Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Mostan színes rakétákkal álmodom

Délután Z alakba hajlott gerinccel érkeztünk meg Berlinbe, végre magunkba szívva a friss levegővel az utazás igazi élményét: a megérkezést.

Bárhol megtörténhet

SCHinema

Emberek vagyunk

Rövid hírek Házunk tájáról

Home, sweet home – Piszkos ügyek

J. rutinos problémamegoldó, és valószínűleg nem az ő feladata, ha ennyire nem érdekli. Így hát R.-rel kezdtem el beszélgetni.

Boldog születésnapot, J.R.R. Tolkien!

Füzessy Tamás, a Társaság egyik alapítója beszélt a nyelvek közötti különbségekről, "nyelvjárásokról", a helyesírási szabályokról, kalligráfiáról, elmondta az ékezetesítés és a toldalékolás mikéntjeit, és mindezt meglepően sok példával és fordítással illusztrálta – akárcsak egy idegennyelvi órán.

Hogyan nyerjünk Schönherz Qpát öt arcpirítóan egyszerű lépésben?

Kivesszük, betesszük.

Sporthírek

A karok közti focibajnokság sorsolása a 4. fordulótó, elsős foci, eseménynaptár.

Interjú Kokas Zsolttal

Egy villanykarosnak regénye jelenik meg. Egy ismerősnek kiadják a könyvét. Egy szerkesztőségi tag írása jelenik meg többezres példányszámban. Ezekből az okokból már egy is elég ahhoz, hogy interjú készüljön az illetővel.

Az Antikrisztus Szava

Van az R épületben egy büfé. Korábban igen sokat jártam oda. Egy kedves hölgy, egy úr és egy idősebb néni volt ott. Amikor még a büfében is be lehetett váltani az ebédjegyeket, szinte mindig oda mentem harapni valamit. Nagyon udvarias volt a kiszolgálás és bőséges a választék. Egyszóval meg voltam elégedve, s alkalom adtán ennek hangot is adtam egy írásomban.

Pár héttel később azt tapasztaltam, hogy megváltozott minden. Silányabb lett a környezet, más lett a büfés és más kajákat lehet kapni.

A fenébe is! Tán csak nem azért, mert megdicsértem őket?! Mi lehetett a probléma?

Ja, jut eszembe: milyen nagyszerű jogarnoka van az Egyetemnek. Okos, udvarias, intelligens. Szóval meg vagyok vele elégedve.

Kincses