Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Fiktív filmek - a javából

Nyomdatörténeti barangolások – második rész

A négy fő szín a Cián, vagy Kék (Cyan), a Bíbor, vagy Ciklámen (Magenta), a Sárga (Yellow) és a Fekete (blacK), azaz CMYK.

Csapdában

Információtechnológiai forradalom

Kovács István kőműves gondolatai éjszaka egykor

Túlélési útmutató

Zengő

Nem álltak mindig tornyok a hegycsúcsokon. Régen még a hegységek legmagasabb csúcsaira is föl lehetett jutni. Kilátót építettek oda, hogy onnan gyönyörködjenek a tájban az emberek.

EHK-tükör

Baleset

"A minap elütöttek egy kislányt a kolesz előtt."

Néhány fontos név a kollégiumból

Millennium

Lassan a BME ezeréves falai közé is beszivárog a millennium. De ez a millennium legalább a számokat tekintve jó időben van, mégha a csapból is ő folyik. Van az Egyetemen egy rendezvénysorozat az M&M (de ez itt most a Műegyetemi Millenniumot jelenti), melynek keretében a K épület aulájában kiállították a szt pont korona pont hologramját (made by BME, Fizika Tanszék), néhány fotót a koronáról, az esztergomi vár CAD-es modelljét (made by BME, Építészeti Ábrázolás Tanszék Tudományos Diákköre) illetve egy tudományos értekezést: A Szent Korona Mérnöki szemmel, "néhány érdeklődésre számottartó következtetéssel" címmel. ("Ugyanaz az egyetlen méret fordul elő meghatározóan a Szent Korona mindkét részén, az alsó részen és a pántokon egyaránt. Ez a méret kb.
50-52 mm, ami egyébként az Úr trónus-szélességének (koronán lévő kép), azaz a 2,54 mm-nek éppen kétszerese. S ez meglepő módon éppen 2 inch...")

Volt megnyitó is – pogácsa, Pokorni, pezsgő és kameramann dögivel. A közönség garantált – 12-től negyed 1-ig a K aulában – a siker óriási, a hologram szép, a fényképek csillognak, a 3D-s modell is kész – még az oszlopok csipkéi sem texture map-esek, a freskók a falon is az eredeti alapján készültek – lehet kiírni szalagra az adatokat...

S ha jő a Millenniumi Falcon, nekünk sem kell szégyenkeznünk, nekünk is van az M betűs csodából.

-framling