Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Aranyember menzája

"Azt nem ma kell. Hol volt csütörtökön?"

Tévedések tragikomédiája

Amatőr rádiós, profi űrkutató

Interjú Gschwindt András tanár úrral

Kari Tanács

Hálólehúzás pro és kontra

"...nem szabad majd tovább erőltetni"

A Villany Szakest Házirendje

"Mélyen Tisztelt Villamosmérnöki és Informatikus Alapító Szakest, Tisztelt Elnök Úr, Csodálatos Háznagy, Tisztelt Védnök!"

"Beépülsz a rendszerbe..."

Hekk Elek

Helyreigazítás

EHK-tükör

"Ezt az országgyűlés szavazta meg."

Öregdiák találkozó

Szeptember 18-án a Regattával párhuzamosan Műegyetemi Öregdiáktalálkozót is rendezett az Egyetem. Az egész napos eseményen többek között a BME, illetve a csatlakozó szakmai szervezetek (Magyar Mérnöki Kamara, MTESZ) vezetői, szakemberei tartottak előadást, ezután lehetőség nyílt az Egyetem megtekintésére, bejárására is. Délután a hagyományos "Dunamenti Egyetemek Regattája" verseny mellett mindenki kedvére szórakozhatott a légibemutató és a koncertek során, melyet a sörsátorban kapott nedű tett kellemesebbé.

Egy felsőoktatási intézmény mindig is több volt, mint képzési hely. Már csak a falai között eltöltött idő is alkalmassá teszi arra, hogy közösséget építsen, összetartozást kovácsoljon, és ekkor még nem beszéltünk az összegyűlt szellemi kapacitásról, az oktatók, egykori hallgatók alkotta mérnöktársadalom érdekérvenyesítő erejéről. A társadalomban végbemenő változások és a növekvő igények hatására az Egyetem felismerte, hogy új alapokra kell helyeznie kapcsolatát az országban tevékenykedő mérnökökkel. Ezért a Magyar Mérnöki Kamara támogatásával elhatározta egy jogi személyiség nélküli – azaz nem tagsági jogviszonyon és tagdíjon alapuló – Műegyetemi Öregdiák Szervezet felállítását, melynek alakuló rendezvénye volt az Öregdiák Találkozó és a Mérnöknap.

Az Öregdiák Szervezet fő célja, hogy a BME a jövőben céljai megvalósításában számíthasson volt hallgatói tapasztalatára, segítségére is, erősítse volt hallgatói és az Egyetem közötti kapcsolatot, segítse a mérnöktársadalom és a legnagyobb mérnökképző műhely közötti kétoldalú kommunikációt. A működéséhez szükséges feltételeket (iroda, adminisztráció stb.) az Egyetem Diákközpontja biztosítja. A regisztrált érdeklődők folyamatos tájékoztatást kapnak a szakmai és szórakoztató eseményekről, évente legalább két öregdiákoknak szóló egyetemi kiadvány készül, amely információkat tartalmaz az Egyetem aktuális munkájáról, a várható eseményekről.

Ts.