Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Sporthírek

Piszkos anyagiak

Jöttünk. Láttunk. Győztünk?

Köztársasági Ösztöndíj

Gyöngyösi Péter (gyp)

Téridő

"Nagyon sokáig semmi sem volt."

TTNY

Maga az épületkomplexum kettő 10 emeletes szárnyból áll. Ez egy teljesen koedukált kollégium.

Asterix és Obelix

ACM programozási verseny a BME-n

Eredmények

Robert Francis Kennedy (1925-1968)

DSK hírek

I. Műegyetemi sportnap

Március 4-én zajlott le mind a nyolc kar hallgatóiból és tanáraiból verbuvált csapatainak részvételével az első Műegyetemi Sportnap, kosárlabda, teremfoci, asztalitenisz és darts sportágakban.

Elsősorban köszönet jár annak, aki eljött és sporttudásával képviselte karunkat, ezen a joggal rangosnak mondható sporteseményen, és ezzel együtt mindennemű gratulációt is megérdemelnek.

Legfőképp Rubin Gábor és csapata, akik megnyerték a ping-pong versenyt toronymagasan alázva a többi kart.

Lenyűgöző volt az Eperjesi Tamás vezette kosárlabda-csapatunk játéka is, ami a 3. helyre volt elég, kár, hogy pont a gépészek elleni meccset könnyelműsködték el. A sporteseményre kilátogatott a Dékán Úr is, aki sajnos nem tudott játszani, mert a meccs időpontjára már el kellett mennie, így csak jókívánságaival segítette csapatunkat. Jól szerepelt viszont Veszely Gyula, aki egy félidő bizonyítási lehetőséget kapott.

A focistáink 4. helye miatt sem kell szégyenkeznünk, hiszen "nagy arányú győzelemmel szinte lemosta a pályáról" az azóta befejeződött <a href=foci> karok közti fociban </a> akkor még vezető összeszokott építész gárdát. Történt ez mindazok ellenére, hogy önálló kari focicsapat hiányában, mi olyan felállással vállaltuk a kihívást, melynek tagjai aznap reggel mutatkoztak be egymásnak.

Derekasan helytálltunk darts-ban is: Gazdag Gábor a vigaszágról indulva a legjobb 8 közé jutott.

Foci

A végig izgalmas, nagy meccseket hozó Karok közötti foci sorozat csak a két utolsó meccsen dőlt el: az addig vezető építészek vereségével egy döntő alakult ki a gépészek és a közlekesek közt – döntetlen esetén a közlek nyer, egyébként a győztes. A fordulatos mérkőzést végül is a gépészek nyerték, bár a közlekesek utolsó leheletéből még egy kapufára is futotta az utolsó percben.

Az utolsó forduló eredményei:

Villamos - Építész4-1
Gépész - Közlek3-2

A bajnokság végeredménye a 6 forduló után:

HelyezésCsapatNyert-döntetlen-vereségRúgott-kapottGólarányPont
1.gépész4 - 1 - 118 - 7+1113
2.közlek4 - 1 - 116 - 6+1013
3.építész 3 - 2 - 118 - 10+811
4.villany3 - 0 - 318 - 1809
5.építő2 - 0 - 418 - 21-36
6.tttk2 - 0 - 413 - 24-116
7.vegyész1 - 0 - 57 - 22-153

Koleszos sportrendezvények

Az 1999 március 31-i Vízinyuszi 10 csapatnyi embert vonzott le az uszodába, mutatva az úszás népszerűségét. Nagy sikert aratott a szörfözés, a műúszás, és az összekötött lábbal, illetve bekötött szemmel úszás. Ugyan az úszóversenyekben nem mindig csillogott a Jani, de a legtöbb lányt ők hozták, és plusz pontokért bedobták a medencébe a szintén jelen lévő Sándor Lászlót, így jogosan kiérdemelték a Nyuszi kupát. Kiemelném még a Mi ketten csapat teljesítményét, akik bármilyen meglepő, de ketten indultak a vegyes váltóban és megnyerték azt, 1 másodpercet verve a DSK csapatra.

A végeredmény:

1. Jani

2. Villámló Vattacukrok

3. DSK

4-10. Szutyok Hiénák, Reggeli merevedés, Mi ketten, Száguldó Vörös Október, SPOT, (Vilmos)Körtepálinka, Balta nyél nélkül

Az április 13-i Jeges Napról a koleszos rövid híreknél olvashattok egy kis beszámolót.

A résztvevőknek egészségükre, aki pedig nem jött el vagy nem fáradt el eléggé, az játsszon velünk a 24 órás focin április 24-én. Levezetésnek pedig gyertek ki a Duna Római partszakaszára majálisozni, evezni május elsején az Evezősnapon.

Ja és sportoljatok. Csá!

Schönherz DSK