Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kórházajánló 3 – új helyeken

Közöltem, hogy azért jöttem ide, mert szeretném megvizsgáltatni magam hozzáértő emberrel, és azért nincs háziorvosi beutalóm, mert egyetemista vagyok, egy hete költöztem fel, és ebből kifolyóan a lakcímbejelentést sem tudtam még megoldani.

Kultúr reszort rendezvénynaptár

Tudsz róla?

Impresszum

CERN – a járókeretes müonok birodalma

Részecskegyorsító: kalandok föld felett és föld alatt

Pályázat

ARTulcsapás

Köztársasági Ösztöndíj

Kedves TDK-zó Hallgatók!

QPak

Kultúr reszort

A Schönherz Zoltán Kollégiumban lakó ezer diák számára a kollégium nemcsak diákszálló, hanem szakmai és kulturális programok helyszíne, lehetőség arra, hogy szakmailag tovább fejlődjenek, művelődjenek, szórakozzanak, sportoljanak. Így a kollégium életében és a Schönherz-kollégista önérzet kialakulásában igen nagy szerepe van a Ház kulturális köreinek. E körök és rendezvényeinek révén a "szürke hétköznapok" sem szürkék igazán, hiszen megteremtik saját maguk és mások szórakoztatását is.

A kulturális körök nyújtotta lehetőségek és a hétközi rendezvények szerepe természetesen nem merül ki abban, hogy a diákok részt vegyenek rajtuk. A programokat meg is kell szervezni, a rendezvényeket le is kell bonyolítani, ebben a munkában pedig mindent diákok végeznek. A hallgatók munkája a programok megtervezése, a körök és rendezvények költségvetésének elkészítése, a szükséges pénz előteremtése, az előadók meghívása, a propaganda és a plakátok megtervezése illetve megrajzolása, kihordása, a hangosítás és a világítás, a műsorok videós megörökítése, a rendezés és kapuzás, a büfézés és természetesen a buli utáni takarítás is.

A kollégiumban számos kör dolgozik azon, hogy szakmai ismeretek mellett kulturális élményekkel is gazdagon távozzanak a végzős hallgatók a kollégium falai közül, s eközben a körökből valódi kis közösségek formálódnak.