Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Egy újabb érzés...

A zebrán átmenet izgalmában elfelejtett körülnézni, amire csak akkor jött rá, mikor a hangos fékcsikorgással megálló autó fényei a szemébe világítottak, és hallotta a sofőr káromkodását.

Szkeptikusok a toll hegyén, avagy az újságírás felelőssége

"...>>egely györgyök<< sokasága fog legördülni a BSc szintű mérnökképzés futószalagjáról..."

HK news

IHV

BME gyüjtőszámlára való befizetés

Kollégium és diákotthon

Impresszum

A Duna jobb meg bal partja

"A vadabb variáció szerint a lámpákat kövekkel dobálták ki."

Fesztivál 7

Tubak Péter

A Küldöttgyűlés határozatai

November 8-án megrendezésre került az őszi Küldöttgyűlés. Horváth István elnöklete mellett 80 szavazati jogú küldött hallgatta meg a KKB féléves beszámolóját és szólhatott bele a Kollégium diákéletének működésébe, amit a BSTV a ház többi lakójának is közvetített.

Fejérvári Bence KKB titkár beszámolt a KKB - előző KGy óta végzett - munkájáról, majd Sándor László beszélt a kiegészítő kollégiumi díj felhasználásáról. A kollégium igazgatója javaslatot tett a kiegészítő kollégiumi díj emelésére - amit már nem halasztgathatunk sokáig -, de a KGy a javaslatot elutasította. Ezután Gazdag Gábor beszámolt a KKB Ellenőrző Bizottság működéséről és terveiről. A továbbiakban Endrődi Csilla vezette fel a kollégiumi SzMSz, Házirend és egyes mellékleteinek módosítási javaslatait.

Vita elsőként a KGy összetétele körül alakult ki, a KGy ennek kapcsán a döntést a tavaszi KGY-ra halasztotta. Téma volt a KGy elnökének jogköre és feladata, a KGy összetételének ellenőrzése. Ezügyben pontosító határozat született, miszerint a KGy elnökség feladata ellenőrizni a küldöttségre jelöltek önkormányzati tagságát, valamint ellenőrizni azt, hogy egy küldöttségre jelölt egyszerre csak egy közösség által delegált. Elfogadásra került a Kollégiumi SzMSz (eddig még nem létező) 1. és 6. melléklete, "A kollégium gazdálkodása" illetve a "A kollégiumi Reszortok Szervezeti és Működési Szabályzata".

A Házirendben pontosításra került, hogy ki kitől kérheti kollégiumi belépőjét, amely e szavakkal került a szabályzatba: "A kollégiumban tartózkodás jogosságának ellenőrzésére jogosultak a kollégium állami vezetésének alkalmazottai illetve meghatalmazottjai, valamint a kollégiumi önkormányzat tagjai."

A Házirendbe bekerült kötelező jelleggel a szobák zárása azok elhagyása esetén, hisz nem csupán saját értékeinket hagyjuk ilyenkor nyitott szobában. Belekerült a Házirendbe néhány tűzrendészeti szabály is. Ezek szerint "Lakószobákban hőfejlesztő berendezéseket (pl. merülőforraló, vasaló, szendvicssütő, olajsütő, grillsütő, villanyrezsó és hősugárzó stb.) használni szigorúan tilos!"

Módosításra került a vendégfogadással kapcsolatos, eddig félreérthető rész is. Eddig a vendégfogadás résznél a jelenlegi megfogalmazás értelmezhető volt úgy is, hogy egy ember kilenc vendégéjszakát írhat be. A "három vendéget fogadhat" részt úgy változtatta meg a KGy, hogy "maximum három vendégéjszakára jogosult" legyen a megfogalmazás.

Határozat született arról is, hogy ha valaki nem tudja személyesen befizetni a kollégimi díjat, akkor indokolt esetben a szobatársa is befizetheti. Ez a megszorítás az illegális bentlakások kiküszöbölésének okán került be a szabályzatba.

A szint által használt helyiségek (pl. klub, mosdók, WC-k, konyha) rendjének, épségének és tisztaságának megőrzéséért pedig a szinten lakók anyagilag is felelőssé tehetők.

A KGy jegyzőkönyv és az elfogadott szabályzatok hamarosan elérhetők lesznek a KIR-ben a Dokumentumok/Szabályzatok könyvtárban.

Végezetül a KGy egyes "mozzanatainak" következményeként született egy KGY határozat: "A küldöttgyűlésen nem lehet alkoholt fogyasztani, alkoholos befolyásoltság alatt lévő küldöttől a KGy mindenkori elnöke megvonhatja a szót."

Ts.