Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Sporthírek

Powered by Schönherz DSK

MusicMania

Schreiner Csaba (edward)

Az sok piros csőrű madár által lakott tábor

"...banánt ehettek fél liter tejjel."

2005 éve – a fizika és a kultúra egysége

József Attila csodálatos verseket alkotott, mégsem tudott megélni belőle. A kor nagy irodalmárai fordításokból biztosították megélhetésüket, azonban ehhez az ő iskolázottsága kevés volt. Küzdött, sokan pártfogolták, mások nem ismerték el.

Impresszum

Bemutatkozik a SCH-DSK

Kolesztöri

Kari BME Ösztöndíj, Kari Jutalom

Bigus Kornél, I. doktorandusz

Tasi Csongor (Csongi), V. Vill.

Három és fél évvel ezelőtt kezdtem lejárogatni a HK ülésekre, mert kíváncsi voltam, hogy valójában mivel is foglalkoznak a hallgatói képviselők. Előbb-utóbb belefolytam a munkába és jelöltettem magam. Akkor még nem, de a következő két évben meg is választottatok. Így ebben az időszakban már döntési jogköröm is volt a Kari Tanácson.

A HK-n belül leginkább tanulmányi ügyekkel, de emellett egy kicsit még külüggyel és PR-ral is foglalkozom.

Tanulmányi téren eddig szakirány-besorolással, szabályzat alkotással, és egyéni problémákkal foglalkoztam. Az előző évben egyik feladatom volt, hogy embereket keressek a főszakirányokat felülvizsgáló ad hoc bizottságokba, ami több kevesebb sikerrel össze is jött, de sajnos volt olyan szakirány, ahova nem sikerült olyan hallgatót találni, aki hajlandó lett volna ezt elvállalni. Tagja vagyok a Tanulmányi Bizottságnak, ahol a karon belüli speciális, nem szabályozott tanulmányi problémákról döntünk. Van még egy-két elvégezetlen feladatom: szakirány-alapozó tárgyak véleményeztetése, a Szakirányválasztási Szabályzat villamos részének és a villamos előtanulmányi rend felülvizsgálása, amiket mindenféleképpen meg szeretnék csinálni.

Külügyi téren a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Külügyi Bizottságának az informatikával foglalkozó referense vagyok 98 májusa óta. Én szerkesztem a Külügyi Bizottság honlapját, frissítem az újdonságokkal, adminisztrálom az országos körű külügyes levelezőlistákat, és még egyéb informatikával kapcsolatos külügyi tevékenységet is ellátok.

Körülbelül másfél évvel ezelőtt a közreműködésemmel létrejött a villanykari információs levelezési lista, a "HKNews" (részletek a HK honlapon). Azóta az én feladatom ennek a listának az adminisztrálása, és az információk felrakása. Ez a levlista egyrészt tájékoztat titeket az aktuális infókról, másrészt betekintést nyújt a Képviselet munkájába.

Szeretném, ha szavazataitokkal támogatnátok, így továbbra is folytatni tudnám ezen tevékenységeimet, és el tudnám végezni az elmaradt feladataimat.

E-mail: csongi@sch.bme.hu