Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hende Szabolcs Márton (Xabi), III. Vill.

Heltai Jenő: Altató mese egy ébresztőóráról

MAFC vitorlásszakosztály

"...gyorsan rohanok Neptun istenünkhöz..."

Kívül az időn

Fél hat, felkelek, felcsatolnám a karórám – és nem működik.

Nagy-György Attila (Nagyi), V. Vill.

Diplomaterv és szerzői jog

Száz év cikkei két órában

Tudta például a kedves olvasó, hogy a Műegyetemen a zsidótörvény bevezetésekor külön akarták választani az egyetemi előadótermeket zsidó és nem zsidó ülőhelyeket tartalmazó részekre? Ismeri a két világháború között aktuális divatot?

Villamosmérnök himnusz

A zürügy

FeCat

Szponzor csoport

Egy régebbi Impulzusban már olvashattátok, hogy megkezdődött egy úgynevezett Szponzor csoport működése a Házban, amelynek az volt az elsődleges feladata, hogy a kollégium külkapcsolatait koordinálja, illetve hogy segítse a köröket szponzorok keresésében (keressetek meg bennünket minden szponzor ügyben, hogy tényleg tudjunk segíteni). Az elmúlt félév során ezeket a célokat szem előtt tartva belekezdtünk a munkába, amiből bőven akadt... Sikerült szerződést kötnünk több nagy céggel, így például a Nokiával és a Novellel, a Siemens pedig várhatóan még e félév során aláírja a megállapodás tervezetet. A TDK-val és a Phillips-szel szintén felvettük a kapcsolatot.

Elkezdtük egy adatbázis felépítését, ami a Házban működő körökkel kapcsolatban álló cégek adatait (mint például a cég címe, a kapcsolattartó személye) tartalmazza. Ha valakinek szüksége van olyan jellegű információra, hogy kihez menjen, ha adott célra keres támogatót, nagy valószínűséggel tudunk neki segíteni. Ha megkerestek bennünket, az még abból a szempontból is kedvező, hogy elkerülhetjük egyes cégek többszöri megkeresését. Az előbb említett adatbázist igyekszünk folyamatosan "ápolgatni", ebben kérjük a Ti segítségeteket is (ha új céget akartok megkeresni, akkor – a KKB tavaly szeptemberi döntésével összhangban – feltétlenül szóljatok előtte nekünk).

A csoport túlnőtt azokon a célokon, amelyekért létrejött, hiszen mostanra már munkalehetőségeket is kínál (ennek kapcsán hamarosan felmérést végzünk a kollégiumban a negyed-, ötödévesek körében). Ezenkívül szervezünk még tréningeket (az elsőt májusra tervezzük, ezt Olach Zoltán, a pénzjegynyomda vezérigazgató-helyettese tartja majd, a téma elsősorban a marketing lesz); előadásokat (első a Nokia cégbemutatkozó előadása lesz, erről majd plakátokon keresztül értesítünk benneteket), és mindezeken kívül reklámozunk is. Szóval a csoport munkaköre bővül...

Éppen ezért, ha valaki elég ambíciót lát magában ahhoz, hogy például egy Novell színvonalú céggel tartsa a kapcsolatot (ami során elég sok tapasztalatot szerezhet a tárgyalástechnikával kapcsolatban), szeretne első kézből értesülni a kollégium külkapcsolati ügyeiről, vagy szeretné megtudni, hogy hogyan kell felépíteni egy szerződést, akkor látogasson el a gyűléseinkre, amelyeket szerda esténként 9-kor tartunk az igazgatói irodában.

Szponzor csoport