Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Bemutatjuk...

Dr. Bodnár Gabriella

Helyzetjelentés a beléptetőrendszerről

Ebben a félévben érkezett el az idő, hogy a beléptetőrendszer élesben is bemutatkozzon. Ez persze nem sikerült zökkenőmentesen, felmerült néhány probléma. Az egyik az volt, hogy az emlegetett szerkezet memóriáját egy kicsit alulméretezték, a másik pedig, hogy a portához legközelebbi ajtó zárszerkezete eltörött, így ott egyelőre szabadon közlekedhet mindenki.

Fórum az R-klubban

Tudniillik tudni illik...

"Igyekeztem olyan témákat összeszedni, ami talán hasznos lehet a mindennapi életben..."

Király Dénes (Dezsőke)

Vers

Mint kertben a virágok...

A lányban egy pillanatra meghűlt a vér, és dolgavégezetlenül elment, hogy egy másik sírt keressen. Hamarosan megtalálta.

Real-time áramszünet

"Csönd, az van."

SCHinema

Impresszum

EHK-Tükör

Végre újra átléptünk a vizsgaidőszakból a békés szorgalmi időszakba, remélem, mindenkinek több ideje marad újságcikkek olvasgatására, talán az EHK-tükörre is.

A 2000. február 28-i Egyetemi Tanács elfogadta a 2000/2001 tanév időbeosztását, a lényeg, hogy a tanévkezdés időpontja 2000. szeptember 4., a többi meg majd menet közben úgyis kiderül.

Az őszi félévben összegyűjtött OHV (Oktatók Hallgatói Véleményezése) kérdőívek feldolgozása befejeződött, a felmérés eredményei március folyamán nyilvánosságra kerülnek.

Az aktuális külföldi lehetőségek: az oszakai illetve a Darmstadti Műszaki Egyetemre lehet féléváthallgatásra pályázni. Részletes információt illetve jelentkezési lapot a Diákközpontban működő Részképzés irodában kaphatsz (K. I. 52/4.).

Ha már szóba került a Diákközpont, akkor egy másik szolgáltatásáról, a Karrier KözPontról is álljon itt egy rövid tájékoztató.

Immár egy éve működik a Karrier KözPont a Műegyetemen. Az irodában (K. I. 52.) ugyan még nem adják egymásnak a kilincset a karrierre áhítozók, de a népes hallgatóságot vonzó cégbemutatók, előadások már jelzik: a diákok már tudják, az álláskeresésre is tudatosan kell készülni. Nem mindegy, milyen életrajzot írsz, hogyan tárgyalsz leendő munkaadóddal, milyen ismereteid vannak a cégről, ahol "alkalmazott" leszel. A legjobb állásokért nagy harc folyik, és sok esetben nem az dönt, kinek van egy ötössel több a diplomájában.

A karrierépítés, az álláskeresés és az ennek során szükséges sajátságos kommunikáció írott és íratlan szabályai pedig sokkal könnyebben elsajátíthatók, mint az egyetemi tananyag. A frissen létrehozott Diákközpontban (http://www.sc.bme.hu/) kapott helyet a tanulmányi, a pszichológiai és a karrier-tanácsadó iroda, melyek a jövőben a diáktanácsadó szolgálat három fontos pillérét képezik.

A Karrier KözPont már szinte megalakulása előtt megkezdte a hallgatók igényeinek felmérését. Eddig is több felmérést készített a hallgatók elhelyezkedéséről, tapasztalatairól.

A vállalatok és a hallgatók igényeinek közelítése, az álláshelyek felkutatása, a rendszeres tájékoztatás, a cégek bemutatkozó előadásai sokat segítenek majd abban, hogy végzősként megfelelő munkahelyet találj, a munkaadó pedig személyedben a legmegfelelőbb szakembert kapja. Emellett több rendezvénnyel is szeretnénk felhívni a figyelmedet a tudatos karrierépítés fontosságára (pl. Állásbörze, felkészítő napok, tréningek, előadások). Ennek egyik fontos eleme a kari lapokban induló cikksorozat, amit a következő számtól kezdve olvashatsz.

Egyébként e-mail címünk még mindig változatlan: ehk@sc.bme.hu

Bóta Gábor