Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kollégiumi hálózati hírek

Mi is az a kétlépcsős képzés?

A bolognai folyamat és következményei.

Mosoly

"Hé, ember, mit csinál ott?"

Villanykari Szakestélyek

4 óra

Hopp Ferenc Világjáró Klub

A kór

"Rendelt magának egy sírhelyet ..."

Ember

Rövid hírek Házunk tájáról

Új támogatónk, a Siemens

"... a Schönherz Zoltán Kollégiumot pedig modern számítógépekkel segíti a cég."

EHK-tükör

Sziasztok! Mint láthatjátok, idén is van EHK-tükör, az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) által szerkesztett cikksorozat, amely tájékoztatja a hallgatókat az őket érintő fontos információkról, beszámol tevékenységéről.

A jövő éves öntevékeny körök pályázatának egyik feltétele, hogy az öntevékeny körök a leltárukat adják le az EHK-nak december 1-jéig. Amelyik kör nem küldi be, az automatikusan kizáródik a jövő évi pályázatból.

Az OTP Travel és a Bizáky Puky Alapítvány külföldi tanulmányi utak támogatására az EHK kiírta a pályázatokat, érdeklődni a Diákközpontban (K.I.51.) lehet. Az OTP Travel pályázattal kapcsolatban az EHK beadási feltételének a két félév alatt elért 4.0 átlagot; a Bizáky Puky Péter Emlékalapítvány pályázat beadási feltételének a négy félév alatt elért 3.5 átlagot ajánlja.

A november 5-én megrendezendő Nyílt Napot a Diákközpont részéről Mészáros Gábor, az EHK részéről Fürjes Péter koordinálja. A Nyílt Nappal kapcsolatban Fürjes Péter elmondta, hogy a program a tavalyihoz hasonlóan alakul majd.

Szeptember 16-án EHK elnökválasztás volt, ketten vállalták a jelölést: Szabó Imre gépészkari hallgató és Huber Krisztián villamoskari hallgató. Egyik jelölt sem kapta meg a 9 igen szavazatot, így nem született döntés. Szeptember 23-án a második körben tett szavazáskor Szabó Imre kapott többségi szavazatot. Október 1-jétől lép hivatalába.

Elkezdődött a Tudományos Diákköri Konferenciák (TDK) szervezése, melyeket november 5-én tartanak a karok a Nyílt Nappal párhuzamosan. Az EHK az idén félmillió forinttal támogatja a kari TDK-kat.

Kari lapok kereteinek állása: három újság (KÁTÉ, Impulzus, Közhír) kifutott a keretéből. Az EHK a következő számok finanszírozását támogatja, a továbbiakról részletesebb igényfelmérés után dönt.

Készül a Tanulmányi Ügyrend, jelenleg az 5. verziónál tartunk. Szeptember 20-án az Egyetemi Tanács ülést tartott, melyen többek között elfogadtuk az egyetem új nevének angol fordítását. Az új név magyarul: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, rövidítve: BME, 2000. január 1-jétől lesz érvényben. Ezt az Országgyűlés szavazta meg.

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu.

Veres Gábor (Tsóka), Szilágyi Csaba