Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kocka-magyar szótár, avagy hogyan értsünk meg egy villanykarost

A villanykaros ZH-n pixelről pixelre lemásolja a szomszédja dolgozatát. – "megy a hardcopy."

Versek

Egyetemi nagyszótár

EHK-tükör

"Néhány relaxációs jellegű elbóbiskolás közben kedvenc kari lapunk gyengéden plántálja belénk a híreket."

Bigus Kornél, I. doktorandusz

Unalom

„Nem emberek. Én tudom. Orvos vagyok, genetikus."

Tévedések tragikomédiája

Jegyosztás SZIF-es módra

TVSZ-feeling

Ülünk a vonaton II.

Rövid hírek Házunk tájáról

Nyári Tábor

Idén is a Balaton partján töltötték a nyár utolsó napjait mindazok, akiket komolyabban érdekelnek a Ház belső ügyei. A reszortok beszámoltak féléves működésük eredményeiről, elkészült a szint- és szobabeosztás.

Augusztus végére szinte minden kör befejezte a nyárra tervezett munkálatokat. A legszorgalmasabbnak a BSS bizonyult, ők – többek között – felújították a nagytermekben a videó- és hangvonalakat, a fontosabb évközi kollégiumi eseményeket CD-re archiválták, megjavították az elromlott faliqtyákat és a BSTV-nek új szignálokat készítettek. Idén a legnagyobb beruházást a DSK torna- és body-terem felújítása jelentette. A KSzK is folytatta a hálóépítést, így évkezdésre a 10-12-en is elkészült az UTP-s hálózat (azaz már csak a 3. ill. 7-9. emeletek maradtak).

A nyár folyamán az AC Stúdió is pótolta tönkrement hangfalait az EHK által tavasszal, az öntevékeny körök számára kiírt pályázatán nyert pénzből (ezen a többi kör nem indult, ezzel támogatva az AC-t).

A Szakkollégium 10 saját szobát kapott a 18. emeleten azzal a céllal, hogy az eddig csak különböző tanfolyamokat szervező emberekből ezután egy összeszokott, jó hangulatú közösség válhasson.

Elkészült a Kollégiumi Információs Rendszer közösségi pontozással illetve belépőosztással foglalkozó modulja, így már most is minden kör egységes, webes felületen adhatta le színes belépő-igénylését. Összesen 93 ÁB került kiosztásra (lásd a következő oldalon).

Idén 1247 felső- és 470 elsőéves adta be kollégiumi jelentkezését, közülük 1301-en kaptak kollégiumi férőhelyet, azaz közel hatvannal többen, mint tavaly. A kollégiumba való bejutás alsó határa 97 pont volt.

Évkezdés

Beköltözésre mindenkinek elkészült a belépője (ez alól kivétel, akinél valamilyen hiányosság merült fel, pl. nem adott le fényképet a kollégiumi jelentkezéskor). Akinek problémája van a belépőjével, az a titkari@sch.bme.hu címen jelezheti. Mindenkit kérünk, hogy ellenőrizze a belépőjét, mert ha téves adat szerepel rajta, abból kellemetlensége származhat.

A kollégiumi díj befizetésére mostantól minden hónapban mindössze két nap áll majd rendelkezésre. Mindkét napon 7:30-17:00 között tudtok befizetni az igazgatói irodában, a kollégiumi belépő felmutatásával (tehát mindenkinek saját magának kell befiztenie). Ha valaki késve fizeti be a kollégiumi díjat, első esetben 500 Ft büntetést köteles fizetni, második esetben pedig elveszítheti kollégiumi férőhelyét.

A külsős belépők készítésének feltételei tavaly óta egy kicsit módosultak: azoknak, akik a Vásárhelyi, Tétényi úti vagy Gyöngyösi úti kollégiumban kaptak elhelyezést, vagy valamelyik kör, reszort vagy csapat kért nekik belépőt, ill. azoknak az elsősöknek, akik voltak gólyatáborban (és bemutatják a gólyaigazolványukat), ingyenes. A többi felsőéves villanykarosnak 1000 Ft, az elsősöknek 500 Ft sport és kulturális hozzájárulást kell fizetnie érte. Szorgalmi időszakban a belépőket a kollégium 1409-es szobájában lehet elkészíttetni Szilágyi Bélánál (Szibé) ügyeleti időpontban (minden hétfő este 19-20 óra). Ne felejtsétek magatokkal vinni fényképet és valamilyen iratot, amivel igazolni tudjátok, hogy villanykarosok vagytok!

Sajnos már az eltelt néhány hét alatt is több lopás történt a kollégiumban. A hasonló esetek elkerülése érdekében kérünk mindenkit, hogy zárja ajtaját! És ne feledjétek: minden kollégistának joga van elkérni bármely, a Házban lévő személy belépőjét, és ellenőrizni itt-tartózkodásának jogosságát!

Vendégfogadás

Október 2-ától új vendégfogadási rendszer lép életbe. Ezentúl nem kell fizetnetek érte, csak a vendégkönyvbe kell beírni a vendég nevét. Ennek elmulasztása esetén a büntetés 1500 Ft, a harmadik alkalommal pedig a kollégiumi férőhely megvonása.

Vera, Kristóf