Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A Dékán Úr köszöntője

Új néven a Sysdata Kft.

A magyar szakembereknek a digitális telefonközpontok és alközpontok, a mobil rendszerek és alkalmazásaik, a távközlési informatikai rendszerek, az internet és intranet, valamint a közlekedéstechnika területén felgyűlt tapasztalataira és szaktudására elsősorban a nemzetközi piac tart igényt.

Somogyi Erzsébet (Rzsó), III. Info.

Mostan színes rakétákkal álmodom

Délután Z alakba hajlott gerinccel érkeztünk meg Berlinbe, végre magunkba szívva a friss levegővel az utazás igazi élményét: a megérkezést.

IHV

Guide to FAX a safe

Kollégium és diákotthon

OD

"Kimegyünk vagy kikészítjük?"

Kollégiumi Küldöttgyűlés beszámoló

"2001. április 24-én ismét összegyűltek mindazok, akik az átlagosnal jobban érdeklődnek a Ház ügyes-bajos dolgai iránt, hogy véleményükkel segítsék a Kollégium ügyeiben illetékes döntéshozók munkáját. Legalábbis ez volt a cél..."

Törd át korlátaid!

"Nem, nem akartam öngyilkos lenni ..."

XXVIII. Schönherz Qpa

Itt van az ősz, itt van újra,
Hideg, szürke, színtelen,
Petőfi tán szerette,
én nem kedvelem.

Még forog az ajtó az I épületben,
még tanul a diák a falak mögött,
de látod amottan a lelkes csapatot?
Valami zajlik a kolesz előtt.

Talpra ember, qpázni kell!
Rossz döntés, ha nem érdekel.
Szürke, dolgos hétköznapok?
Felejtsd el! Legyünk szabadok!

Legalább e három napra,
Egy hétre, egy pillanatra
Tegyél úgy, ahogy nem szokás,
Legyél kicsit valaki más!

Újra itt az október, és ez nem jelenthet mást, mint egy újabb Schönherz Qpát. Mi is ez a nagyszabású rendezvény? Aki részt vett már valaha is Qpán, annak ezt nem kell magyarázni, aki pedig nem, annak nehéz pár sorban átadni azt a speciális hangulatot, ami ilyenkor uralkodik a kollégium egységsugarú körzetében. Egyetlen hasonló eseményről sem tudok, így csak azt tudom mondani: mindenkinek itt a helye, aki szeretne színt csempészni a szürke hétköznapok közé, aki szeretné, ha lenne néhány emlékezetes napja is az egyetem falai között. Az is jöjjön el feltétlenül, aki csak egy nagyot szeretne bulizni, de az se menjen haza, aki szeretné kipróbálni kreativitását, netán az egyetem profiljától eltérő érdeklődését szeretné levezetni, legyen az költészet, szövegírás, színészet, zene, tánc, sport, barkácsolás, vagy egyéb nyalánkságok, itt mindenki szerepet kap.

Mert ilyenek vagyunk mi, emberek. Hétköznap rohangálunk ügyes-bajos dolgaink után, ki egyetemre, ki dolgozni, ki kocsmába, de egyet mindig csak utólag látunk be: ha nem csinálunk néha valami szokatlant, valami mást, akkor szinte észre sem vesszük, és eltelt az egyetemi időszak. És csak akkor döbbenünk rá, hogy talán kihagytunk valamit. Szóval kicsit hagyd a tanulást, tedd le a könyveket! Te, kinek lelke a vállalatot illeti meg, most kérj egy kis haladékot a főnöktől, te pedig gyere ki egy kicsit a kocsmából. Érezd meg, hogy más is van a világon, mint amit addig csináltál! Érezd meg, hogy ez a nap nem fog többé eljönni! És tudom, még nem érzed, de később bánni fogod, ha most (is) kimaradsz!

Ne hallgass a jótanácsokra! Tényleg vannak, akiknek a Schönherz Qpa csak egy hosszú hétvégét jelent. De ők általában soha nem tették be a lábukat a rendezvényre. Te ne tegyél így! Inkább alkoss véleményt a saját tapasztalataid alapján!

Qpa-hétvége

Okt. 14. csütörtök:

délelőtt: Egyetemi nap (párhuzamos képzés több felsőoktatási intézményben)
délután: Vetélkedő (Vágó Istvánnal)
éjjel: Nagyszíndarabok (a kultúra térhódítása a műszaki értelmiség köreiben)

Okt. 15. péntek:

napközben: Események napjaink egyik népszerű bevásárló-központjában
délután: 10-es sörváltó
este: Megnyitó (az utolsó roham elindítása)
éjjel: Nagyszíndarabok

Okt. 16. szombat:

egész nap: Vidéki nap (a fővárosi ifjúság ismerkedik a rurális életformával)

Okt. 17. vasárnap:

nappal: QPA (hajtás végkimerülésig a Schönherz kollégiumban és környékén)
este: 100 fős sörváltó (a Guinness-rekord megdöntése - reméljük)
este: eredményhirdetés, záróünnepség
éjjel: SKUBU (Schönherz Qpa Utáni BUli)

