Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Neptun

Minden út az Agrobankhoz vezet

Életkép

Mindenki óriási cuccokkal. Az egész délelőttöt azzal töltötték, hogy karácsonyi ajándékokat válogattak.

40 éves öregtalálkozó volt...

mindkét helyen bőséges programválaszték segítette az emlékezést

Eddigi Kupagyőztesek

A másodsíkú zenei interjú, és ami mögötte van

Leonardo: The Absolute Man

MusicMania

Apróhirdetés

Fizetés megállapodás szerint.

HK news

A félév eddigi eseményeiről, aktuális dolgok

Kollégium és diákotthon

EHK-tükör

Sziasztok! Mint láthatjátok, idén is van EHK-tükör, az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) által szerkesztett cikksorozat, amely tájékoztatja a hallgatókat az őket érintő fontos információkról, beszámol tevékenységéről.

A jövő éves öntevékeny körök pályázatának egyik feltétele, hogy az öntevékeny körök a leltárukat adják le az EHK-nak december 1-jéig. Amelyik kör nem küldi be, az automatikusan kizáródik a jövő évi pályázatból.

Az OTP Travel és a Bizáky Puky Alapítvány külföldi tanulmányi utak támogatására az EHK kiírta a pályázatokat, érdeklődni a Diákközpontban (K.I.51.) lehet. Az OTP Travel pályázattal kapcsolatban az EHK beadási feltételének a két félév alatt elért 4.0 átlagot; a Bizáky Puky Péter Emlékalapítvány pályázat beadási feltételének a négy félév alatt elért 3.5 átlagot ajánlja.

A november 5-én megrendezendő Nyílt Napot a Diákközpont részéről Mészáros Gábor, az EHK részéről Fürjes Péter koordinálja. A Nyílt Nappal kapcsolatban Fürjes Péter elmondta, hogy a program a tavalyihoz hasonlóan alakul majd.

Szeptember 16-án EHK elnökválasztás volt, ketten vállalták a jelölést: Szabó Imre gépészkari hallgató és Huber Krisztián villamoskari hallgató. Egyik jelölt sem kapta meg a 9 igen szavazatot, így nem született döntés. Szeptember 23-án a második körben tett szavazáskor Szabó Imre kapott többségi szavazatot. Október 1-jétől lép hivatalába.

Elkezdődött a Tudományos Diákköri Konferenciák (TDK) szervezése, melyeket november 5-én tartanak a karok a Nyílt Nappal párhuzamosan. Az EHK az idén félmillió forinttal támogatja a kari TDK-kat.

Kari lapok kereteinek állása: három újság (KÁTÉ, Impulzus, Közhír) kifutott a keretéből. Az EHK a következő számok finanszírozását támogatja, a továbbiakról részletesebb igényfelmérés után dönt.

Készül a Tanulmányi Ügyrend, jelenleg az 5. verziónál tartunk. Szeptember 20-án az Egyetemi Tanács ülést tartott, melyen többek között elfogadtuk az egyetem új nevének angol fordítását. Az új név magyarul: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, rövidítve: BME, 2000. január 1-jétől lesz érvényben. Ezt az Országgyűlés szavazta meg.

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu.

Veres Gábor (Tsóka), Szilágyi Csaba