Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hegyen-völgyön kultúra

Állásbörze

Jó, azt tudtam, hogy recesszió van, de hogy ennyire...

Te & én

Vers

Címlapsztori

Utazás másokkal...

Diákhitel

A gyakorlat elmélete

Leonardo: The Absolute Man

MusicMania

Mi lesz veled, Szakkoli?

"...mit is csinál a Szakkollégium a Schönherzben, mik a céljai."

Az Üveghegyen is túl

A Nemzetközi Asztronautikai Szövetség 2004-ben is megrendezte éves konferenciáját. Ezúttal a távoli Kanada egyik még távolabbi városa, Vancouver adott otthont a rendezvénynek. A Villanykarról ketten is kijutottunk.

10 év

"A Fekosz idén 10 éves."

Öregdiák találkozó

Szeptember 18-án a Regattával párhuzamosan Műegyetemi Öregdiáktalálkozót is rendezett az Egyetem. Az egész napos eseményen többek között a BME, illetve a csatlakozó szakmai szervezetek (Magyar Mérnöki Kamara, MTESZ) vezetői, szakemberei tartottak előadást, ezután lehetőség nyílt az Egyetem megtekintésére, bejárására is. Délután a hagyományos "Dunamenti Egyetemek Regattája" verseny mellett mindenki kedvére szórakozhatott a légibemutató és a koncertek során, melyet a sörsátorban kapott nedű tett kellemesebbé.

Egy felsőoktatási intézmény mindig is több volt, mint képzési hely. Már csak a falai között eltöltött idő is alkalmassá teszi arra, hogy közösséget építsen, összetartozást kovácsoljon, és ekkor még nem beszéltünk az összegyűlt szellemi kapacitásról, az oktatók, egykori hallgatók alkotta mérnöktársadalom érdekérvenyesítő erejéről. A társadalomban végbemenő változások és a növekvő igények hatására az Egyetem felismerte, hogy új alapokra kell helyeznie kapcsolatát az országban tevékenykedő mérnökökkel. Ezért a Magyar Mérnöki Kamara támogatásával elhatározta egy jogi személyiség nélküli – azaz nem tagsági jogviszonyon és tagdíjon alapuló – Műegyetemi Öregdiák Szervezet felállítását, melynek alakuló rendezvénye volt az Öregdiák Találkozó és a Mérnöknap.

Az Öregdiák Szervezet fő célja, hogy a BME a jövőben céljai megvalósításában számíthasson volt hallgatói tapasztalatára, segítségére is, erősítse volt hallgatói és az Egyetem közötti kapcsolatot, segítse a mérnöktársadalom és a legnagyobb mérnökképző műhely közötti kétoldalú kommunikációt. A működéséhez szükséges feltételeket (iroda, adminisztráció stb.) az Egyetem Diákközpontja biztosítja. A regisztrált érdeklődők folyamatos tájékoztatást kapnak a szakmai és szórakoztató eseményekről, évente legalább két öregdiákoknak szóló egyetemi kiadvány készül, amely információkat tartalmaz az Egyetem aktuális munkájáról, a várható eseményekről.

Ts.