Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Vándor

Budapest

Szórakozás, strandok, teaházak, kávézók, sportolás, hard-kultúra

Az Impulzus szerkesztősége tevékenysége bővítése érdekében tagfelvételt hirdet

Néhány gondolat a modulrendszerről

VBK – A laza kör

A német nyelvű képzés

Filmszemle

Olvasd el!

Az üzenet

Egy kutatócsoport kitalált egy lexikont, amely néhány oldalon tartalmaz mindent, amit odaát tudni kell rólunk, és először rajtunk, embereken tesztelte, hogy mennyire dekódolható a mondanivaló.

MC68000

Alkotói pályázatok

A Műegyetemi Sajtóklub működésének hála, idén sikerült kiterjeszteni a Villanykaron már hagyománynak számító Alkotói Pályázatot az egész egyetemre. Sok színvonalas pályamű érkezett a kari lapok szerkesztőségeibe, bár az össztermés mennyisége némileg kevesebb, mint amennyire számítottunk: összesen 20 fotó, 16 vers, 8 prózai mű és 9 egyéb kategóriás (faragvány, rajz stb.) alkotás futott be a leadási határidő végéig. Az összegyűlt munkákat a MűSajt tagjai bírálták el.

Vers kategóriában mindhárom dobogós helyet Nagypál Noémi (Ceruza) szerezte meg a Kérlek, Szunnyató és Kismadárdal című verseivel. Talán ebben a kategóriában volt minőségileg a legvegyesebb a kép. Érkezett néhány szellemes, igényesen megformált mű és bizony akadtak lényegesen gyengébbek.

Prózai művek között különböző hosszúságú és témájú pályaműveket kaptunk, ami némileg megnehezítette az értékelést. Végül első és harmadik helyen Tóth Csaba (Ignis Veneficus) végzett Vándor és Rubin c. műveivel, második Várnai Julianna (Lucky) lett.

Fotó kategóriában Tímár Gergely Téli álom című képe első helyezést ért el. Második helyen a Fotó 2, harmadik helyen az 1:0 jeligéjű kép végzett. Készítőjükről csupán annyit tudunk, hogy a Gépészmérnöki Karra jár, mivel a nevét tartalmazó boríték sajnálatos módon elkeveredett. :( Őszinte sajnálata jeleként F. V. MűSajt tag egy héten át zsákruhában jár és hamut szór a fejére...

Egyéb kategóriában több érdekes pályázatot is kaptunk: faragott bálványtól kezdve ceruzarajzig sokféle alkotás érkezett. Az első és a második helyet Pintér Zoltán két rajza szerezte meg. Harmadik helyen Dénesfalvy Ágnes portréja végzett.

Az első helyezett pályázatokat közreadjuk ebben a lapszámban.

Rzsó
MűSajt