Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kéri András (nessie), II. Info.

Egy doktorandusz órarendje

"Impi és Téki"

Bár, az impik és tékik is igen rendes népség, így (majdnem) mindenki tartózkodott a sörtől, a hangulat egyre kötetlenebb lett.

Jegyosztás SZIF-es módra

"Ne izguljon, Józsi bátyám..."

Szeretnénk a Quimbyt meghívni, és már kaptunk is ígéretet, hogy következő félévben fellépnek nálunk. Még teljesen nyitott, hogy ebben a félévben kik jönnek el, nagyon remélem, hogy a Hiperkarmát meg lehet oldani...

Kollégium és diákotthon

kollégiumban töltött évek felkészítik a végzett hallgatókat arra, hogy diplomával a zsebükben úgy lépjenek ki a falai közül, hogy felkészültek a rájuk váró feladatok magas szintű megoldására.

Vihar

Csak hogy tudjátok...

A Linux operációs rendszer elsősorban a programozók körében elterjedt...

MusicMania levlista

Minden kultúrált, nem-periódikus zenéről is szó eshet, ahogy azt a tagok szeretnék.

Jegesnap 2005

A korcsolyakölcsönző hamar megtelik, bent a hat rendező pihenés nélkül adja ki a korcsolyákat a vendégeknek, minden a várakozások szerint zajlik. Már az elején látszik, hogy jó kis buli lesz ez.

Rövid hírek Házunk tájáról

Titkárválasztás

A szavazatok több mint kétharmadát megszerezve újabb egy évre Fejérvári Bence lett a KKB titkára. Gratulálunk, és munkájához sok sikert kívánunk!

Hálózatépítés

Tovább folytatódott a kollégiumban az UTP-s hálózat kialakítása. Sikerült befejezni a munkát a harmadik emeleten is, ott már csak a falidobozok és az aktív eszközök hiányoznak. Várhatóan ez is megoldódik hamarosan, és akkor ezzel végéhez ér a lakószintek hálózatának kiépítése. A nyár folyamán várhatóan elkészül az első és második emelet ill. a földszint bekábelezése is.

Szakkollégium

A Schönherz Zoltán Szakkollégium nagygyűlésén elsősorban a tagságot tájékoztatta a vezetőség arról, hogy hogyan állnak a folyamatban lévő ügyek. Jelenleg egy nagyobb, stratégiai terv kidolgozásán fáradoznak, amely tervezet legalább a következő egy évre meghatározná a működés kereteit és a Szakkollégium céljait. A félév hátralévő részében már nem lesz nagyobb lélegzetű esemény a Szakkoli háza táján, inkább a következő féléves tanfolyamokat, megmozdulásokat tervezgetik.

Kultúr Reszort

Előző híradásunk óta a Kultúr Reszort nagy változásokon ment keresztül. Sasi Péter (SaPe) körvezetői posztját két embernek adta át, ezáltal megvalósult egy régóta fontolgatott lépés, azaz külön irányítás alá kerültek az ún. "bulis" körök és a reszort többi tagjai. Az előbbi csoport vezetője Szeniczei Ádám, az utóbbié Czirók Dénes lett.

A vezetőség mellett a tagok száma is bővült, hiszen kollégiumunk kulturális élete két újabb kezdeményezéssel lett gazdagabb.

Az Irodalmi Kör egyelőre a Teaház keretei között kapott helyet, gyűléseiket hétfőnként 20 órai kezdettel a 6. emeleti klubban tartják.

A citerazenekar a népi hagyományokat és a hangszeres műfajt népszerűsíti a házban. Többen talán már hallottátok is őket, ugyanis május 2-án a Banális Közhely vendégeként adtak koncertet az első emeleti pubban.

Aznap a fellépők között üdvözölhettük a Schönherz Kórust is, akik a Szakesten hatalmas sikert arattak. CD-jük mp3 formában a hálózaton több helyen is fellelhető.

