Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

Bevezető

Sziasztok!

Régen nem látott lehetőség van a kezetekben: különböző beállítottságú jelöltek rendkívül széles palettájáról választhattok ki magatoknak egy olyan HK-t, amely szerintetek a lehető leghatékonyabban képviseli majd az érdekeiteket. A jelöltek leírásából kiderül, hogy ki melyik területet tartja fontosnak, mivel szeretne foglalkozni a leendő HK-ban, miben van tapasztalata. Már csak azt kell eldöntenetek, hogy szerintetek mely területek igényelnek kiemelt figyelmet, és azon a területen milyen módszerekkel kell előrehaladni. A döntéseteknek érvényt szerezhettek, ha a választási időpontokban leadjátok szavazataitokat.

Tekintsünk egy kicsit vissza az előző évre, és kiderül, hogy mennyire befolyásolja a HK az életeteket.

A HK az előző évben is csoportrendszerben folytatta működését.

A Külügyes Csoport egyik nagy projectje volt az Országos Külügyes Találkozó megszervezése, amelyet sikeresen lebonyolítottak. Ezenkívül ők foglalkoztak a pályázatírással, továbbképzések szervezésével. Diákkonferenciákon, diákcseréken való részvétellel öregbítették a Kar hírnevét.

A PR csoport dolga a hirdetőtáblák (DH, I, E, Sch.), a hknews levlista, a HKWeb üzemeltetése. Nekik köszönhető, hogy már nem kell bemenni a DH-ba a pályázati eredményekért, hiszen akár otthon ülve, a gép elől is megnézhetitek a titeket érdeklő híreket. Azt nem tudtuk és várhatóan a jövőben sem tudjuk majd garantálni, hogy minden fórumra egyszerre kerülnek ki az információk, de minimális eltéréssel eljutnak minden csatornára.

A KDJB (Kari Diákjóléti Bizottság) dolgát jelentősen megnehezítette az év közbeni vezetőváltás. Ennek ellenére – kisebb zökkenőktől eltekintve – problémamentesen sikerült lebonyolítani a szociális támogatás, lakhatási támogatás kiosztását, az ösztöndíjtábla megalkotásának előkészítését, a KBME és KJ pályázatok elbírálását, a rendkívüli szociális támogatások kiosztását. A szociális támogatás rendszerébe az őszi félévben némi változtatást vittek (nem lehetett hiányos kérelmet leadni), így sikerült megoldani azt a félévek óta húzódó problémát, hogy a fellebbezés ne hiánypótlás legyen, hanem valós problémakezelés.

A Tanulmányi Csoport munkáját a személyes problémák megoldása és a tanácsadás mellett főleg a különböző szabályzati változások előkészítése, zökkenőmentessé tételele, vagy adott esetben a változás megakadályozása tette ki az előző évben. Ilyenek voltak a Szakirányválasztási Szabályzat, a Záróvizsga Szabályzat, valamint a sok vihart kavart és még mindig komoly problémát okozó egyetemi és kari Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Újra és újra felmerül a Központi Tanulmányi Osztály (nagy, összevont, közös egyetemi DH) kérdése is, amellyel a VIK-nek komoly fenntartásai voltak. Ez a téma várhatóan a következő HK "életében" is újra előkerül majd.

Mindezekből is látszik, hogy a közélet iránt kevésbé érdeklődő ember életére is komoly kihatással van az, hogy kik rendelkeznek szavazati joggal a HK-ban.

Ne bízd a véletlenre, gyere el szavazni.

Végezetül szeretném megköszönni az előző HK-n belül és annak környékén dolkozók munkáját. Úgy érzem, hogy a felmerült problémák és buktatók ellenére a mérleg nyelve pozitív felen maradt, sikeres évet tudhatunk magunk mögött.

Jó munkát és eredményes választást kívánok mindenkinek!

Somogyi Erzsébet
HÖK elnök

Válassz egy jó csapatot!

Válassz olyan embereket, akikben látod a lehetőséget, a tenni akarást, a számodra fontos elveket, célokat. Kérlek, olvasd el ezt a választási különszámot, esetleg keresd meg a jelölteket személyesen, és dönts!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy az eddigi hagyományokon alapuló, komoly munkát vállaló és azt felelősségteljesen elvégző Hallgatói Önkormányzati mozgalomnak méltó folytatása legyen. Én a most induló csapatot képesnek tartom erre.

Vegyél részt a 2001-es Hallgatói Képviseleti választásokon, adj esélyt nekik, hogy dolgozhassanak a hallgatókért, Érted!