás játékon, mozdulni is alig bírtak a fáradtságtól. Többségük kijelentette, hogy nem játszanak tovább, és sokan el is mentek haza, pihenni. Ebben a pillanatban a hitelesített állás 58-104 volt az alsók javára. Az alsó csapat 100. gólját Fofi szerezte.

Az ebéd és néhány friss ember hatására újra mozgásba lendült a labda. Ekkor már nem volt alsó illetve felső csapat, mindenki játszott, aki bírt. Látszott, hogy csere ember hiányában a pályán lévő 12 fő nem bírja ki a maradék 9 órát. Az alvás már nem volt probléma. Lelépve a pályáról az elcsigázott játékosok ledobták magukat a szivacsokra, és már aludtak is. Nem tudtunk mit csinálni, játszottunk és reméltünk.

Nem sokkal 3 óra előtt a csarnokban megjelent B. Szilárdék friss csapata, így újabb 3,5 órával sikerült közelebb kerülni a célhoz. Később megjött Csocsó felmentő hat fős gárdája. Először együtt, majd új csapatokra osztódva új lendületet és színvonalat vittek a fáradt, de még kitartó emberekbe, a 21. órától hátralévő időre. Az utolsó gólt – saját állítása szerint – Rice lőtte (miután betalált, a figyelmet elterelte egy korán eldurrant pezsgő). A jegyzőkönyvbe viszont más került...

Az utolsó 10 másodperc fenomenális volt. Azon kevesek között lehettem, akik a pályán élhették át ezeket a pillanatokat. Ekkor már csak 12-en voltunk pályán, és körülbelül huszan a csarnokban. Visszagondoltunk arra, amikor még oly távolinak tűnt a cél: "3 óra, lehetetlen megcsinálni – bármelyik pillanatban el tudnék aludni." Ezek a gondolatok mind köddé foszlottak, ahogy végre meghallottuk a hangfalakból TCs hangját, amint visszaszámol. Érezni azt, hogy MEGVAN, közösen visszaszámolni óriási élmény volt. A hangulatra az tette fel a koronát, hogy amikor TCs 10-nél járt, a labda még a kapunk mögött volt, és 8, azaz nyolc másodperc alatt átkerült az ellenfél területére, majd egy hatalmas lövés eredményeként vágódott az ellenfél hálójába – beállítva ezzel a 103-171-es végeredményt. De ezek a számok ekkor senkit sem érdekeltek. Úsztunk a mámorban, hason csúsztunk a pályán, ordítottunk, hogy "MEGCSINÁLTUK!". Heves gratulációk közepette elfogyott pár pohár pezsgő, ami nagyot tudott ütni a holtfáradt embereken. Rendet raktunk, gyorsan összepakoltunk és hazamentünk, majd utolsó erőnkből lementünk ünnepelni a VÁR-ba.

Ezúton köszönöm azoknak, akik segítettek munkájukkal, ötleteikkel, eszközeikkel a még sosem volt rendezvény lebonyolításában, és azoknak, akik játékosként 6-7-8, sőt több óra focival hozzájárultak azon fegyvertényhez, hogy képesek voltunk 24 órán keresztül folyamatosan hódolni ennek a gyönyörű és népszerű sportnak: a focinak.

Külön rekorddöntés is történt: két játékos, Magyar Balázs és Horváth Gyula (6. em.), extra terhelést vállalva 12-12 órát volt pályán, közösen teljesítve ezzel a 24 órát.


Szikrázó napfény és 28°C-os forróság várta a május elsejei Evezősnapra látogatókat. A hajók már reggel 9-kor vízre kerültek, és délután 4-re mindenki kellemesen elfáradva indult haza. Közben azért egy 4 fős csapat rekord-teljesítményükkel ámulatba ejtette a parton napozókat: a kenuba szállástól számított egy percen belül megmártóztak a Duna hűs habjaiban. A helyszínre érkező vampire.sch.bme.hu sajnos csak turistalátványosság volt, ugyanis a szigorú csónakmester "Sokol" rádióját zavarta, így lőttek az MP3-aknak. A rendező Bitbulls évfolyam hamar megtanult fűrésszel hagymát aprítani, uszadék fával és néhány órai jegyzettel tüzet rakni, fa- és merőkanalat készíteni természetes anyagokból, és kimenteni a vízből azokat, akiket Kópé beborogatott. Az ebéd, amiről utólag kiderült, hogy gulyás, mindenkinek nagyon ízlett.

Aki nem jött ki a Dunapartra, sajnálhatja – de sebaj, jövőre lehet pótolni.

-aPt-


A május 8-9-én lezajlott karok közti VIII. BME Kosárlabda Bajnokság végeredménye:

1. Építőmérnöki Kar

2. Gépészmérnöki Kar

3. Építészmérnöki Kar

(A Villanykar az 5. helyezett lett.)