Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Music News

"Most először jelenik meg az Impulzusban zenei hírösszefoglaló. A MusicMania hagyományait követve igyekeztem az igényes rockzene világából híreket összeválogatni..."

BMGE

Am-I-disturbing-you.com

Gólyabál

Csillagtúra

"Na, szépen énekelnek a fiúk?"

"A Schönherz kolesz nem apácazárda..."

Szótár Schönherzeseknek és nem ittlakóknak.

Kármánosok, figyelem!

Bárhol megtörténhet

Fegyelmi határozat

Sport-totó

"x"

Farkas Károly (Csocsó), II. Doktorandusz

Egyetemi éveim során a Schönherz Kollégiumban laktam, és jórészt itt is tevékenykedtem. A kollégisták Csocsó becenéven ismernek. Részt vettem számos kör, reszort, rendezvény, diákszervezet és diákönkormányzat munkájában, ezek közül egyet, a legjelentősebbet szeretném kiemelni: 4 hónapon keresztül a kollégiumi diákönkormányzat (KKB) vezetője voltam, így már ekkor szorosabb kapcsolatba kerültem a kari Hallgatói Képviselettel, amelynek az elmúlt évben tagjává is váltam. Kapcsolatom a kollégiummal sem szűnt meg, hiszen jelenleg is a kollégiumban lakom, és – immáron második éve – a külkapcsolatokért felelős nevelőtanárként tevékenykedem.

A Hallgatói Képviseletben – az elmúlt évhez hasonlóan – elsősorban a doktoranduszi és posztgraduális ügyekkel szeretnék foglalkozni. Már doktoranduszi tanulmányaim néhány hónapja során alkalmam volt szembesülni olyan problémákkal (pl. doktoranduszok oktatási tevékenységének elszámolása), amelyek szabályozása nem egyértelmű, és ezt az Egyetem vezetése a saját számára megfelelően értelmezi. Ilyenkor koncentrált, a HK támogatását élvező fellépés nélkül a doktoranduszi érdekek súlyos csorbákat szenvedhetnek. Jelenleg aktív tagja vagyok a BME VIK Műszaki Informatika Szak és Villamosmérnöki Szak Habilitációs Bizottságának és Doktori Tanácsának, valamint a posztgraduális képzésért felelős albizottságának. Az elmúlt tavasz folyamán az Egyetem rektori hivatala a másoddiplomát adó szakirányú továbbképzés kredites Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának kidolgozásával bízott meg. Ez a szabályzat idén szeptembertől lépett hatályba. Ezen felül tagja vagyok a DOSZ-nak (Doktoranduszok Országos Szövetsége), így országos fórumokon is tudom képviselni egyetemünk doktoranduszainak érdekeit. Bizalmatokat előre is köszönöm!

E-mail cím: csocso@sch.bme.hu