Hétvégi bevásárlás

Kemény hétvége elé nézünk. Fontos hogy egy kicsit előre gondolkodjunk. Kinek lesz ideje a nagy hétvégi felfordulás közben vásárolgatni? Most van itt az utolsó alkalom. Ha valamelyik csapatnak kedve lenne egy kis Tehénkés bevásárláshoz, akkor szívesen látjuk őket péntek délben egy kis kiruccanásra a Tescoba.
Találkozó: október 15. (péntek) 12 órakor, az előre megadott Tesco bejáratánál. (A társaságot két részre osztjuk, egyik fele a Fogarasi úti Tescohoz megy, a másik a Pólus Centerben lévőhöz.)

Sörváltó

A kollégiumban kétféle sörváltót különböztetünk meg. A tizes váltót, és a százasat. A tizes váltó alkalmával csapatok csatáznak egymással és az idővel. Két csapat feláll egymással szemben, és amelyik gyorsabban fogyasztja el a saját tíz sörét, az jut tovább. A százas váltóban csak az idő ellen isznak, melynek célja valamilyen nemes cél elérése, jelen esetben a Guinness-rekord megdöntése a cél, amit 3 éve saját magunk ittunk (már aki ott volt).
10-es sörváltó:
Találkozó: október 15. (péntek) 16 órakor a kolesz előtti téren.
100-as váltó:
Találkozó: október 17. (vasárnap) 18 órakor a kolesz előtti téren.

Vidéki nap

Nagy parasztok vagyunk, nemdebár? Nem voltunk ám mindég ekkora nagy parasztok, csak mijóta jaz egyetemre járunk. Háát tuggyátok meg, hogy esztet még bizonyítani is tuggyuk ám! Aszt ajánlom e'gyertek a tanyára me' szíjjel gyakjuk asz agyatokat, bizony. Istenuccse.
Az eseményen max. 2000 pont szerezhető.

Szombat esti gáz

A Vidéki nap fáradalmai után jól esik majd egy kis lazítás. Lesz kaja, sör, sátor, pad, Madarak koncert, aztán meg egy kis Nagy Feró nélküli Bikini. Semmi feladat, semmi probléma, csak buli. Pihenjetek, mert éjjel kettőkor kezdődik a BSTV-féle éjszakai vetélkedő, aztán meg a másnap estig tartó végső hajtás.
Találkozó: október 16. (szombat) 20 órától a kolesz előtt (koncertek) és a két nagyteremben (buli).

Qpahétvége

Ezer feladat, pörgő ritmus, fáradt, de adrenalinnal teli, élénk kupázók, fáradt, de sörrel teli, vidám rendezők. Óriási hangulat, ami egyre fokozódik, hogy aztán hirtelen az egész megszakadjon este 5 órakor. Ekkor vége. Mi már talán tudjuk is, hogy ki nyerte meg. Ti még nem. De ezzel már nem kell sokáig várni.
Találkozó: október 17. (vasárnap) reggel 7 órától, mindenhol.

Ezren anyád ellen

Eredményhirdetés, díjkiosztás, ereszdelahajamat, miazmás, zenés-táncos eszméletvesztés, sok bor, qpa, Cirmos-Kormos Gábor és zenekara, ami eddig nem fért ki a csövön, hát most kijön.
Találkozó: október 17. (vasárnap) a 100-as sörváltó után (kb. 20 óra) a kolesz előtt.

Másnap

Hosszabb-rövidebb idő alatt mindenki magához tér, majd egész nap döglés következik. Sokat kell pihenni, hiszen kedden az élet visszazökken a normális kerékvágásba számunkra is. Este visszatérnek a hosszú hétvégés emberek is, és általában örülnek, hogy kihagyták a kupát. De aki ott volt, az tudja, hogy ezt kár lett volna kihagyni. Aki ott volt, egy darabig másképp nézi a körülötte lévő dolgokat. Tudja, hogy részt vett valamiben. Valamiben, ami később emlékezetes lesz, ami számít. Ami igazán számít.

Mert az egyetemi 5 év gyorsan elszáll. És hidd el, nem a tanulásra fogsz visszaemlékezni. Még akkor sem, ha jeles voltál. De hidd el, hogy nem is a kocsmákra. Akkor pedig, ha gyakori vendég voltál bennük, főleg nem.

Jól fogsz emlékezni a nyarakra, feltéve, hogy csináltál valami különlegeset nyaranta. Jól fogsz emlékezni a nőkre, feltéve, hogy nem hetente váltogattad őket. Jól fogsz emlékezni néhány jó barátra.

És jól fogsz emlékezni a qpákra is, amin részt vettél. Mert különleges. Mert hangulata van. Mert jó.

Akkor qpázunk, vagy nem qpázunk?!

a rendezők,
a Tehénke Alapítvány