Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kívül az időn

HK news

Message

"...plágium feldolgozni a népdalt?"

Beszámoló a 2001. évi ACM programozási versenyről

"...jó szervezési készség, az algoritmusok elméletében való jártasság, kiváló problémamegoldó készség és pontos kódolási képesség szükséges."

Markert László András (Laccika)

Egy kis matematika

Kedves Műegyetemi Hallgató!

Zenekarunk több mint 105 éve alakult és azóta folyamatosan működik.

Építkezni jártunk

"...amit már most lehet látni az építkezésből, az a két liftakna..."

A Napsugár Játéka

Gyorsan összekészülődtem, felöltöztem, s mire megállt a vonat, épp odaértem az ajtóhoz. Felnéztem az égre, mely még mindig csodálatosan ragyogott, a felhőkön táncot járt a megannyi napsugár, és éreztem: mégiscsak szép az élet, még akkor is, ha holnap vizsgám lesz...

Sporthírek

Powered by Schönherz DSK

Varga István, IV. Info.

Két évvel ezelőtt kapcsolódtam be a HK munkájába, egy éve választott képviselő is vagyok. Már a kezdetektől a különböző hallgatói problémákat igyekeztem megoldani, így a Tanulmányi Csoporthoz csatlakoztam. Részt vettem a tanulmányi ügyeket érintő szabályzatok kialakításában illetve javításában, valamint a Tanulmányi Bizottság és az OHV Bizottság munkájában. Idén nyáron az informatika szakon én koordináltam a szakirányválasztást. Ezenkívül karbantartom a választható és doktorandusz tárgyak adatlapjait, és képviselem a karunkat a Természettudományi Kar Kari Tanácsában. Az Impulzus főszerkesztő-helyetteseként az újság ügyvezetői teendőit intézem, és a hallgatókat érdeklő aktuális témákról írok cikkeket. Szükség esetén segítek a Kari Diákjóléti Bizottság munkájában is, ahol az adminisztratív tennivalók mellett a hallgatók tájékoztatásában működöm közre.

Másodéves korom óta igyekszem segíteni az alsóbb évfolyamra járókat, főleg az elsősöket, hiszen sokszor jól jöhet egy felsőbbéves tapasztalata. Úgy gondolom, hogy ilyen helyzetekben eddig is mindig megkereshettetek.

A jövőben is elsősorban a tanulmányi vonalon szeretnék tevékenykedni. A Tanulmányi Csoport vezetőjeként szeretnék egy hatékony, jó csapatot felépíteni, amely meg tud felelni az előtte álló számos feladatnak (pl. az eddig kivételként kezelt hallgatói problémák megoldására jól használható elveket kell kialakítani). Ezenkívül az EHK keretein belül szeretnék egyetemi szinten is belelátni, később talán bele is szólni a tanulmányi ügyek szabályozásába.

Legfontosabb feladatomnak továbbra is azt tartom, hogy segítsek megoldani a felmerülő egyéni vagy csoportos problémákat. Ilyen esetekben lényegesnek tartom, hogy ne csak a "tüneteket kezeljük", hanem olyan megoldásokat találjunk, amelyek általános esetekben is használhatóak, hiszen felesleges erőpocsékolás, ha több embernek, esetleg több évfolyamnak kell ugyanazokkal a nehézségekkel szembenéznie, mivel mindig csak átmeneti megoldások születnek.

Köszönöm, ha szavazatotokkal támogattok céljaim megvalósításában.

E-mail: vistvan@bagira.iit.bme.hu