Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Köztársaság!

Az érthető PC magazin

Teszteltük, jól: Computer Akt!v

Szabadság

Impresszum

A Schönherz Kolesz ajtaját ha bezárja...

"...semmiképp sem fordulhatnak elő lopások..."

Objektum-orientált főzés

"...alternatív elnevezése az igénytelen konyhaművészet."

Februártól: Új, kötelező tantárgy

EHK tükör

Bemutatkozik a Sport reszort

Sportolási lehetőségek a kollégiumban.

Király Dénes (Dezső)

Rövid hírek Házunk tájáról

A Kultúr Reszort november 9-11 között kirándult a Börzsönyben. A nagybörzsönyi vízimalom megcsodálása és a Hegyes-hegy megmászása mellett a kultúr körök eddigi eredményeiről és a jövőbeli tervekről volt szó. A kettévált reszortot (bulis és nem bulis körök) egyaránt pozitívan értékelték. A decemberi vacsorán még a Mikulás is megjelent.

A november 14-i füstfoci bajnokság alatt a tűzriasztó rendszer este kilenc és éjjel fél kettő között 27 alkalommal jelzett - természetesen nem volt tűz, azonban beindultak a különbőzű tűzvédelmi folyamatok (portán jelzés, légzárati ajtók lezáródása, vészkijárati ajtók kinyíltak, a speciális szellőzőmotorok elindultak stb). A szervezőknek Kassai László (Cilu) elmondta, hogy a rendezvény idejére hogyan tudják a vakriasztásokat megelőzni, de ezt a rendezők figyelmen kívül hagyták, ezzel kockáztatva a rendszer szabályos és helyes működését. Az ügyet a KKB tárgyalja.

November 16. a Villanykaros Gólyabál napja volt. Este nyolc és hajnali négy között sok-sok elsős és felsőbbéves gyűlt össze a budai Várban, a régi kollégium épületében, hogy eltöltsön egy vidám hangulatú estét, sok-sok tánccal, beszélgetéssel és meglepetésekkel.

Egy, a Nemzeti Kollégiumi Közalapítvány által kiírt pályázaton ötmillió forintot nyert a kollégium. Ebből 800.000 Ft-ot a Fesztivál7, 200.000 Ft-ot a Sport Reszort, négymilliót pedig a Szakmai Reszort tudhat magáénak - ez utóbbinak a legnagyobb részét digitális videomagnóra, digitális keverőpultra, nagy teljesítményű szerverre fordítják.

Grafikus csoport alakult, amelynek célja, hogy a web/2D/3D grafika iránt érdeklődőket összegyűjtse és fejlődésüket segítse mind technikai, mind művészi szempontból. Terveik közt szerepel előadások tartása, közös projektek megvalósítása.

A szárnybontogatást a Szakkollégium segíti, a társaság ezt a félévet a beindulásra és a lehetőségek illetve igények megismerésére szeretné szánni.

A csoport mindenkit vár, akit érdekel a grafika és érez magában művészi hajlamot és elszántságot. Aki szeretne csatlakozni, írjon egy e-mailt Pelének a peletomi@sch.bme.hu címre.

A Kollégiumi Információs Rendszeren kezd beindulni az élet. Egyre több jegyzőkönyv kerül fel a KIR-re, valamint napról-napra nagyobb mennyiségű hír és információ, linkek, fórumok, dokumentumok érhetők el, melyekbe mindenki írhat, aki regisztrálva van a KIR-en.

November 11-én a Schönherz Kórus szervezésében egy új rendezvény indult, amelyet a következő félévben is szeretnének megvalósítani: a Kultúr Est. A program változatos volt: válogatás a kórus repertoárjából, felolvasás az Irodalmi Kör szervezésében, táncbemutató.

November 11-ről 12-re virradó éjjel máig tisztázatlan körülmények között elhunyt Béla. A vizsgálat ismeretlen aktivisták kérésére az RBK felügyelete alatt jelenleg is tart.

KSZK stuff

Új Alpha-szerver érkezett a KSZK-ba november 12-én, amit a Compaqtól kaptunk. A szerver az Akela nevet kapta. (533 Mhz, 1 GB memória stb). Felhasználásának módja lapzártánkkor még nem eldöntött, de lehetséges, hogy a balu feladatát fogja (részben vagy teljesen) átvállalni.

A KSZK-n belül létrejött egy Webteam, melynek célja, hogy a kollégium a kornak és az elvárásoknak megfelelő, igényes arculattal jelenjen meg a Weben. A csapat a tartalom összegyűjtésében nagy mértékben támaszkodik az Endrődi Csilla, Császár Miklós és Gyenes Tamás által készített, 1998-ban "Év Kollégiuma" pályázaton első díjat nyert anyagra, a 35 éves Almanachra, illetve az Impulzus cikkeire. A munka elkészültéig a régi tartalom látható a Weben.

Az egységekről (körök, reszortok stb.) egységes oldalakon lesz majd az információ, amit az egység maga tud majd szerkeszteni. Ezen kívül természetesen linkek lesznek az egységek saját honlapjaira is.

Kérdéseiteket a témával kapcsolatban a webadmin@sch.bme.hu e-mail címen tehetitek fel.

Végül egy rövid hír: a www.sch.bme.hu-t ezentúl a wadon.sch.bme.hu szolgáltatja. Természetesen a cím nem változott, csak ami mögötte van.

Bacsi, Tom