Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Játék

Copycat pie perv burnt

"Célunk az, hogy az emberek jól érezzék magukat"

Sok a várakozási idő, ezzel sajnos nem tudunk mit csinálni. Jelenlegi kapacitásunk a maximális, három nagy és három kicsi szendvicssütőt használunk, folyamatosan van kenyér a sütőben, folyamatosan készítjük a szendvicseket.

EHK-tükör

Süveges Péter(SPeti), III. Vill.

A zürügy

A HA5KFU kollégiumi rádióklub

Arcoskodás

Geromont

Csulyák Gábor (Csucsu)

Monolit Integrált Áramkörök

Nemrég egy éppen szakirányossá vált hölgy a kezembe nyomott egy A4-est. A fejlécében "Nagyházi-feladatok Monolit integrált áramkörök c. tárgyból" szöveget viselő lap első ránézésre teljesen normálisnak tűnt. Néhány nagyobb témakör, azon belül feladatok. A dolog akkor lett gyanús, mikor közölték velem, hogy ez egy mikro szakirányos tárgy III. éves villamosmérnöknek, és hogy ugyan nézzem már meg az utolsó témakör-csoportot. Ez tárul a szemem elé:"

Keressen X Window alatt futó grafikus levelező programokat. Installálja őket a Turul szerveren, s hasonlítsa össze a használhatóságukat. A programok működését IC-konstrukciók keresztmetszeti rajzának készítésén keresztül mutassa be."

Core dumped. Ez most akkor melyik tárgy? És hogyan kell keresztmetszeti rajzot levelezőprogrammal demonstrálni? Nézzük tovább!"

Készítsen el egy JAVA nyelvet tanító honlapot, amelyen egyszerű példákon mutatja be a különböző JAVA nyelvi konstrukciókat. A honlapot Linux rendszerben kell telepíteni és a Netscape Navigator 4.5 képességeire kell optimalizálni. A programok működését IC keresztmetszeti rajzok készítésén keresztül mutassa be."

Hát ez csak másik tantárgy lesz... vagy valaki rossz helyre nyomkodta a copy-paste-et. Elgondolkodtató ez az egész. A villanyos alapképzésben van fél év Pascal és fél év C, ahol mindenki megtanulhat programozni, aki már tud (sic!). JAVA, OOP, Linux nuku! Mondjuk mostanában úgyis a tudás a divat, nem a tanítás. Na, még egy-két gyöngyszem:"

Keressen JAVA nyelven írt HTML szerkesztő programokat. Installálja őket a Turul szerveren és mintaoldalakon mutassa be a használhatóságukat. Az oldalakat az Interneten található szubmikronos CMOS technológiai leírásokkal töltse fel."

Úgy látom valami doksikat HTML-esíteni kell, hogy úgy is meglegyenek. Vagy... várjunk! Lehet, hogy itt nem ARRÓL a JAVA-ról van szó, hanem egy másikról?? Hú, erre nem is gondoltunk."

Készítsen egy tanulmányt az IP Multicast elvű adatátvitelről. Adjon javaslatot az itt alkalmazható áramkörök felépítésére."

Na, ebben már van áramkör! Haladunk. Egyébként ez az egész engem valahogy arra emlékeztet, ami Internet Alapú Kommunikációból (választható tárgy) volt. Ott érdekes módon találtunk 1 óra, 10 óra illetve 100 óra alatt megoldható feladatokat, aztán ki-ki hogyan szívta meg. (Kb. "írjon CHAT-et" illetve "csináljon homepage-et ÉS CHAT-et" valamint "csináljon hirdetőtáblát" és "csináljon hirdetőtáblát ÉS CHAT-et ÉS homepage-et", csak hogy érzékeltessük a nehézségi szinteket). Információink szerint a feladatok kiírói közül valaki nagyon méltatlankodott, hogy az utolsó részből senki sem akar választani, csak az elejéről, melyeknek még köze is van a tantárgy nevéhez.

Következő számunkban arról lesz szó, hogy milyen rosszul tanítják az "Elektronika" és a "Programozás Technológia" tárgyakat   szerintünk.

- Inyl