Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

2003-as rendezvénynaptár

ÚjVár, Táncklub, Banális és a többiek.

Lövészet a BME-n

Fejérvári Bence

SPOT fény-képrejtvény!

Rövid hírek Házunk tájáról

Nőnap - Átköltözés - KGy - Dezső - SPOT - Szakkoli - Szponzor Csoport

Mentorrendszer

Az együtt töltött idő alatt jó kapcsolatok, szoros barátságok alakulhatnak ki. Ki tudja, még a végén megtalálod azt, amit egész életedben kerestél, és egy másik országban kötsz ki?

Irodalomóra helyett

Húsz PC a Schönherznek

Nem helyettesíti

Az InfoSite múltjáról és jövőjéről. "Azt nem értem, hogy valaki, aki nem tanulta meg, nem érti a tárgyat, hogy veszi magának a bátorságot, hogy egy összefoglalót készítsen, amikben alapvető hibák szerepelnek."

ARTulcsapás

HK news

Új HK

Sikerrel zárult le a 2000. évi hallgatói képviselő-választás, 1052 érvényes szavazatot adtatok le. A kialakult végeredmény:

Kari Tanács tagok
1.Molnár Ágnes (III. Inf.)615
2.Varga István (IV. Inf.)573
3.Somogyi Erzsébet (III. Inf.)549
4.Huber Krisztián (VII. Vill.)528
5.Kispéter Zita (V. Vill.)525
6.Tasi Csongor (V. Vill.)497
7.Krausz Tamás (II. Inf.)487
8.Csulyák Gábor (VI. Vill.)444
9.Bigus Kornél (I. Dr.)400
10.Csorba Kristóf (II. Inf.)366
11.Kálmán György (III. Inf.)364
12.Hende Szabolcs (II. Vill.)362
13.Süveges Péter (II. Vill.)355
14.Tichy-Rács Bence (II. Vill.)335
Pótképviselők
15.Tóth András (II. Inf.)326
16.Medveczki Gábor (II. Inf.)316

Az első 14 ember lett a HK hivatalos tagja, Tóth András és Medveczki Gábor pedig póttagok lettek (hiszen ők is megkapták az ehhez szükséges, 20%-nyi szavazatot).

Az új HK november 15-én tartotta meg alakuló ülését, amelyen Molnár Ágnest választotta meg HK koordinátornak, és ezzel együtt ő lett a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

[Megint egy nő... :) – Tom]

Gratulálunk, és sikerekben, eredményekben gazdag egy évet kívánunk nekik!

Tandíjfizetés

Az e félévi tandíjfizetéssel kapcsolatos végleges álláspont (a legutóbbi HK newsban sajnos még nem ez volt benne):

1. Nem kell fizetnie tandíjat annak a hallgatónak, aki az 1999/2000. tanév II. félévében legalább 24,5 kreditpontot teljesített.

2. Tandíjat kell fizetnie valamennyi nem teljesített kreditpont után annak a hallgatónak, aki az 1999/2000. tanév II. félévében 24,5-nél kevesebb kreditpontot ért el (840,- Ft/kreditpont).

A Neptunon elvileg már megtalálhatók a kiszámított befizetendő összegek, ezt a saját érdeketekben ellenőrizzétek le! Ha hibát találtok, azt az évfolyamelőadótoknál kell jelezni. A tandíjat 2000. november 13-30-ig lehet befizetni a Neptunon keresztül (csak a HSzK-ból lehet).

Közeleg a vizsgaidőszak

Nagyjából egy hónap múlva kezdetét veszi a vizsgaidőszak, ezért szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy figyeljetek oda a vizsgaidőpontok kiírására! Az oktatóknak mostanra ki kell jelölniük a vizsgaidőpontokat, és most még van rá mód, hogy ha a különböző tárgyak vizsgái egy időpontba esnek, akkor az oktatóval egyeztetve javítsatok ezen.

Egyéb fontos paraméterek: minden tárgyból (az elővizsgán kívül) legalább 3 vizsgát kell tartani a vizsgaidőszakban egyenletesen elosztva. Ha a vizsgák létszámlimitesek, akkor a vizsgahelyek számának annyinak kell lenni, mint a tárgyat felvevő hallgatók legalább kétszerese.

