Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja

DSK hírek

I. Műegyetemi sportnap

Március 4-én zajlott le mind a nyolc kar hallgatóiból és tanáraiból verbuvált csapatainak részvételével az első Műegyetemi Sportnap, kosárlabda, teremfoci, asztalitenisz és darts sportágakban.

Elsősorban köszönet jár annak, aki eljött és sporttudásával képviselte karunkat, ezen a joggal rangosnak mondható sporteseményen, és ezzel együtt mindennemű gratulációt is megérdemelnek.

Legfőképp Rubin Gábor és csapata, akik megnyerték a ping-pong versenyt toronymagasan alázva a többi kart.

Lenyűgöző volt az Eperjesi Tamás vezette kosárlabda-csapatunk játéka is, ami a 3. helyre volt elég, kár, hogy pont a gépészek elleni meccset könnyelműsködték el. A sporteseményre kilátogatott a Dékán Úr is, aki sajnos nem tudott játszani, mert a meccs időpontjára már el kellett mennie, így csak jókívánságaival segítette csapatunkat. Jól szerepelt viszont Veszely Gyula, aki egy félidő bizonyítási lehetőséget kapott.

A focistáink 4. helye miatt sem kell szégyenkeznünk, hiszen "nagy arányú győzelemmel szinte lemosta a pályáról" az azóta befejeződött <a href=foci> karok közti fociban </a> akkor még vezető összeszokott építész gárdát. Történt ez mindazok ellenére, hogy önálló kari focicsapat hiányában, mi olyan felállással vállaltuk a kihívást, melynek tagjai aznap reggel mutatkoztak be egymásnak.

Derekasan helytálltunk darts-ban is: Gazdag Gábor a vigaszágról indulva a legjobb 8 közé jutott.

Foci

A végig izgalmas, nagy meccseket hozó Karok közötti foci sorozat csak a két utolsó meccsen dőlt el: az addig vezető építészek vereségével egy döntő alakult ki a gépészek és a közlekesek közt – döntetlen esetén a közlek nyer, egyébként a győztes. A fordulatos mérkőzést végül is a gépészek nyerték, bár a közlekesek utolsó leheletéből még egy kapufára is futotta az utolsó percben.

Az utolsó forduló eredményei:

Villamos - Építész4-1
Gépész - Közlek3-2

A bajnokság végeredménye a 6 forduló után:

HelyezésCsapatNyert-döntetlen-vereségRúgott-kapottGólarányPont
1.gépész4 - 1 - 118 - 7+1113
2.közlek4 - 1 - 116 - 6+1013
3.építész 3 - 2 - 118 - 10+811
4.villany3 - 0 - 318 - 1809
5.építő2 - 0 - 418 - 21-36
6.tttk2 - 0 - 413 - 24-116
7.vegyész1 - 0 - 57 - 22-153

Koleszos sportrendezvények

Az 1999 március 31-i Vízinyuszi 10 csapatnyi embert vonzott le az uszodába, mutatva az úszás népszerűségét. Nagy sikert aratott a szörfözés, a műúszás, és az összekötött lábbal, illetve bekötött szemmel úszás. Ugyan az úszóversenyekben nem mindig csillogott a Jani, de a legtöbb lányt ők hozták, és plusz pontokért bedobták a medencébe a szintén jelen lévő Sándor Lászlót, így jogosan kiérdemelték a Nyuszi kupát. Kiemelném még a Mi ketten csapat teljesítményét, akik bármilyen meglepő, de ketten indultak a vegyes váltóban és megnyerték azt, 1 másodpercet verve a DSK csapatra.

A végeredmény:

1. Jani

2. Villámló Vattacukrok

3. DSK

4-10. Szutyok Hiénák, Reggeli merevedés, Mi ketten, Száguldó Vörös Október, SPOT, (Vilmos)Körtepálinka, Balta nyél nélkül

Az április 13-i Jeges Napról a koleszos rövid híreknél olvashattok egy kis beszámolót.

A résztvevőknek egészségükre, aki pedig nem jött el vagy nem fáradt el eléggé, az játsszon velünk a 24 órás focin április 24-én. Levezetésnek pedig gyertek ki a Duna Római partszakaszára majálisozni, evezni május elsején az Evezősnapon.

Ja és sportoljatok. Csá!

Schönherz DSK