Hétközi bulik

Az elmúlt időszakban is színes programot kínáltak a hétközi bulik a kollégium lakóinak. A Jazzklubban a Benkó Dixieland Band játszott, a rock kedvelői a Banális Közhely teltházas Quimby koncertjén, U2 estjén szórakozhattak, míg a disco stílus kedvelőit a Vizsgatemető várta. A szorgalmi időszak utolsó heteiben pedig minden szórakozni vágyó kollégistát fergeteges záróbulikkal, a Vizsgatemetőben akciókkal, a Banális Közhelyben az Eleven Hold és a Hiperkarma együttesekkel várták.

Felező bál

Újra megrendezésre került a Felező bál. Volt cigányzene, sok finom étel és természetesen a meglepetés sem maradhatott el. A vacsora után a földszinten az Eleven Hold nevű együttes szórakoztatta a kollégistákat, míg az első emeleten disco volt. Sajnos a gyenge fiú/lány arány igencsak rányomta bélyegét a bulira. Reméljük, ez a jövőben változni fog.

Leó bál

Sok-sok jégkrémmel és a szokásoknak megfelelően jó hangulattal idén is megrendezésre került a Leó bál a Jazzklub jóvoltából. Sajnos a vendéglétszám elég alacsony volt, ami talán annak is betudható, hogy éppen akkor sok egyetemen és főiskolán tavaszi szünet volt.

KIR

A KIR átkerült a KSZK egyik szerverére, hogy az elérhetősége lehetőleg folyamatos legyen, a címe ezentúl http://kir.sch.bme.hu/. A tervek szerint a közösségipont-osztáson felül új funkciókat is el fog látni. Már jelenleg is működik rajta több fórum, ami remélhetőleg komoly információforrás, véleménynyilvánítási lehetőséggé fog válni. Tervezik amolyan balu news-szerű hírek, szavazógép és eseménynaptár megvalósítását is.

Kiköltözés, nyári bennmaradás

A félév utolsó kollégiumi díj fizetési időpontja: június 12-13. Aki június 15. előtt kiköltözik, annak csak félhavi díjat kell fizetnie.

Az őszi kollégiumi felvételi kérelmek leadási határideje június 29. 20 óra. A kérelmeket az Igazgatóiban lehet leadni munkaidőben (hétfőtől csütörtökig 8-15, pénteken 8-12 óráig.) A nyomtatványokat az igazgatóságon lehet felvenni. A kérelemhez mindenképpen csatolni kell az utolsó két aktív félév indexmásolatát, 2 db. fényképet és a szociális igazolásokat.

Idén lehetőség van a kérelemmel együtt lakhatási támogatásra igénylésére is, mindössze az adatlapon kell az erre vonatkozó mezőt bejelölni. Ha pedig valaki a félév folyamán szociális támogatást is igényelni szeretne, az erre vonatkozó mezőt is jelölje be, így a szoctám elbíráláskor nem kell minden igazolást mégegyszer leadni, elfogadják a felvételikor leadottakat is.

A nyári férőhelyigényeket június 15. 12 óráig lehet leadni az Igazgatói Irodában, munkaidőben. A kérelmekre legkésőbb június 22-ig mindenki megkapja a választ. Júliusra valószínűleg mindenki kap férőhelyet, augusztusban viszont már csak négy szint áll majd a kollégisták rendelkezésére. A nyári kolidíj 9.000 Ft. lesz, amit július hónapra június 26-27-én lehet befizetni. Végzősök csak júliusra kaphatnak férőhelyet, és nekik a kollégiumi díj 11.000 Ft lesz.

A szobákat vizsgaidőszak végén június 29-ig kell elhagyni, majd a júliusra ittmaradók helyüket július 2-án, hétfőn foglalhatják el. A két időpont között a kollégiumban a szokásos nyári csótányirtás lesz, ezért erre a hétvégére mindenkinek el kell hagynia a kollégiumot. Erre az időre nem kell minden holmitokat kivinni, ez ügyben beszéljetek a gondnoknővel!

Érdemes tudni, hogy aki nem adja le rendben a szobáját, az sem nyáron, sem ősszel nem költözhet be.

A Hostel július 9-én költözik be, a nyári időszak augusztus 26-ig tart.

Aki augusztusban is a kollégiumban marad és őszre kap férőhelyet, az augusztus 27-től átköltözhet új szobájába.


Vera, Toma