Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Ősszel

"Átok"

Interjú Füstöss Lászlóval

– A Borpatikában gyakran lehet Önnel találkozni? – A kötetlen diskurzus érdekében egy héten egyszer elő szoktam fordulni, de különösebb illúziói ne legyenek, mert általában egy hosszúlépéssel beérem.

HK-választás 2003

Sokat éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!

Naplopók

Tök függetlenül, ám teljesen egyszerre ébred bennünk fel a szégyenérzet, hogy ehhez képest mi átlustálkodtuk a napot, párhuzamosan kezdjük a hajunk gyorsan valami emberi formára szedni, kipislogni a csipát a szemünkből, rövid nyújtózások, ruhaigazgatás, hirtelen valami komolyabb beszédtéma keresése.

Kalap

Fúj a szél.

EHK-tükör

Ha sokat tettél Karod vagy az Egyetem hírnevéért, hamarosan érkezik a Kari illetve az Egyetemi BME ösztöndíjkiírás.

The Notworking Society

Az idő szava

"Újabb biztonsági rés az Outlook Expressben..."

Hende Szabolcs Márton (Xabi), II. Vill.

A HK munkájába elsőévesként kapcsolódtam be, mint GólyaTanács tag. Bár, főleg az elején, a szerepem csak megfigyelői volt – lejártam az ülésekre, esetleg megjegyzésekkel próbáltam közvetíteni a környezetem véleményét az egyes kérdésekről –, már akkor is a csapat részének érezhettem magam.

Ez alatt a félév alatt szinte az összes csoport munkájába belekóstoltam egy kicsit, felmértem, mihez van kedvem, s mihez tehetségem. Ez alapján világossá vált számomra, hogy tanulmányi ügyekkel és a tanulmányi problémákkal szeretnék foglalkozni. Súlyt szeretnék fektetni továbbá a hallgatók jobb informálására is, szeretnék nagyobb betekintést nyújtani a HK munkájába a nem HK-s hallgatók részére (ösztöndíj, szoctám táblázatok megalkotása, pályázatok elbírálása, egyéb tevékenységek), így a PR Csoport munkájába is bekapcsolódnék a jövőben.

Fontosnak tartom továbbá az elsőévesekkel való kapcsolattartást, mivel az ő problémáik nehezebben jutnak el a Hallgatói Képviselethez. Mint senior és mint a vill2000 levlista adminisztrátora, már most is figyelemmel kísérem az elsősök sorsát. Törekedni fogok egy új GólyaTanács (ÚGT?) létrehozására az idei elsősökből.

Később aztán egyre inkább kivettem a részem a munkából, először csak apróbb részfeladatokat vállaltam, mint az OHV-k ellenőrzése a tanszékeken, később nagyobbakat, mint a HGy humán erőforrás menedzselése, a szoctám elbírálása (le merem írni – bár tudom, hogy nem a legjobb reklám – ide, mert úgy érzem, én és az egész testület messzemenőkig korrektül jártunk el), végül legnagyobb feladatom ezen választások szervezésének koordinálása.

Az idő múlásával tehát egyre inkább bekapcsolódtam a munkába, most elérkezettnek látom az időt, hogy teljesértékű képviselőként folytassam a tevékenységemet.

Ehhez kérem a támogatásodat!

E-mail: hs331@hszk.bme.hu