Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Gólyabál

Túlélhetjük-e a technikát?

Mi épül az A épületben?

"...valaha izotóp labor volt itt."

Egyetemi nagyszótár

Életem is kevés, hogy felnyisd szememet...

Vers

Tudniillik tudni illik...

"Mostani témánk: a találkozás és minden, ami ezzel kapcsolatos"

Impresszum

Ultimate levlista-guide

Fontos, hogy mindig őrizzétek meg higgadtságotok, ne írjatok indulatból (vagy részegen, ugye? :-)) levelet, nagyon bántó lehet egy-egy eltúlzott szó is.

Új támogatónk, a Siemens

"... a Schönherz Zoltán Kollégiumot pedig modern számítógépekkel segíti a cég."

Alkotói pályázatok

Orvos-biológus mérnökképzés

Tavaly novemberben kaptak először diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és az Állatorvos-tudományi Egyetem közös, orvos-biológiai mérnök szakán végzett hallgatók. A képzésre orvosi és mérnöki előképzettséggel is be lehetett kerülni.

A diplomaosztón dr. Kiss Ádám, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára és dr. Oberfrank Ferenc, a Szociális és Egészségügyi Miniszterium közigazgatási államtitkára is méltatta a képzést. Külföldön már bevett gyakorlat egymáshoz szorosan nem kapcsolódó tudományok interdiszciplináris területeivel foglalkozó képzés indítása, Magyarországon ez az első ilyen kezdeményezés. Karunk a képzés gesztoraként szerepel az együttműködésben.

A képzésben az érintett intézmények 35 tanszéke és 5 országos intézet vesz részt. 45 hallgató vehette át a diplomát Dr. Pap László dékán úrtól, aki egyébként pályája elején szintén foglalkozott orvosi területekkel.

Tom