Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

A Schönherz Kollégium tavaszi féléves rendezvénynaptára

Egyetemi nagyszótár

Impresszum

Hálózsákban, matracon

Amikor megakad a húzóka a pályája végén, a lány lassan lecsusszan mellém, nagyot sóhajt, vállamra hajtja fejét, és átadja magát a kényelemnek...

Tóth Bálint

Kolesz rövid hírek

KGy, KSzK hírek, felújítások, MMMK

Újra Kucsera

Music News

"Most először jelenik meg az Impulzusban zenei hírösszefoglaló. A MusicMania hagyományait követve igyekeztem az igényes rockzene világából híreket összeválogatni..."

Impresszum

Naplopók

Tök függetlenül, ám teljesen egyszerre ébred bennünk fel a szégyenérzet, hogy ehhez képest mi átlustálkodtuk a napot, párhuzamosan kezdjük a hajunk gyorsan valami emberi formára szedni, kipislogni a csipát a szemünkből, rövid nyújtózások, ruhaigazgatás, hirtelen valami komolyabb beszédtéma keresése.

10 év

10 éve, 1989. október 21-én történt a Schönherz Zoltán Kollégiumban. 37 felsőoktatási kollégium képviselője találkozott itt, akik úgy határoztak, hogy létrehozzák a FEKOSZ-t, a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségét.

Ti még emlékezhettek rá, érdekes idők voltak azok (nem is olyan régen – vagy mégis?).

Az akkor kialakult politikai helyzetben a kollégisták egy csapásra érdekképviselet nélkül maradtak. Ezt a szerepet próbálta meg felvállalni az akkor frissen megalakul szervezet. Persze ahhoz el kellett telnie egy kis időnek (és rengeteg munkának), hogy elismerjék, tárgyalópartnernek tekintsék őket országos szinten is. De nem adták fel, a kollégisták már csak ilyenek... Az ország legkülönbözőbb pontján lakó koleszosok pedig évről évre találkoztak, megbeszélték az aktuális problémákat, ötleteket adtak egymásnak, terveket szőttek – melyek nagyobb részét sikerült is megvalósítani – és közben jól érezték magukat. Barátságok, kapcsolatok, házasságok kötődtek, egész életre szóló élmények részesei lehettek.

Mostanra sajnos a szervezet megint egy kicsit háttérbe szorult a politikai életben, de a jelenlegi vezetés így is rengeteg lehetőséget lát az érdekeink érvényesítésére, és rendkívül keményen dolgozik azon, hogy ismét megerősítse a szervezetet – elismertséget, új célokat és sikereket szerezve neki.

A FEKOSZ idén 10 éves. Ezalatt 5 elnök váltotta egymást a vezetői székben, közülük 3-at a Schönherz adott (Nagy Lajos, Vetési Iván, Koncz Gábor). Azt hiszem, büszkék lehetünk erre, és büszkék lehetünk arra is, hogy az elmúlt évben a Schönherzet a FEKOSZ az "Év Kollégiumának" választotta. Remélem, hogy a Schönherz a jövőben is a FEKOSZ erős bázisa marad.

Csilla