Ha a tárgyból szóbeli vizsga van és több mint 30-an vettétek fel, akkor a vizsgaidőszakban minden héten kell vizsgát tartani.

Az oktatóknak a vizsgaidőszak előtt egy hónappal nem csak a tervezett időpontokat kell kihirdetnie, hanem a vizsgatematikát is.

Megváltozott a Dékáni Hivatal fogadási rendje

Ezentúl a szerdai napokon nem lesz hallgatói ügyfélfogadás a Dékániban, cserébe a többi napon délelőtt és délután is kicsit hosszabb ideig tartanak nyitva. A szerdai szünet a frekventált időszakokra (évkezdés, vizsgaidőszak eleje stb.) nem vonatkozik, sőt, a hölgyek ígérték, hogy egyébként is sokkal nagyobb rugalmassággal kezelik majd a hallgatók ügyes-bajos, sürgős elintéznivalóit.

A fogadási rend november 1-jétől:

Hétfő, kedd, csütörtök: 7:30-9:00, 13:00-15:15

Péntek: 7:30-9:00, 12:30-13:00

TDK

November 10-én lezajlott a kari Tudományos Diákköri Konferencia. Több mint 100 nagyon színvonalas dolgozat érkezett be. Az eredményeket a 18. oldalon találjátok.

Új szabályzatok

A közeljövőben szinte minden szabályzat meg fog változni az egyetemen. Lesz új TVSz, Tanulmányi Ügyrend és TérJut is (a kari kiegészítések pedig lehet, hogy megszűnnek). A változás egyrészt az új oktatási rektorhelyettesnek, másrészt a nyáron kiadott TérJut-os kormányrendeletnek köszönhető. Azt nem tudjuk, hogy jobb lesz-e így vagy rosszabb, de az biztos, hogy bonyolultabb. Elképzelhető, hogy néhány szabály nem csak felmenő rendszerben kerül bevezetésre.

Ösztöndíjtábla alkotási elvek

Tekintettel arra, hogy igen sok kérdés merült fel az e féléves ösztöndíjtáblával kapcsolatban, ígéretünkhöz híven elkészítettük az ösztöndíjtábla megalkotásához szükséges elvek összefoglalását, melyet a 6. oldalon olvashattok.

Amennyiben bármilyen kérdés merülne fel a leírtakkal kapcsolatban, akkor a hk@hk.sch.bme.hu címre írhattok.

Lakhatási támogatás végleges összegek

Elkészült a lakhatási támogatás második körös listája, mely tartalmazza az általunk kiírt ügyeleti időpontban leadott kérvények elbírálását is. A jogosultak természetesen visszamenőlegesen is megkapják a nekik járó összeget.

Aki a félév közben kollégiumi helyet kapott, vagy kollégiumi helyet ajánlottak fel neki, de visszautasította, a második körben nem részesülhet támogatásban.

Mivel az általunk kiírt ügyeleti időpontban beérkezett kérelmek feldolgozása megtörtént, így véglegessé váltak az egyes kategóriákhoz járó összegek: 11.000 Ft-ról 10.500 Ft-ra, 8.000 Ft-ról 7.500 Ft-ra, 5.500-ról 5.000 Ft-ra, 3.000 Ft-ról 2.750 Ft-ra módosultak. Aki most került be a listába, az már természetesen ez alapján kapja meg az átutalást, aki az első kifizetési alkalommal is kapott, annál a mostani összeggel kompenzáltuk az előzőt.

Pl. ha az előző kifizetéssel 2*11000=22000 Ft-ot kapott valaki, az most 5*10500-22000=30500 Ft-ot kap.

A kifizetés várható időpontja: december 5-6.

Alapfokú nyelvvizsga jelentkezés

Főleg szakirányba készülő villanyosok figyelmébe ajánljuk, hogy a BME Nyelvvizsgaközpontban alapfokú nyelvvizsgára 2000. november 6. és december 11. között lehet jelentkezni, eredmény legkésőbb 2001. február 1-ig lesz.

HK totó

Az előző totót csak HK-sok tudták helyesen kitölteni, ezért most nem sorsoltunk ki pólót. A mostani, 3. HK totót a 12. oldalon találhatjátok. Sok szerencsét hozzá!

Csilla