Impulzus

 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Hallgatói Képviseletének lapja
Random cikkajánló

Hogyan is megy a szakiránybesorolás...

A nevetséges Mr. Ripley

"...most miii vaaaan???"

Impresszum

Idióta programnyelvek 1. rész: a Brainfuck

Jobbra lép, ott megnöveli az értéket, visszalép, ott csökkenti, és ha ott nem nulla, belekezd megint – azaz átmásolja eggyel jobbra az aktuális pozíción található "számot". Most csináljunk valami gyakorlatiasabbat, egy if-elágazást.

ÁB-sok listája – 2000. ősz

2000/2001-es tanév, őszi félév

TDK C15

Szilánkok

Extrapoláció 4.

"A vonat kocsiszínbe megy, utasokat nem szállít, kérjük, ne szálljanak be."

Hegyen-völgyön kultúra

Inkvizíció

EHK-tükör

Mottónk: "A férfi olyan, mint a víz..." (idézet a Maffia c. filmből)

Remélem, már mindenki magához tért az első beugró ZH-k és házi feladat kiadások nagyszerű eufóriájából, valamint a síelők is hazatértek megannyi festői táj- és röntgenképpel a tarsolyukban. Itt az ideje, hogy emésztgessük kicsit az előző időszak tudásgombócát és felvértezzük magunkat a legfrissebb egyetemi hírekkel. Rendezzük össze jegyzeteinket és feladat-kiírásainkat csinos oszlopot formázva a padlón, húzzuk közel hozzá legkényelmesebb ülőalkalmatosságunkat, helyezzük lábunkat az előbbiekből képzett papírtoronyra! Néhány relaxációs jellegű elbóbiskolás közben kedvenc kari lapunk gyengéden plántálja belénk a híreket. Huhhhh! Ugye már Te is érzed, ahogy bizserget? Akkor csapjunk a lecsóba!

És az ige testté lőn! Az Ügyrendben előírtak szerint a hatodik oktatási héten megtörtént a február-március havi ösztöndíjak és szociális támogatások kifizetése. A további kifizetési menetrenddel és az esetleges reklamációkkal kapcsolatban a Kari Hallgatói Képviseletek tudnak segítséget nyújtani.

Kialakultak a lakhatási támogatás kari keretei is. Az első kifizetésre legkorábban április folyamán számíthatnak az érintettek.

Az új dolgok új félreértéseket szülnek, ezért ismét leírnám a jegyzetvásárlással kapcsolatos tudnivalókat. A jegyzetboltban ezévtől adatvédelmi okokból megszűnt a vonalkódos kis jegyzetigazolvány. Helyette a jogosultság megállapítása a jó öreg TIRIS kártyával történik. Fontos, hogy a felsőévesek (tehát nem az elsősök) kártyáira a Dékáni Hivatalokban kis matricát ragasztanak. A leolvasás után egy piros vagy zöld lámpa felvillanása jelzi csak, hogy jogosult vagy-e a támogatás igénybevételére vagy sem. Remélhetőleg nem fog a teljes életrajzod megjelenni a számlán a májfunkciós vérképed mellett. A támogatás módja és mértéke nem változott az előző évihez képest. Maradt viszont 4500 Ft a felhasználható féléves támogatási keret, ami az egyetemi jegyzeteknél 70%, külső beszerzésű jegyzeteknél 50% támogatásként realizálódik a jegyzet árában (tehát Te 30%-át, ill. 50%-át fizeted a valós árnak).

Jó ütemben halad a TVSz felülvizsgálata és a Képzési Kódex készítése is.

És aki még nem tudná: 2001. február 26-án megtörtént egy igen fontos esemény is: a rektorválasztás. A két jelölt Dr. Detrekői Ákos (ÉŐK) és Dr. Somlyódi László (ÉŐK) voltak. A szavazás eredményeképpen az Egyetemi Tanács a rektori tisztet eddig is betöltő Dr. Detrekői Ákosnak szavazott bizalmat. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk további munkájához!

Címünk változatlan: ehk@sc.bme.hu. Ha bármilyen szívszaggató gondotok van, írjatok bátran!

Csépányi-Bárdos Róbert
(Woby)