Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kutyaszarató

"És üdvözlöm a kisfiát! Meg a kutyáját is..."

Király Dénes (Dezső)

A Villanykar új virágai

Budapest

Szórakozás, strandok, teaházak, kávézók, sportolás, hard-kultúra

Tréffy Répi

Nagy-György Attila (Nagyi), V. Vill.

Music News

Cím nélkül

A Villanykar új virágai

Balatoni Emese és a többiek.

A XXVIII. Schönherz QPA hivatalos és megmásíthatatlan végeredménye

Te is lehetsz világbajnok!

Egy évvel ezelőtt Ulricht Voigt egy ehhez hasonló felhívást látott a német Rätsel című rejtvénymagazinban, és úgy gondolta, ha világbajnok nem is lesz, de mindenesetre kipróbálja tudását a rejtvényfejtő-világbajnokság németországi válogatóján. Innen a történet hasonlít egy tündérmeséhez, amerikai (ha nem is hollywoodi, de new york-i) befejezéssel: Ulricht Voigt megelőzve a korábbi négyszeres világbajnokot, megnyerte a 9. Rejtvény-VB-t.

A magyar válogatott a kezdetek óta (1992-től) részt vesz a világversenyen, nem is akármilyen eredménnyel: csapatban háromszor bronzérmesek lettünk, míg egyéniben egy ezüstéremmel is büszkélkedhetünk. Azonban – akárcsak az örökbecsű Bacsó Péter filmben, A tanúban mondották – a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Évről évre jobbnál jobb versenyzők tűnnek fel minden országban, így hazánkban is. Az elmúlt néhány év alatt szinte a teljes csapat kicserélődött, hiszen itt nincs bérelt helye senkinek, az utazik ki a világbajnokságra, aki a legjobb!

Ha úgy érzed, hogy kedveled a logikai rejtvényeket (Fontos! Nyelvtudás nem szükséges!), akkor indulj el Te is a válogatóversenyen! Lehet, hogy Te leszel idén a világbajnok! Ne hidd, hogy ez elérhetetlen! A magyar csapatban hozzád hasonló egyetemisták, fiatalok érték el az eddigi eredményeket. Ha bekerülsz a válogatottba – a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) és szponzorai jóvoltából – egy hetet tölthetsz el Csehországban, október 8-14. között a 10. Rejtvényfejtő-világbajnokságon! Ahol nem mellesleg Magyarországot is képviselheted.

A válogatóversenyre 2001. április 28-ig lehet jelentkezni a rejtveny@extra.hu címen.

Kedvcsinálónak itt egy pár feladvány (a megoldásaikkal együtt), ha kedvet kaptál ezekhez, vagy már korábban is ismerted ezeket a típusokat, várunk Téged a nyilvános klubnapjainkon (minden hónap első hétfőjén a Merlin Színházban, este 7-től). További információ a fenti e-mailen, illetve telefonon: 388-5946.

Kellemes rejtvényfejtést!

István György

a ROE elnöke

(1995-ben – még egyetemistaként – VB-második)

Könnyű, mint az ABC

Írj az üres négyzetekbe A, B és C betűket úgy, hogy minden sorban és oszlopban mindegyik betű csak egyszer forduljon elő! A hálón kívüli betűk azt jelölik, hogy abból az irányból melyik betű áll a legközelebb hozzá.

Bűvös négyzet

Írj az üres négyzetekbe 1-től 9-ig terjedő egész számokat úgy, hogy a sorokban, az oszlopokban és a vastag vonalakkal határolt területeken belül ne legyen számismétlődés!

Torpedó

Ez a játék a "hagyományos", papíron játszott torpedó változata. A feladat: megtalálni a hálózatban elrejtett hajókat (darabszámuk, méretük és formájuk a háló mellett látható), ha tudjuk, hogy az azok által elfoglalt négyzetek egymást még átlósan sem érintik, és a megadott számok azt jelzik, hogy abban a sorban, illetve oszlopban mennyi hajórészlet található.