Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kreditrendszer rulez

"Remek."

Fényképkészítés a belépőkhöz

Oz, a csodák csodája: politikai tanmese

Gólyabál 2003 – szubjektív élménybeszámoló

Bár idén valahogy nem voltam a szokásos kötekedős hangulatomban, nem szúrt szemet igazán komoly rendezői hiba, valahogy profibbnak tűnt a bál szervezése, mint az eddigi években.

Bizonygató

Endrődi Csilla

Téridő

"Nagyon sokáig semmi sem volt."

Mint kertben a virágok...

A lányban egy pillanatra meghűlt a vér, és dolgavégezetlenül elment, hogy egy másik sírt keressen. Hamarosan megtalálta.

Néhány hír a számítástechnika világából

"A Nagytestvér figyel téged..."

A Sulinet Expressz humbug

A helyzet ugyanis az, hogy az akcióban részt vevő cégeknek 2003 elején le kellett adnia az értékesíteni kívánt termékek listáját, s gyakran kapjuk azt a választ, hogy az adott termék már elfogyott.

EHK-tükör

Sziasztok! Mint láthatjátok, idén is van EHK-tükör, az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) által szerkesztett cikksorozat, amely tájékoztatja a hallgatókat az őket érintő fontos információkról, beszámol tevékenységéről.

A jövő éves öntevékeny körök pályázatának egyik feltétele, hogy az öntevékeny körök a leltárukat adják le az EHK-nak december 1-jéig. Amelyik kör nem küldi be, az automatikusan kizáródik a jövő évi pályázatból.

Az OTP Travel és a Bizáky Puky Alapítvány külföldi tanulmányi utak támogatására az EHK kiírta a pályázatokat, érdeklődni a Diákközpontban (K.I.51.) lehet. Az OTP Travel pályázattal kapcsolatban az EHK beadási feltételének a két félév alatt elért 4.0 átlagot; a Bizáky Puky Péter Emlékalapítvány pályázat beadási feltételének a négy félév alatt elért 3.5 átlagot ajánlja.

A november 5-én megrendezendő Nyílt Napot a Diákközpont részéről Mészáros Gábor, az EHK részéről Fürjes Péter koordinálja. A Nyílt Nappal kapcsolatban Fürjes Péter elmondta, hogy a program a tavalyihoz hasonlóan alakul majd.

Szeptember 16-án EHK elnökválasztás volt, ketten vállalták a jelölést: Szabó Imre gépészkari hallgató és Huber Krisztián villamoskari hallgató. Egyik jelölt sem kapta meg a 9 igen szavazatot, így nem született döntés. Szeptember 23-án a második körben tett szavazáskor Szabó Imre kapott többségi szavazatot. Október 1-jétől lép hivatalába.

Elkezdődött a Tudományos Diákköri Konferenciák (TDK) szervezése, melyeket november 5-én tartanak a karok a Nyílt Nappal párhuzamosan. Az EHK az idén félmillió forinttal támogatja a kari TDK-kat.

Kari lapok kereteinek állása: három újság (KÁTÉ, Impulzus, Közhír) kifutott a keretéből. Az EHK a következő számok finanszírozását támogatja, a továbbiakról részletesebb igényfelmérés után dönt.

Készül a Tanulmányi Ügyrend, jelenleg az 5. verziónál tartunk. Szeptember 20-án az Egyetemi Tanács ülést tartott, melyen többek között elfogadtuk az egyetem új nevének angol fordítását. Az új név magyarul: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, rövidítve: BME, 2000. január 1-jétől lesz érvényben. Ezt az Országgyűlés szavazta meg.

Ha van valami égbekiáltó problémád, írd meg nekünk! E-mail cím: ehk@sc.bme.hu.

Veres Gábor (Tsóka), Szilágyi Csaba