Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

EHK-tükör

A hallgatók nem hallgatnak

"...a Minisztérium szeptemberig új hallgatói normatíva rendszert vezet be a HÖOK-kal egyetértésben."

EHK-tükör

"Ezt az országgyűlés szavazta meg."

Információtechnológiai forradalom

Trubadúrvers

Címlapsztori

Új Vári Jazzklub

Boszorkány II.

Villamoskari induló

Villanykari nóták

Gólyatanács

Kollégiumi hálózati hírek

A KSZK ismét nekilátott a Schönherzben a kábelezésnek, szeretné minél hamarabb elkészíteni a hiányzó szinteket. A kedd esti (19:00) KSZK gyűléseken beszéljük meg mindig, hogy melyik szint kábelezése következik, minden ezzel kapcsolatos ügyben ekkor keressetek meg minket.

Erre a félévre ismét lehet kártyát kölcsönözni a KSZK-tól az eddigiekhez hasonlóan. Akiknél már van kölcsönzött hálózati kártya, azok továbbra is kölcsönözhetik, de ezt igényelniük kell. Napokon belül megjelennek a KSZK hálózati kártya kölcsönzéssel kapcsolatos hírdetései a Kollégiumban, ezeket kérjük, kísérjétek figyelemmel!

A KSZK ismét vásárol hálózati kártyákat, amint megérkeznek, ezeket is lehet kölcsönözni.

Néhány héten belül üzembe helyezünk egy nagyobb teljesítményű gépet az eddigi UNIX-os szerverünk (Balu) helyett. A csere a Balu felhasználóit nem érinti, minden változatlan marad (a sebességet kivéve). A gép vásárlását a Kari és az Egyetemi Hallgatói Képviselet, valamint a Kollégium támogatta.

A KSZK-ban néhányan már elkezdtünk foglalkozni egy public domain UNIX-szal (LINUX), mely igen hasonlatos a Balun találhatóhoz. Bárki lemásolhatja az install lemezeket (e-mail: dugo@balu.sch.bme.hu), a rendszer megismerésében is szívesen segítünk mindenkinek.

Mészáros Tamás – KSZK