Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Kórus Est

Mindentudás Egyeteme Klub sorozat

Szakmai rejtvény

"A nyeremények viszont valódiak..."

Süveges Péter (SPéter), II. Vill.

Korlátolt elsősök

"Ha mög lett mondva, hát mög lett mondva"

Boszorkány II.

Műegyetemi Állásbörze a közgázosokért

Music News

"Most először jelenik meg az Impulzusban zenei hírösszefoglaló. A MusicMania hagyományait követve igyekeztem az igényes rockzene világából híreket összeválogatni..."

(El)Kerítés

Kolesztöri

Varga István, IV. Info.

Két évvel ezelőtt kapcsolódtam be a HK munkájába, egy éve választott képviselő is vagyok. Már a kezdetektől a különböző hallgatói problémákat igyekeztem megoldani, így a Tanulmányi Csoporthoz csatlakoztam. Részt vettem a tanulmányi ügyeket érintő szabályzatok kialakításában illetve javításában, valamint a Tanulmányi Bizottság és az OHV Bizottság munkájában. Idén nyáron az informatika szakon én koordináltam a szakirányválasztást. Ezenkívül karbantartom a választható és doktorandusz tárgyak adatlapjait, és képviselem a karunkat a Természettudományi Kar Kari Tanácsában. Az Impulzus főszerkesztő-helyetteseként az újság ügyvezetői teendőit intézem, és a hallgatókat érdeklő aktuális témákról írok cikkeket. Szükség esetén segítek a Kari Diákjóléti Bizottság munkájában is, ahol az adminisztratív tennivalók mellett a hallgatók tájékoztatásában működöm közre.

Másodéves korom óta igyekszem segíteni az alsóbb évfolyamra járókat, főleg az elsősöket, hiszen sokszor jól jöhet egy felsőbbéves tapasztalata. Úgy gondolom, hogy ilyen helyzetekben eddig is mindig megkereshettetek.

A jövőben is elsősorban a tanulmányi vonalon szeretnék tevékenykedni. A Tanulmányi Csoport vezetőjeként szeretnék egy hatékony, jó csapatot felépíteni, amely meg tud felelni az előtte álló számos feladatnak (pl. az eddig kivételként kezelt hallgatói problémák megoldására jól használható elveket kell kialakítani). Ezenkívül az EHK keretein belül szeretnék egyetemi szinten is belelátni, később talán bele is szólni a tanulmányi ügyek szabályozásába.

Legfontosabb feladatomnak továbbra is azt tartom, hogy segítsek megoldani a felmerülő egyéni vagy csoportos problémákat. Ilyen esetekben lényegesnek tartom, hogy ne csak a "tüneteket kezeljük", hanem olyan megoldásokat találjunk, amelyek általános esetekben is használhatóak, hiszen felesleges erőpocsékolás, ha több embernek, esetleg több évfolyamnak kell ugyanazokkal a nehézségekkel szembenéznie, mivel mindig csak átmeneti megoldások születnek.

Köszönöm, ha szavazatotokkal támogattok céljaim megvalósításában.

E-mail: vistvan@bagira.iit.bme.hu