Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Napfogyi

E!

"a beygir gücü törökül hengerűrtartalom."

Mi a cél?

Cím nélkül

Bizonygató

Krumplihámozó

Titanik

"... fiú lánnyal, fiú fiúval, lány lánnyal, egyedül, kettesben, sokasban, amit szabad, s amit nem azt is..."

Erdélyi Boróka (Boro)

Sport-totó

"x"

Tichy-Rács Bence, II. Vill.

BME – Westel megállapodás

Október 18-án a Westel és a BME megállapodást írt alá, melynek értelmében a Westel évi 10 millió forintos támogatást biztosít az 1997-ben létrehozott Mobil Hírközlési Laboratórium fejlesztésére. Ezt a laboratóriumot a Westel a Híradástechnikai Tanszékkel közösen az egyeremi oktatás és kutatás, valamint a Westel szolgáltatás-fejlesztésének támogatására hozta létre. A labor keretein belül jelenleg 11 PhD és 40 IV.–V. éves hallgató kutat a mobilkommunikáció különböző területein.

BME-Siemens

A BME és a Siemens Nemzeti Vállalatcsoport között létrejött hosszú távú Támogatási Szerződés keretében Hetényi Péter, a Siemens Nemzeti Vállalatcsoport elnöke és Dr. Detrekői Ákos, a BME rektora november 3-án aláírták a 2001. évi Együttműködési Megállapodást. A megállapodás értelmében a Siemens támogatja az Egyetemünkön folyó oktatási, kutatási, kulturális és sporttevékenységet.

2000-ben nyolc Siemens-díjjal jutalmazták a kiemelkedő kutatási eredményeket, a kiváló doktoranduszi munkát és a sikeres diplomamunkát. Ezeket a megállapodás aláírását követően adták át a jutalmazottaknak.

Simonyi-CD

Megjelent Simonyi Károly: A fizika kultúrtörténete című könyv CD-ROM változata. Simonyi Károly tanítványának vallja magát határon innen és túl villamosmérnökök több generációja. A fizika kultúrtörténete című könyvének 4 kiadása 10.000 példányban kelt el, a németnyelvű harmadik kiadás ez év végén jelenik meg Frankfurtban. Az azonos című tantárgy a Veszprémi Egyetemen és a Képzőművészeti Főiskolán kötelező tantárgy, a Villanykaron fakultatív.

MűSajt

November 7-én tartotta második születésnapi ünnepségét a Műegyetemi Sajtóklub. Idéntől már az összes kari lap képviselteti magát a sajtóklubban, és az EHK és a MűSajt között is közelebbi kapcsolat kezd kibontakozni. A tisztújító közgyűlésen újra Szekeres Zoltán, a KÁTÉ főszerkesztője kapott bizalmat, az alelnök Dénesfalvy Ágnes lett a Téköbkától.

Unipresszo.hu

Elindult az Unipresszo, a Magyarországi felsőoktatással foglalkozó internetes online hírlap. Egyelőre még tesztfázisban van, de a jövőben sok érdekes hírrel, hasznos információval kíván szolgálni az egész ország területéről. http://www.unipresszo.hu

Háló

Megnőtt az Egyetem hálózat külföldi kapcsolatának sebessége: Európa és az USA is 75 Mbit/s-os sávszélességgel érhető el. Jelenleg az USA felé csak a nap néhány legforgalmasabb órájában túlterhelt a vonal.